TechAddikt Hardver XPG CES 2021: gaming rágógumi is szerepel az XPG-ADATA újdonságai közt

CES 2021: gaming rágógumi is szerepel az XPG-ADATA újdonságai közt

Az XPG bejelentette legújabb gaming termékeit a teljesen digitális CES 2021 kiállításon. A „Gaming jövője” témakörhöz kapcsolódóan az XPG „digitálisan”, teljes erőbedobással mutatja meg a 2021-es év legújabb „must have” termékeit, beleértve a legújabb ultrabookot, a következő generációs DDR5 DRAM modult, az új oktatószoftverüket, a gaming rágógumijukat és egyéb termékeket. 

XPG XENIA Xe Gaming Lifestyle Ultrabook

Az XPG XENIA gaming notebook után az XPG és az Intel a következő szintre emeli együttműködésüket az XPG XENIA Xe gaming lifestyle ultrabook bemutatásával. A XENIA Xe azoknak készült, akik egy olyan mindenre képes, könnyen hordozható ultrabookot keresnek, amely elég erős ahhoz, hogy megfeleljen a modern igényeknek, beleértve a játékokat, a tartalomgyártást és a produktivitást is.  A XENIA Xe egy 15,6 hüvelykes, EVO™ hitelesítésű gaming ultrabook, amely elegáns dizájnnal rendelkezik a prémium CNC eloxált alumínium vázának köszönhetően. A keskeny, 11 mm-es vastagsággal, 1,65 kg-os súllyal és az akár 16 óra akkumulátor-üzemidővel tökéletes mindennapi társnak számít, bárhová is mész. Az új megoldás a legújabb 11. generációs Intel® Core™ i5-1135G7 vagy i7-1165G7 processzorral, Intel® Iris™ Xe grafikával, 15,6 hüvelykes 1080P Full HD IPS érintőképernyővel (87%-os lefedettségi aránnyal), valamint az XPG saját 1 TB-os PCIe Gen4 M.2 SSD-jével lett felszerelve. A széleskörű bővíthetőséggel rendelkező XENIA Xe-vel bármire képes lehetsz. 

XPG Gaming rágógumi 

A koncentráció hiánya és a fáradtság érzete együtt járnak a gaming-gel, különösen a hosszabb idejű játékmenet közben. Az XPG ennek érdekében megalkotta az XPG Gaming Gum-ot, az XPG első rágógumiját, amely koffeint is tartalmaz koncentráció javítása érdekében. A rágógumi továbbá luteint – egy antioxidánst – tartalmaz, amely leginkább a szem számára előnyös hatásairól ismert, beleértve a gyulladáscsökkentő és a látásélességet fokozó képességét. A frissítő menta ízesítésű rágó nem tartalmaz zsírokat és fehérjét. 

XPG PRIME és XPG GRIT 

Az XPG PRIME egy szoftveres ökoszisztéma, amely egységes felületet kínál az összes XPG eszköz vezérlésére a játékélmény fokozásához. Az XPG PRIME segítségével a felhasználók egyszerűen személyre szabhatják az XPG eszközeik fényhatásait és funkcióit egy intuitív felhasználói felületen. Az XPG PRIME-fiókba történő bejelentkezést követően a felhasználók egyaránt elérhetik az eszközön vagy a felhőalapú tárhelyen található beállításokat. 

Az XPG GRIT egy oktatószoftver, melynek célja játékosok First Person Shooting (FPS) készségeinek fejlesztése több különböző modul és analitika segítségével. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző FPS helyzeteket gyakoroljanak és ezzel kapcsolatosan telemetriai adatokat gyűjthessenek. A gyűjtött adatok segítségével a felhasználók elemezhetik teljesítményüket, emellett a program beállítási és edzési javaslatokat tesz a játékélmény fokozása érdekében. Egy közösségi portállal párosítva az adatokat összehasonlíthatod mások eredményeivel és egyéb információkat is szerezhetsz általa. Az XPG GRIT célja a felhasználók játékban nyújtott teljesítményének fokozása.

XPG GAMMIX S70 PCIe Gen4 M.2 2280 SSD 

A következő generációs PCIe 4.0 interfészt használó GAMMIX S70 villámgyors olvasási és írási sebességgel rendelkezik, amelyek elérhetik az akár 7400/6400MB/s-ot, valamint a 650/740K IOPS-t. A felhasználóknak nem lesz kétségük afelől, hogy elérték az SSD-k teljesítményének csúcsát. Az NVMe 1.4 kompatibilis, dinamikus SLC gyorsítótárral rendelkező GAMMIX S70 egyaránt meghaladja a SATA és a PCIe 3.0 SSD-k teljesítménytét. A megbízható működés és stabilitás érdekében a GAMMIX S70 lépcsőzetes hűtőbordás kialakítással és belül üregkamrás szerkezettel rendelkezik a nagyobb felület és a hatékonyabb hűtés érdekében. A GAMMIX S70 már számos piacon elérhető.  

