TechAddikt Notebook Bejelentették az Acer Swift 5 laptopot, amely ultrahordozható, erőteljes és prémium minőségű

Bejelentették az Acer Swift 5 laptopot, amely ultrahordozható, erőteljes és prémium minőségű

Az Acer frissítette népszerű Swift noteszgépcsaládját a Swift 5 és Swift 3 új modelljeivel. A vékony és könnyű eszközökkel elérhető határokat feszegetve ezek az új laptopok 12. generációs Intel® Core™ processzorokkal, gyönyörű kijelzőkkel és egész napos akkumulátor-üzemidővel rendelkeznek: minden egyben van, amire egy mobilis szakembernek szüksége van.

„A vezetők és mobil szakemberek számára tervezett legújabb Acer Swift 5 a teljesítmény és a hordozhatóság tökéletes egyensúlyát kínálja” – mondta James Lin, az Acer IT-termékek üzletágának notebookokért felelős vezérigazgatója. „Az Intel Evo által hitelesített laptop nem csak nagyszerű élményt nyújt, hanem egy stílusos, vékony és könnyű, CNC-megmunkálással készült unibody vázban kapott helyet, amely gyönyörű érintőképernyős kijelzővel rendelkezik.” 

„Az Intel és az Acer már régóta együttműködik remek laptopok kifejlesztésében” – mondta Josh Newman, a Client Computing Group Mobile Innovation alelnöke és GM-je. „Most minden eddiginél jobban összpontosítanak mérnökeink a legfontosabb élményekre az Intel® Evo™ platformmal, amelyet a 12. generációs Intel® Core™ processzorok hajtanak.”

Könnyed, erőteljes és prémium minőséggel bír

Az új Acer Swift 5 (SF514-56T) egy olyan prémium kategóriás laptop, amelyet mobilis, folyamatosan mozgásban lévő szakemberek számára terveztek, akiknek útközben kell dolgozniuk és mindemellett a külcsín is fontos. A stílusos megjelenés mellett azonban a laptop CNC-megmunkált unibody váza lehetővé teszi, hogy kihasználja a 12. generációs Intel® Core™ processzor előnyeit, amely akár 12 maggal és Intel® Iris® Xe grafikával is elérhető  – mindezt úgy, hogy a repülőgépeknél használt alumínium-ötvözetnek köszönhetően “karcsú” marad mindössze 1,2 kilogrammos súlyával. A 14,95 mm vékony csomagot 16 GB kétcsatornás LPDDR5 memória és akár 2 TB PCIe Gen 4 SSD-háttértár teszi teljessé.

A Swift 5 tudatosan a könnyed használatra lett tervezve, a kényelmesebb és biztonságosabb bejelentkezés érdekében a bekapcsológombon található ujjlenyomat-olvasóba épített Windows Hello funkcióval is el lett látva – így a Cortana with Voice személyes termelékenységi asszisztensként működik. A laptop Intel® Evo™ hitelesítéssel is rendelkezik, amely szerint megfelel az olyan kulcsfontosságú élménycéloknak, mint az azonnali ébredés alvó üzemmódból, és 10 óra valós üzemidő. Kényszerhelyzetben egy 30 perces töltéssel több mint 4 órányi üzemidő érhető el.

Végezetül: a laptop OceanGlass™ ¬touchpadja óceánokba került műanyaghulladékból készült újrahasznosítással, és elegáns, üvegszerű tapintást biztosít. Mindez nem megy a teljesítmény rovására: az érintőpad Microsoft Precision Touchpad tanúsítvánnyal rendelkezik, és támogatja a többujjas gesztusokat is.

