TechAddikt Hardver Lenovo A Lenovo legújabb készülékei a hibrid munkavégzéshez igazodnak kiemelkedő funkcióikkal

A Lenovo legújabb készülékei a hibrid munkavégzéshez igazodnak kiemelkedő funkcióikkal

A Lenovo ma bejelentette az asztali PC-k és monitorok olyan termékcsaládját, amelyet az egyre inkább hibrid munkaközösségek változó igényeihez terveztek. A Lenovo bemutatta a vizuálisan lenyűgöző Lenovo Legion Y32p-30 Gaming Monitort, a ThinkVision T32p-30,T34w-30, T24i-30, T32h-30 és S25e-30 kereskedelmi monitorok következő generációját, valamint a Lenovo első Google Chrome Enterprise asztali számítógépét, a ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise-t. A Lenovo továbbra is megvalósítja vízióját, hogy mindenki számára lehetővé tegye az okosabb technológiát. Az új eszközök mindegyike az irodai és a távoli felhasználók számára egyaránt előnyös.

Idén februárban a Gallup1 adatai azt mutatták, hogy az amerikaiak közel 42%-a hibrid munkarendben dolgozik, míg 39%-uk teljes egészében otthonról dolgozik. Ha ezt azzal együtt vesszük figyelembe, hogy a Buffer2 nemrégiben végzett tanulmányában a szervezetek 72%-a világszerte úgy nyilatkozott, hogy tervezi, hogy tartósan engedélyezi a távmunkát, akkor egyértelmű, hogy a távmunka már nem számít kivételnek, hanem egyre inkább elfogadott szabály lesz. Mivel az emberek egyre több időt töltenek a képernyő előtt, szükség van olyan emelt szintű termékekre, amelyek többet nyújtanak a látszólagos előnyöknél. A Lenovo legújabb portfóliója olyan funkciókat emel ki, amelyek a felhasználó jólétét tartják szem előtt, és lehetővé teszik a termelékenységet és a hatékonyságot.

Éjszakai játékosoknak, nappali távmunkásoknak – íme az új Lenovo Legion Y32p-30 Gaming Monitor. A 31,5 hüvelykes, 144 Hz-es frissítési frekvenciával és 0,2 ms válaszidővel3 rendelkező UHD-kijelzővel rendelkező, nagy teljesítményű monitort borotvaéles, elmosódásmentes vizuális megjelenítésre tervezték, minden egyes képkockát szinte azonnal megjelenítve, hogy a felhasználók lépést tarthassanak az akcióval.

A játékosok, grafikusok és tartalomkészítők egyaránt gyönyörködhetnek a lélegzetelállító 4K látványban és a szinte perem nélküli panelből áradó gazdag színekben, és nyugodtabban pihenhetnek, tudván, hogy Eyesafe® Certified 2.0 kékfény-védelemmel rendelkeznek. Ahogy a nappalból éjszaka lesz – és fordítva -, az automatikus környezeti fényerő-érzékelő beállítja a képernyőt az optimális megtekintéshez.

A magával ragadó élményt tovább fokozza, hogy a monitor beállítható úgy, hogy az elülső keret alól intelligens RGB-világítást sugározzon, amely a képernyőn zajló akcióval összhangban dinamikusan, valós időben pulzálva váltogatja a színeket, igazi otthoni játékhangulatot teremtve.

A tökéletes multifunkciós felhasználó számára a több port, köztük egy HDMI-csatlakozó és az USB-C® dokkoló megoldás lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén csatlakoztathassák, tölthessék4 és továbbíthassák az adatokat a laptopok, mobileszközök és játékkonzolok között. A KVM-kapcsoló egyszerű megnyomásával könnyedén átugorhat egyik eszközről a másikra, míg a Kép a képben (PIP) és a Kép a képpel (PBP) funkciók a különálló eszközök tartalmát egymás mellé helyezik, így a felhasználók többet végezhetnek.

A teljes PC-élmény még jobban személyre szabható az opcionális, letölthető Lenovo szoftverkínálattal, beleértve a Lenovo Artery-t, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a kijelző beállításainak testreszabását az optimálisabb élmény érdekében, valamint a Lenovo Legion Arena-t, amely a felhasználó összes játékát a különböző platformokon egy központi könyvtárba gyűjti a gyors és egyszerű indítás érdekében.

A vizuális megjelenítés következő generációjának bevezetése – Új ThinkVision monitorok (T32p-30, T34w-30, S25e-30, T24i-30 és T32h-30)

A Lenovo a kijelzőopciók átfogó gyűjteményét bővítve a ThinkVision S- és T-sorozatú portfólióján belül bemutatta a következő generációs monitorokat: ThinkVision T32p-30, T34w-30, S25e-30, T24i-30 és T32h-30 monitorok. Ezek a monitorok, amelyeket úgy terveztek, hogy a termelékenység és a kényelem maximalizálása érdekében készült funkciók széles skálájával támogassák az iparágak tudásalapú dolgozóit, a mai modern munkaigények kielégítésére készültek, miközben a felhasználóknak a saját igényeik alapján választási lehetőségek tárházát kínálják.

