TechAddikt Hírek Computex 2016: az Acer felvázolta a BeingWare összes előnyét

Computex 2016: az Acer felvázolta a BeingWare összes előnyét

Az Acer bemutatta a Computex 2016-os eseményén a BeingWare vertikális üzleti modellt, melynek középpontjában az intelligens csatlakoztatható eszközök állnak.

acer-byoc-beingware-computex-2016-techaddikt

Az Internet of Things keratein belül, illetve azon túlmutatva valósul meg az elképzelés, úgy, hogy emberközpontú kiindulóponttal operálva használható ki az okoseszközök széles tárháza. Ezek az eszközök jól kapcsolohatók a felhőhöz, ehhez nyújt hathatós segítséget a BYOC platform is, integrálva a legfontosabb szolgáltatásokat annak érdekében, hogy a felhasználó a maximumot kaphassa.

A BeingWare összekapcsolja az autókat

Ahhoz, hogy a csatlakoztatható autók fejlesztése is haladjon, az Acer bemutatta az abMax01-et, egy új autóba integrálható IoT modult, mely közvetlen kapcsolatot létesít a felhővel folyamatosan. A kulcsfontosságú megoldás az autógyártók részére nem kérdéses, főként, ha biztonságos flotta-menedzsmentről, vagy épp nagy adatanalízisekről esik szó. Minden valós időben, teljes irányíthatósággal történik.

A modul egy integrált SIM kártyát is tartalmaz, ezáltal az IT szakemberek hozzáférése is könnyed, a létező hardverkiépítéshez azonnal hozzá lehet férni a felhőből. Ráadásként az autó infotainmentjének, valamint annak firmware-ének a frissítése megoldott, ugyanúgy, ahogy például a navigációs rendszer térképeinek folyamatos karbantartása is. Számtalan lehetőség adott tehát a BYOC platformon keresztül.

BeingWare jelenlét az okosvárosokban

Az Acer bemutatta a Computex 2016-on azokat a lehetőségeket is, amelyek egy esetleges okosváros koncepció esetén számos praktikus megoldást kínál. Ilyen az utcai világítás kezelése és fenntartása az alacsonyabb energiafogyasztás érdekében, valamint a környezet figyelése (hőfok, páratartalom, levegő minősége, zajszint, egyebek). Mindezek kapcsán precíz adattovábbítás is elvárható, így ténylegesen kikerülhetőek lehetnének a veszélyes szituációk.

BeingWare az okosotthonokhoz

A BYOC konzumer appook szintén be lettek mutatva a Computex 2016-on. Egy kenyérsütő gép segítségével sikerült demonstrálni, hányan kezdték legyártani kedvenc receptjüket, úgy, hogy az elkészített termék friss maradt mindaddig, amíg reggel fel nem ébredtek. Egy tracker segít párhzamosan rendszerezni gyerekeink, háziállataink aktuális pozícióját, geo-fencingg figyelmeztetések jönnek, ha például átléptek egy-egy vitruálisan felhúzott határvonalat, illetve van egy vészhívó gombjuk is, ha épp baj lenne.

Acer CloudProfessor

Természetesen nem maradhat ki az oktatás sem. Ehhez a CloudProfessor IoT oktatási csomag szolgáltatja a stabil hátteret, Windows 10 alapokon, felhasználóbarát felületekkel.

A BeingWare-ben fellelhető potenciál felfedezése

A legfontosab, hogy felfedezzük a virtuális valóság világát, ebben két, egymástól független cég működik együtt, egységet alkotva. A StarVR fejre szerelhető kijelzők (HMD) elsősorban a professzionális piacot célozza meg.