TechAddikt Mobileszköz Pocketbook Bemutatkozott a 7 colos PocketBook Era

Bemutatkozott a 7 colos PocketBook Era

A PocketBook bejelentette a régóta várt, 7 colos kijelzővel szerelt PocketBook Erát, amely már az új generációs E Ink Carta™ 1200 kijelzővel rendelkezik. A PocketBook Era számos funkciót kapott, például beépített hangszórót és hangoskönyv-támogatást, szövegfelolvasási funkciót, Bluetooth modult, továbbfejlesztett karcállóságot és IPX8 vízállósági besorolást.

Az új modell külsejét teljesen átdolgozták, így lenyűgözően kompakt, és az ergonómia érdekében egy oldalsó fogantyút, illetve oldalsó vezérlőgombokat is tartalmaz. Mindkettő kényelmesebbé teszi az e-olvasó tartását jobb- és balkezesek számára is. Az Era két változatban kerül a piacra: a bronz Sunset változat 64 GB, míg az ezüst Stardust 16 GB belső memóriával rendelkezik.

Az új generációs E Ink Carta™ 1200 kijelző

A PocketBook Era a legújabb, 7 colos E Ink Carta™ 1200 kijelzővel érkezik, amely 1264 x 1680 pixeles felbontás megjelenítésére képes és 300 DPI-vel rendelkezik – mindez éles e-oldalakat garantál. A továbbfejlesztett technológia 15%-kal növeli a kép kontrasztarányát és 20%-kal javítja az érintőkijelző válaszidejét. A 7 col átmérőjű kijelző optimális méretet jelent az otthoni és útközben történő olvasáshoz is, mivel az eszköz kompakt marad, de ugyanakkor több szöveget tud megjeleníteni egy oldalon a klasszikus, 6 colos e-olvasókhoz képest. A SMARTlight funkció pedig lehetővé teszi a fényerő és a színhőmérséklet beállítását, azaz minden megvilágítás mellett szembarát módon olvashatunk.

Új, lenyűgöző dizájn és ergonómia

A PocketBook Era ultramodern formatervének és ergonomikus kialakításának hála kiemelkedik a tömegből, és az elektronikus könyvolvasók körében új esztétikát hoz létre. A vékony keretnek és a stílusos gomboknak hála az eszköz karcsú és elegáns, kompaktságának hála könnyű tartani. A giroszkóp automatikusan meghatározza a képernyő orientációját, így a PocketBook Era egyformán kényelmes jobb- és balkezesek számára. A típus mindössze 134,3 x 155 x 7,8 mm-es, amely az egyik legkompaktabb eszközzé teszi a 7 colos e-olvasók között.

Továbbfejlesztett hallgatás

A PocketBook Era 6 hangoskönyvformátumot támogat, és a beépített hangszórón keresztül a felhasználók a lejátszás gomb megnyomásával egyszerűen megkezdhetik egy könyv hallgatását. Ugyanakkor a Bluetooth használatával vezeték nélküli fejhallgatókon, autók hangrendszerén és más eszközökön keresztül is hallgathatunk könyveket és zenét. Hasznos funkció a felolvasás (text-to-speech), ami bármilyen könyvet természetesen hangzó hangfelvétellé alakít. Mindössze két kattintást követően az eszköz felolvas bármilyen szövegfájl, amely a 26 elérhető nyelv egyikén íródott.

Vízállóság és karcvédelem

A képernyő továbbfejlesztett karcállósággal rendelkezik, így még a legaktívabb használatot is bírja. Ezenfelül a vízálló PocketBook Era egy ideális eszköz a fürdőszobai és kültéri olvasáshoz is. Az IPX8 szabványnak megfelelő eszköz akár 2 méter mélységig, maximum 60 percen keresztül édesvíz alá meríthető mindenféle károsodás nélkül. 

További tulajdonságok

  • 29 formátum – 19 könyv, 6 hang és 4 grafikus formátum támogatása.
  • Wi-Fi, valamint a márka által biztosított felhőszolgáltatások – szinkronizálni lehet a további eszközöket és a saját könyvtárat.
  • 1700 mAh akkumulátor – rendszeres olvasás akár egy hónapon keresztül töltés nélkül.
  • Kétmagos processzor – gyors alkalmazásműködést és zökkenőmentes lapozást biztosít.
  • Előtelepített szótárak 22 nyelvkombinációban.
Előző cikkA Philips monitors két új Momentum modell forgalomba hozatalával új szintre emeli a gaming-élményt 
Következő cikkRobotok és sárkányok a digitális kiállítótermekben