Ha nagyméretű kijelzőre van szükség, az új ThinkVision T32p-30 hatalmas, 31,5 hüvelykes, 4K UHD felbontású, síkbeli váltással (IPS) ellátott kijelzőt kínál, amely bármilyen szögből optimális megjelenítést tesz lehetővé. A 99%-os sRGB színskála, a magas kontrasztarány és a 350 nites fényerő által támogatott, hihetetlenül éles képminőséggel a felhasználóknak az adatigényes munkához szükséges képtisztaságot nyújtja, így a nagy táblázatok, a képekkel teli műszerfalak és a tartalomszerkesztés megtekintése gyerekjáték lesz. A háromoldalas, szegély nélküli kialakítással ez a széles, lapos monitor megkönnyíti a váltást több dokumentum között, és zökkenőmentes, produktívabb megtekintési élményt nyújt többképernyős elrendezésben. Azok számára, akik még többet szeretnének látni minden egyes pillantással, a ThinkVision T34w-30 egy 34 hüvelykes, 21:9-es képarányú, 1500R görbületű WQHD ívelt kijelző, amely a képernyő teljes hosszában egyenletes fókusztávolsággal nyújt panorámaélményt.

A termelékenységet elősegítő funkciók bőségesen megtalálhatóak ezeken a következő generációs monitorokon. A fokozott hatékonyság érdekében mindkét monitor egyetlen USB Type-C® kábeles megoldást kínál, amely gyorstöltőként szolgál, miközben a többi portot – köztük a HDMI, a DP és az Ethernet – felszabadítja más kiegészítők és interfészek számára. Emellett a monitor tetején található dedikált USB Type-A port befogadja a 2022 januárjában bejelentett ThinkVision VoIP Modular Stack-et, amely lehetővé teszi a kábel nélküli webkamera és/vagy soundbar csatlakozást5 a zökkenőmentes webkonferencia-élmény érdekében otthon vagy az irodában. A technikai rendetlenség csökkentése és a tisztább íróasztal megőrzése érdekében mindkét monitor rendelkezik nyitott nyílású telefon- vagy táblagéptartóval, üreges tengellyel a tiszta kábelkezelés érdekében, valamint VESA-tartókompatibilitással és gyorskioldó funkcióval a könnyű leszerelés érdekében.

A kis- és középvállalati (SMB) felhasználókat megcélzó ThinkVision S25e-30 monitor a teljesítményt, a kényelmet és az értéket egyesíti egy nagyobb6 24,5 hüvelykes FHD kijelzőben, 1920×1080-as felbontással, 99%-os sRGB színskálával és 75 Hz-es frissítési frekvenciával a gördülékeny böngészés érdekében. A háromoldalas, közel él nélküli kialakítás és a VGA, HDMI 1.4 és 3,5 mm-es hangkimeneti portokon keresztül biztosított többféle csatlakozási lehetőség lehetővé teszi, hogy a ThinkVision S25e-30 gyorsan csatlakoztatható legyen külső eszközökhöz, akár több képernyőhöz is a további termelékenység érdekében.

Az új ThinkVision T24i-30 és T32h-30 ugyanolyan tervezési frissítések elemeit tartalmazza, mint a többi ma bejelentett új monitor, és az új ThinkVision T24i-30 és T32h-30 egészíti ki az új kijelzők átfogó portfólióját. A több csatlakoztatott eszköz és tartozék befogadására alkalmas, új generációs ThinkVision T24i-30 egy 23,8 hüvelykes FHD felbontású, IPS technológiával ellátott kijelző a széles látószögű megjelenítés érdekében, amely emellett széles körű csatlakozási lehetőségeket is kínál, többek között VGA, HDMI, DP és négyportos USB hubot. A mindennapi munkához kiválóan alkalmas ThinkVision T32h-30 egy 31,5 hüvelykes QHD kijelző RJ45 ethernet porttal a jobb hálózati biztonság érdekében, valamint USB-C® monitor dokkoló megoldással, amely egyetlen kábelen keresztül kínál hatékony csatlakozási lehetőséget.

Felhasználóközpontú dizájn ezeken a Lenovo Legion és ThinkVision monitorokon

A szem egészségétől és az ergonómiától kezdve a felelős csomagolás használatáig, az ezeken a monitorokon nemrégiben végrehajtott frissítések kiemelik a Lenovo figyelmét a céltudatos tervezésre mind az emberek, mind a bolygó számára. Mindegyik 85%-ban újrahasznosított, fogyasztás utáni (PCC) ABS anyagból készült a keretben, a hátlapban, az állványban és az alapfedélben, és a környezetvédelem támogatására tervezett csomagolással7 szállítják őket. A megnövekedett képernyőidő kezelése érdekében a természetes alacsony kékfény-technológiát építettük be, amely a káros kékfény-kibocsátás csökkentésével segít megelőzni a szemfáradtságot, anélkül, hogy a színeket veszélyeztetné.