A kijelző gyönyörű színvisszaadásra képes

Az Acer Swift 5 gyönyörű, színtelt WQXGA (2560×1600) érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, valamint számos felhasználó-központú funkcióval, amelyek segítenek kitűnni a tömegből. A felhasználóknak azonnal szembetűnik a vékony keret, amely a kijelzőt fogja közre, lehetővé tlve a 92,22%-os képernyő-burkolat arányt. A 16:10-es képarány nagyobb függőleges területet kínál, mint a hagyományos 16:9-es képarány, ami azt jelenti, hogy a felhasználók több dokumentumot vagy táblázatot tudnak megjeleníteni és értelmezni, mielőtt görgetni kellene. A kijelző antimikrobiális Corning® Gorilla® Glass réteggel készült, amely egyszerre strapabíró és ionos ezüsttel ágyazott a felület állagmegóvása érdekében.

A Swift 5 különösen jó választás azok számára, akik otthonról dolgoznak vagy szabad ég alatti aktivitásokat végeznek, mellette sok konferenciabeszélgetést folytatnak. FHD MIPI webkamerája az Acer Temporal Noise Reduction (TNR) technológiáját használja, azért, hogy kiváló minőségű video-megjelenítést biztosítson még gyenge fényviszonyok között is, míg az Acer PurifiedVoice™ AI Noise Reduction technológiája garantálja, hogy a felhasználó hangja hangosan és tisztán hallható legyen. A laptop Wi-Fi 6E funkcióval is rendelkezik a továbbfejlesztett általános csatlakoztathatóság érdekében.

Hűtés, konnektivitás

A Swift 5 nagy teljesítményű hardverét a hőtechnikai megoldások lenyűgöző választékával támogatja. A háttérvilágítással ellátott billentyűzet olyan légbeömlő kialakítással rendelkezik, amely 8-10%-kal több hőt bocsát ki, mint egy hagyományos billentyűzet, míg a továbbfejlesztett TwinAir kettős ventilátorrendszer és a D6 hőcsövek tovább növelik a légáramlást és a hőhatékonyságot. A felhasználók ezt a hűtési teljesítményt az aktuális feladathoz igazíthatják az „Fn+F” billentyűkombinációval, amellyel három használati mód között válthatunk: csendes, normál és teljesítmény.

A Swift 5 két világ legjobbját nyújtja a felhasználóknak: vékony és könnyű, ugyanakkor a portok teljes körű választékával is büszkélkedhet. A felhasználók két Thunderbolt™ 4 portot, egy HDMI 2.1 portot és két USB 3.2 Gen 1 portot használhatnak (amelyek közül az egyik akkor is képes áramot biztosítani az eszközöknek, amikor maga a laptop ki van kapcsolva).

Acer Swift 3

Az Acer Swift 3 (SF314-512) egy teljesen új, 14 col képátlós laptop, amely jól használható útközbeni használatra. A három színre mosott kivitelben kapható készülék akár a legújabb 12. generációs Intel® Core™ processzorokkal és akár 2 TB SSD tárolóval csábítja a felhasználókat. Fényes 16:9 QHD kijelzővel és FHD webkamerával rendelkezik, mindezt az Acer TNR technológiájával a jobb videohívások érdekében, míg a Wi-Fi 6E és a DTS Audio hozzájárul a kiváló streaming élményhez. Az alapvető portok is rendelkezésre állnak: USB Type-C, USB Type-A és HDMI 2.1. 

A Swift 3 tökéletesen alkalmas a pick-up-and-go életmódhoz, mivel egy pillanat alatt gyorstölthető, így egyetlen 30 perces töltéssel négy óra akkumulátor-üzemidőt biztosít. A Swift 3 az Acer TwinAir kettős ventilátoros hűtőrendszerével is fel van szerelve, amely 65,8%-os javulást kínál az egy ventilátoros hűtési teljesítményhez képest.

Előző cikkFSP Flex ATX tápegységek eltérő környezeti igényekhez
Következő cikkFelgyorsul a Ford átalakulása: önálló autóipari egységek alakulnak az elektromos járművek nagyobb mérvű piaci bevezetése, a vállalati működés megszilárdítása és az értékteremtés érdekében