TechAddikt Hardver Lenovo Bemutatásra került a Lenovo Converged HX széria

Bemutatásra került a Lenovo Converged HX széria

A Lenovo Las Vegasban, a Gartner Data Center Conference rendezvényen mutatta be új Lenovo Converged HX sorozatú készülékeit Nutanix Acropolis és Prism szoftverrel.

lenovo-converged-hx-techaddikt

A minden virtuális alkalmazáshoz ideális új készülékeket arra tervezték, hogy leegyszerűsítsék az infrastruktúrát, csökkentsék a telepítési és kezelési költségeket, valamint javítsák a szerver platform megbízhatóságát. Az első számú x86-os szerver megbízhatósági platformra épülő1 és a Nutanix a Gartner Magic Quadrant2 szerinti vezető szerepét kihasználó, közösen tervezett Lenovo eszközök révén az ügyfelek nagyobb hatékonyságot, gyorsaságot és méretezhetőséget élvezhetnek, miközben nagyobb lesz a befektetés megtérülése.

Leegyszerűsíti a telepítést és gyorsítja az értéktermelést

A mai adatközpontok a szerverek, operációs rendszerek, tárolóeszközök és hypervisorok több generációjával rendelkeznek. Az informatikai vezetőknek bonyolult feladatot jelent a régebbi hardverek és szoftverek felügyelete. A következő generációs, hiperkonvergens eszközök alkalmazása számottevően csökkentheti ezt a komplexitást, jelentős hozzáadott értéket eredményezve, hihetetlenül rövid idő alatt.

A Nutanix szoftvere által működtetett hiperkonvergens megoldások az IDC szerint akár 60 százalékkal is csökkenthetik az IT-infrastruktúra teljes birtoklási költségét. A Lenovo Converged HX szériájú készülékeitől hasonló költségmegtakarítás és üzleti érték várható a világszínvonalú Lenovo szerverek és a Nutanix web-scale szoftverek kombinálásának köszönhetően.

Az alkalmazás infrastruktúrához igazítva

Három modell lesz elérhető, amelyek az egyedi igényekhez igazíthatók:

  • A Lenovo Converged HX3500-at VDI-re és kisebb virtualizációs munkafolyamatokra – e-mail, fájlkezelés és nyomtatás, web szerver, middleware, könnyűsúlyú adatbázis és távoli/fiók irodai környezetek – optimalizálták.
  • A Lenovo Converged HX5500-at nagyobb kapacitásigényű szerver virtualizációs munkafolyamatokra – Hadoop big data, fájlszerverek, on-cluster mentések, Splunk és távoli /fiók irodai környezetek centralizált helyreállítása – optimalizálták.
  • A Lenovo Converged HX7500-at adatbázisokra és más, I/O intenzív munkafolyamatokra – MS SQL szerver, MS Exchange, SharePoint és Oracle RAC környezetek – optimalizálták.

Az egyszerűen telepíthető, a feldolgozást, a tárolást és a felügyeletet egy csomópontban megvalósító Lenovo Converged HX sorozat lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egyszerűsítsék az adatközponti infrastruktúrát és az erőforráskészletet a hatékonyabb kihasználás érdekében. A mindössze három csomóponttal indítható HX sorozat az igények növekedésével széles határok között méretezhető. Annak érdekében, hogy az ügyfelek felépíthessék, méretezhessék és telepíthessék a következő generációs infrastruktúrát, a Lenovo és a Nutanix egyedi értékesítési és támogatási tanácsadást nyújt.

“Converged HX sorozatú készülékeivel a Lenovo hatékony megoldást kínál az IT fogyasztásban és az adatközpont architektúrákban bekövetkező változások kezelésére. A hiperkonvergens megoldásokat felvonultató konvergens infrastruktúrák lebontják a hagyományos silókat, és segítenek az ügyfeleknek a működési költségek csökkentésében” – mondta Brian Connors, a Lenovo Next Generation Infrastructures & Business Development részlegének alelnöke. “Az előre telepített, könnyen használható Nutanix szoftver és a rendkívül megbízható Lenovo készülékek kombinációja révén az ügyfelek egy nyílt és megbízható ökoszisztémát kapnak.”

“A Nutanix és a Lenovo elkötelezett az olyan megoldások kifejlesztése iránt, amelyek lehetővé teszik az IT-szervezetek számára, hogy az üzleti folyamataikat működtető alkalmazásokra és szolgáltatásokra összpontosítsanak” – mondta Dheeraj Pandey, a Nutanix vezérigazgatója. “Az innováció és minőség terén élenjáró Lenovo világszínvonalú technológiát nyújt, amely a web-scale architektúrák előnyeit mindenféle méretű adatközpont számára elérhetővé teszi.”