A monitorok ezen generációjának újdonsága a vásárlói visszajelzések alapján a monitor alsó hátsó oldalán elérhetően elhelyezett joystick navigációs gomb, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kijelző beállításait egyetlen forrásból, több gomb használata nélkül, egyszerűen konfigurálhassák. Mindegyik monitor olyan állványokkal is rendelkezik, amelyek könnyen előre és hátra dönthetők, így a felhasználók kiválaszthatják az ideális látószöget. Az új ThinkVision T-sorozatú monitorok és a Lenovo Legion Y32p-30 azonban olyan ergonómiailag fejlett állványokat is tartalmaznak, amelyek forgathatók, elforgathatók és fel-le emelhetőek8 , így a felhasználók rugalmasan beállíthatják a számukra legkényelmesebb munkapozícióhoz.

Amennyiben technikai segítségre van szükség, a vállalatok a ThinkVision monitorokhoz Lenovo Premier Support9 szolgáltatást is vásárolhatnak, amely egy olyan fejlett szintű hardver- és szoftvertámogatási megoldás, amelyet a Lenovo üzleti ügyfelei igényeinek távoli kiszolgálására terveztek.

A felhőbe illeszkedő termelékenység – ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise

A modern munkaerő számára tervezett ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise a Lenovo ThinkCentre “Tiny” asztali számítógép portfólióját bővíti, és ChromeOS-számítógépeket kínál egy kompakt, mégis sokoldalú, 1 literes házban. Ez az apró, sokoldalú eszköz könnyen felszerelhető monitorok hátuljára, falakra vagy akár mobil kocsikra, ha hordozhatóbb irodai élményre van szükség, ez az apró, sokoldalú eszköz több, mint ami a szemnek látszik.

Az akár 12. generációs Intel® Core™ i5 processzorok teljesítményével, a biztonságos ChromeOS operációs rendszerrel, a virtuális asztali infrastruktúra (VDI) integrációjával és az akár négy monitor többképernyős támogatásával a ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise a nagy munkaterhelésű termelékenységre lett tervezve – akár az irodában, akár egy kioszkban vagy távolról. A felhasználók a gyors indítási funkcióknak, a gyors Wi-Fi™ 6E10 csatlakozásnak és a termelékenységi és videokonferencia-alkalmazások zökkenőmentes elérésének köszönhetően többet tudnak majd tenni.11

Chromebox Enterprise eszközként ez az asztali számítógép lehetővé teszi az IT-csapatok számára, hogy könnyebben telepítsék, jobban biztosítsák és zökkenőmentesen kezeljék felhőalapú munkahelyüket bárhonnan. Emellett képalkotás nélkül, a zero-touch telepítések gyorsan és távolról is elvégezhetők, hogy az új eszközök bárhol is legyenek, így kiválóan alkalmas önkiszolgáló kioszkok, digitális táblák igényeihez, frontvonalas környezetekben, például az egészségügyben és a call centerekben, vagy akár a pénzügyi szolgáltatásokban dolgozó tudásalapú munkavállalók számára. Azok a szervezetek, amelyeknek nincs szükségük ezekre a vállalatspecifikus funkciókra vagy eszköz-összehangolásra, választhatják a ThinkCentre M60q Chromeboxot is, amely mindenben megegyezik, kivéve a Google Chromebook Enterprise Upgrade menedzsmentet.

A Lenovo ThinkShield és a Google által tervezett Titan C biztonsági chip kombinálásával a ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise beépített, továbbfejlesztett biztonsági élményt nyújt, olyan kiegészítő funkciókkal, mint a biztonságos böngészés, a homokozó, az adattitkosítás és az ellenőrzött rendszerindítás, amelyek szükség esetén nyugalmat biztosítanak. Emellett a rutinszerű szoftver- és biztonsági frissítések automatikusan, a háttérben, a felhasználók megzavarása nélkül történnek, minimalizálva a zavaró tényezőket. A Lenovo Premier Support9 hozzáadásával a szervezetek tovább csökkenthetik az állásidőt, ha problémák merülnek fel. Ez a fejlett támogatási szolgáltatás a hibajavításon túlmenően a következő munkanapon történő cserét is biztosít12.

A ma bejelentett termékek mindegyike megvásárolható a Lenovo TruScale Device as a Service (DaaS) megoldás részeként, hogy az alkalmazottaknak a kívánt felhasználói élményt és a szükséges támogatást nyújtsák a legújabb technológiával, szoftverrel és szolgáltatásokkal, mindezt egyetlen szerződés keretében. A TruScale DaaS rugalmasságot biztosít a szervezetek számára, hogy IT-képességeiket a fejlődő üzleti igényeknek megfelelően skálázhassák, függetlenül attól, hogy az alkalmazottak hol tartózkodnak.

Előző cikkA Lenovo ThinkBook 16p Gen 3 laptopjaival segíti a kis- és középvállalkozások növekedését 
Következő cikk6K-ban is képes rögzíteni a Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2