TechAddikt Hardver QNAP CeBIT 2017: új QNAP QIoT technológia mutatkozik be

CeBIT 2017: új QNAP QIoT technológia mutatkozik be

A CeBIT 2017 megnyitóján a QNAP az IoT (dolgok internete) megoldásait hozza közelebb az emberekhez, bemutatja az új QIoT megoldásait társítva azokat az új okosotthon koncepcióval, a megfigyeléssel, biztonsággal és a multimédia applikációkkal.

A látogatók átfogó képet kaphatnak a teljes termékkínálatról, így az otthoni, kis- és nagyvállalati felhasználóknak szánt megoldásokkal kapcsolatban. Megtekinthetik például a Thunderbolt™ 3 NAS-t, a QBoat (QTS IoT szerver) platformot, az optikai lemezeket támogató új NAS-termékcsaládot, amely támogatja a magas adatmegtartási-idejű Blu-ray lemezeket (így a jobb archiválást), valamint intelligens automatizált szolgáltatásokat és multimédia applikációkat is. A QNAP partnereivel, az ABUS, Panasonic, Seagate és WD gyártókkal közösen mutatja be a QNAP NAS-megoldásokat a 2017-es CeBIT alkalmával.

„A QNAP NAS már bőven túlhaladt az egyszerű hálózati adattároló megoldáson, okosabb eszközöket fejlesztünk, az intelligensebb szoftvereket kombináljuk a nagy teljesítményű hardverekkel, mely jól mutatja azon törekvésünket, hogy megfeleljünk vásárlóink elverásainak, legyenek azok otthoni-, üzleti- vagy ipari felhasználók” – nyilatkozta Meiji Chang a QNAP vezérigazgatója.

Az okosotthon, amit a QIoT Suite Lite és a multimédia applikációk turbóznak fel

A QNAP bemutatja erős, intelligens, internetalapú integrációs rendszerét, mely számtalan applikációval és szolgáltatással járul hozzá a fejlettebb okos életstílushoz. A QVR Pro nemcsak reprezentálja a QNAP felügyeleti megoldását, hanem együttműködik a QIoT Suite Lite egyszerűen használható integrált IoT moduljával, mely támogatja a személyre szabott eseményvezérelt felvételt is. A QIVA appot használva, a QNAP NAS-t IVA-szerverré alakíthatjuk, a felhasználók pedig testre szabhatják az eszközökhöz tartozó eseményalapú értesítéseket a QIoT Suite Lite alkalmazással. Például, ha a QIVA tüzet észlel, azonnal utasítja a QIoT Suite Lite-ot, hogy aktiválja a már csatlakoztatott, Arduino Yun rendszert, mint tűzjelző eszközt. A látogatók ugyancsak találkozhatnak a Fibaro® otthoni automatizálási megoldásokkal.

Míg a „Cinema28” lehetővé teszi a többzónás vezérlést a multimédia tartalmak streameléséhez a NAS-hoz csatlakoztatott eszközökön a HDMI, Bluetooth, DLNA, AirPlay és Chromecast eszközökkel. A „DJ2 Live” exkluzív élő műsorszolgáltató platform, mely a privát felhőn keresztül 4K videó tartalmakat is tárol és közvetít a nagy kapacitású QNAP NAS-on keresztül, ami a legtökéletesebb szórakoztató eszköz, mely a privát felhőre épül. Támogatja a 4K videó streamelést, miközben fájljainkat egy biztonságos és nagy kapcitású QNAP NAS-on tároljuk. Ezzel a lehető legjobb megoldást kapjuk a sokoldalú és változatos életstílusunkhoz és üzleti alkalmazásokhoz.

Az „IFTTT Agent” a produktiv munkafolyamatok automatizálását teszi lehetővé a QNAP NAS-okon. A felhasználók egyszerűen hozhatnak létre appleteket, melyekkel több fajta, az internetre csatlakoztatott eszközt hatékonyan kapcsolhatnak be a munkafolyamatokba. A QNAP NAS-t, mint vezeték nélküli bázisállomást is használhatjuk, ha egy kompatibilis PCIe WiFi kártyát telepítünk bele. A WirelessAP Station alkalmazással a felhasználók direkt kapcsolatot létesíthetnek laptopokkal vagy más egyéb okoseszközzel, így mindig a lehető legbiztonságosabb vezeték nélküli kapcsolatot használhatják, optimális adatátviteli sebesség mellett.

A CeBIT alkalmával debütál az „AfuBot”, ami egy robotszerű kiegészítő eszköz a NAS-menedzsmenthez, a szórakoztatáshoz és az élő kommunikációhoz. Megérti a hangutasításokat, így gyakorlatilag kézi érintés nélkül vezérelhetjük a multimédia centert. Ezt egészíti ki a „Qtalkie”, ami valós idejű hang- és képátvitelt biztosít az AfuBot, a QNAP NAS és más Android vagy iOS® eszközök között. Az Android 6 alapú AfuBot kompatibilis a QNAP appokkal, melyeken keresztül alapvető NAS-menedzsmentet, valamint szórakoztató és más egyéb programokat is elérhetünk. Ez a jövőbe mutató fejlesztés jól szimbolizálja a QNAP elhivatottságát az innováció, a fejlesztés és az intelligens életmód terén.