XPG DEFENDER PRO E-ATX közepes méretű toronyház

Az XPG DEFENDER PRO bizonyítja az XPG elkötelezettségét a PC alkatrészek mellett. Az E-ATX méretű közepes méretű toronyház a grafikus kártyákat akár 380 mm hosszúságig, a CPU hűtéseket pedig akár 170 mm magasságig támogatja.  Az XPG DEFENDER PRO lenyűgöző és modern tervezési koncepcióval rendelkezik, a toronyház mágneses hálós előlapja lehetővé teszi az ARGB fénysávok ragyogását a fémrétegek között. Az XPG Defender Pro kiváló hűtési hatékonysággal rendelkezik, köszönhetően a 3 előtelepített XPG VENTO 120 ARGB ventilátornak. Az XPG DEFENDER PRO fekete vagy fehér színben is elérhető, hogy megfeleljen a különböző elvárásoknak. 

XPG STARKER AIR ATX közepes toronyház

Az XPG STARKER AIR egy kompakt kialakítású ATX toronyház, amely innovatív porszűrővel, függőleges VGA elhelyezési lehetőséggel és stílusos ipari kialakítással rendelkezik ARGB világítás mellett. Egy funkcionális és letisztult hálós előlappal rendelkezik, amelyen kétoldalú ARGB felület található, emellett egyaránt elérhető fekete és fehér színben is, hogy a kompakt kialakítású ATX ház a saját stílusodhoz igazodjon.   Az I/O portok széles választéka lehetőséget kínál az USB kiegészítők és az audio eszközök csatlakoztatására, továbbá a dedikált gomb segítségével egyszerűen válthatsz az előre beállított világítási módok között is.  

XPG LEVANTE PRO All-in-One folyadékhűtés

Az XPG LEVANTE PRO all-in-one CPU folyadékhűtő, amely az Asetek iparágban vezető, 7. generációs pumpa technológiai megoldását alkalmazza PWM vezérléssel. A pumpa egy káprázatos, 2,1 hüvelykes LCD-kijelzőt alkalmaz, amely beállítható arra, hogy megmutassa a CPU/GPU hőmérséklet, a feszültséggel kapcsolatos információkat vagy egyéb testreszabott tartalmat, például szöveget vagy rajzokat is képes megjeleníteni. Az XPG LEVANTE PRO három, a Nidec-kel közösen készített XPG VENTO PRO 120 PWM ventilátorral lett felszerelt, amelyek optimális hűtési teljesítményt kínálnak a 360 mm-es radiátor esetén is. 

ADATA DDR5 DRAM modul 

A DRAM-ok jövője megérkezett az ADATA DDR5 DRAM modul formájában. Az elődökhöz képest az új modul jelentős sebességnövelést, nagyobb kapacitást, csökkentett energiafogyasztást és megnövelt sávszélességet biztosít az egyes CPU magok kezeléséhez. Az új DDR5 modul akár négyszer nagyobb kapacitást, 1,1 V-ra csökkentett fogyasztást és akár 8400MT/s sebességet is kínál.

ADATA SD Express kártya

A közösségi médiás influenszerek és az általános felhasználók által létrehozott tartalmak és az 5G hálózatok világszerte történő megjelenésével és elterjedésével a tartalomkészítők nagy- kapacitású, teljesítményű és hordozható tárolókat keresnek igényeik kielégítésére. Ennek érdekében az ADATA 2021 második negyedévében bevezeti az SD Express kártyáját. Az új SD7.0 specifikációnak és a PCIe Gen 3 x1-nek köszönhetően a kártya akár a 880/400MB/s olvasási és írási sebességet is elérheti. A külső SSD-kkel megegyező teljesítménye és az SD kártyák kompakt formája miatt az ADATA SD Express kártyák új hordozható tárolási lehetőséget kínálnak a felhasználóknak, amelyek valóban olyanok, mint egy mini SSD.

ADATA SE900G RGB külső SSD

Az ADATA SE900G külső SSD erőteljes fémből készült hátsó burkolattal rendelkezik, amely kiemelkedő megjelenést, kiváló hőelvezetést és masszív tartósságot kínál a megjelenés és a funkciók összehangolásához. A nagyméretű RGB fénylemez pedig szemkápráztató neonhatást kelt a finom, hálós felületen. A külső SSD támogatja az USB 3.2 Gen2x2 interfészt, valamint az akár 2000 Mb/s-os olvasási és írási teljesítményt a gyors adatátvitel érdekében. Egyszerűen fogalmazva: a felhasználóknak csak ötven másodpercre lesz szükségük egy 50 GB-os 4K-s film átmásolásához, amely akár tizenkétszer gyorsabb, mint a piacon lévő számos másik külső meghajtó.