A kulcsarakész nagy teljesítményű megoldás és enterprise storage center

Az adattárolástól kezdve, az együttműködésen és menedzsmenten át a QNAP kiemelkedő mentési és archiválási megoldásokat biztosít, valamint jól átgondolt funkciókkal és megfelelően tervezett hardverekkel támogatja az üzleti folyamatokat. A látogatók élőben próbálhatják ki File Station használatát a fájlok importálásához, a Notes Station online kollaboratív szerkesztési funkcióit, a Qsirch teljes szövegben kereső keresőmotorját, a QmailAgent és Qcontactz központosított e-mail fiók és kontakt adatbázis kezelőjét, valamint a Qfiling automatikus fájlarchiváló rendszerét. Ugyancsak kipróbálható lesz a Findo, a harmadik féltől származó intelligens keresési asszisztens a NAS alapú Windows® VM környezetbe, mellyel kereshetünk az e-mailekben, a privát felhőben és az offline fájlokban is egyaránt.

A kettős vezérlővel rendelkező Enterprise ZFS NAS (ES1640dc v2) és a dupla operációs rendszert (QES vagy QTS) futtatni képes TES-1885U optimális adattároló megoldás a mission-critical nagyvállalati szintű elvárásokhoz. Míg az Enterprise ZFS NAS egy magas rendelkezésre állású VM-tároló, addig a TES-1885U hatékony online és (NAKIVO VM Backup QPKG-vel) offline (QNAP SnapSync) VM-mentőegység, mely pillanatkép alapon készít távoli másolatokat. A QNAP partnerével, a Panasonic-kal közösen mutatja be a Blu-ray Disc archiválási megoldást az adatközpontokhoz, mellyel hosszú távon is megőrizhetjük nagy mennyiségű adatainkat a QNAP NAS-ok által integrált, a Panasonic optikai rendszerére épülő archiváló megoldásával.

Reflektorfényben az új termékek

TVS-1282T3: a piacon az első és jelenleg az egyetlen Thunderbolt 3 NAS, 7. generációs Intel 14 nm Core i5/i7 processzorral, négy darab Thunderbolt 3 porttal, mely a Thunderbolt/NAS/iSCSI SAN hármas megoldását kínálja a Thunderbolt csatlakozóval rendelkező Mac és Windows felhasználóknak, így azok együttműködhetnek a 4K videószerkesztés folyamatában, illetve a fájltárolásánál és a nagysebességű megosztásnál is.

TS-x53B termékcsalád: az Intel 14 nm-es Celeron J3455 quad-core 1.5 GHz processzorával felszerelt TS-x53B USB Type-C QuickAccess porttal, OLED érintőgombokkal, integrált hangszórókkal, audió ki- és bemeneti csatlakozóval, valamint dupla 4K HDMI lehetőséggel is rendelkezik. Ez a termék kategóriájában elsőként tudja a PCIe csatlakozón keresztüli bővíthetőséget – így a PCIe slotba helyezhetünk 10 GbE hálózati kártyát, M.2 SSD-t és USB 3.1 10 Gbps bővítőegységet is, melyek a lehetőségek tárházát nyújtják.

QM2 M.2 SSD/10 GbE adapter: az innovatív PCIe kártya, amibe két darab M.2 SSD-t telepíthetünk, ezzel kihasználhatjuk a gyorsítótárazást és a Qtier™ auto tiering funkciót, illetve a 10 GbE, 5 GbE, 2.5 GbE, 1 GbE, 100 MbE RJ45 csatlakozásokat (a funkciók az egyes modelleknél eltérők lehetnek) a kompatibilis QNAP NASokkal. Az M.2 SSD-k esetében hőmérséklet szenzorral is rendelkezik, ezzel folyamatosan figyelemmel követhetjük azok melegedését, valamint egy csendes hűtési megoldással is felszerelték (hűtőborda és intelligens ventilátor), ezzel is minimalizálva a túlmelegedés kockázatát.

TS-1685: robosztus, nagyvállalati-szintű Xeon D szuper NAS tizenkét 3,5″-os adattároló hellyel, valamint négy 2,5″-os tálcával SSD meghajtóknak. Hat SATA 6 Gb/s M.2 csatlakozóval és QNAP Qtier technológiával az SSD gyorsítótárazás a nap huszonnégy órájában elérhető. A további három PCIe slot az alkalmazások növekvő elvárásainak megfelelően a lehető legnagyobb rugalmasságot garantálja a 10/40 GbE adapterek, grafikus kártyák, PCIe NVMe SSD vagy USB 3.1 kártyák telepítésével.

TVS-882BR: Az Intel 7. generációs 14 nm-es Core i3/i5/ i7 processzorára épül, kiegészítve az optikai lemezek kezelésével, mely egy újabb lehetőséget kínál a NAS-ra történő adatátvitelhez, a fájlok eléréséhez és megosztásához. Egy lemezíró telepítésével természetesen direktben tudunk menteni az optikai lemezekre, ami az adatmentés egy újabb lehetősége. Támogatja a Blu-ray és BDXL/M kompatibilis írókat is.

QBoat: QTS IoT szerver, ami az Intel AnyWAN SoC GRX750 platformjára épül, mely segít összekapcsolni és menedzselni az IoT eszközeinket és applikációinkat, ezzel praktikus IoT megoldási lehetőséget ad az ipari alkalmazások számára.

Szólj hozzá!