TechAddikt Hírek Csillagok háborúja égen és földön: íme, egy különleges este, ahol a Star...

Csillagok háborúja égen és földön: íme, egy különleges este, ahol a Star Wars univerzum valósággá válik!

Egy nap, amikor a Star Wars filmek és a végtelen Univerzum rajongói mind boldogan térhetnek haza egy rendhagyó nyári program után.  Az országban egyedülálló Star Wars tematikájú, állandó kiállítás mellett, most a Svábhegyi Csillagvizsgálóban is vár ránk egy különleges Csillagokháborúja esemény2024. július 27-én.

Ezen az estén az erő veled lesz! A sziporkázó nyári Tejút és a Csillagok háborúja csillagközi utazásra hív! Életre kelnek a Star Wars sorozat szereplői! Megvizsgáljuk, hogy valóban létezhet-e kettős naplemente a Tatooine bolygón, és mit látna Han Solo a hiperűrugráskor a Millenium Falcon ablakában.

Július 27-én valódi galaktikus utazást tehet mindenki a Tejútrendszerünk legszebb gázködei között, és még Skywalkerénél is hosszabb, égig érő zöld jedi fénykarddal harcolhat a csillagképek szörnyetegei között!

A Travelling Galaxy kiállítás és a Svábhegyi Csillagvizsgáló együttműködése korábbi időszakra nyúlik vissza, amelynek köszönhetően már tematikus edukációs panelekkel gazdagították a tárlatot, amit minden Star Wars rajongónak érdemes legalább egyszer átélni!  

A Kálvin téren található Travelling Galaxy kiállítás több mint 200 egyedi, magántulajdonban lévő műalkotással büszkélkedhet. A tárlat különlegessége azonban nem csak a gyűjteményben rejlik: a Star Wars filmek helyszíneit idéző termek, díszletek és világítástechnika életre kelti az univerzumot, felejthetetlen élményt nyújtva a látogatóknak.

A kiállítás termei egyedi gyártású berendezésekkel vannak felszerelve, amelyek gondosan megtervezett koncepciót alkotnak. A belépés előtt a kirakatban a Star Wars világából ismert autentikus sisakok fogadják a látogatót, az univerzum bolygóinak neveivel kiegészítve.

A fenti kiállítás mellett 2024. július 27-én egy különleges, egyalkalmas eseményre is sor kerül a Svábhegyi Csillagvizsgáló szervezésében: a „Csillagok háborúja az égen” című tematikus eseményen létszámkorlát nélkül, és egészen délutántól késő estig várják az égi és földi csillagok szerelmeseit, és persze minden érdeklődőt. Ha érdekel ez a nem mindennapi esemény, erre a napra ne szervezz más programot! Részletek a Csillagvizsgáló weboldalán olvashatóak: https://svabhegyicsillagvizsgalo.hu/programok-a-csillagvizsgaloban/csillagkapu-star-wars-csillagok-haboruja-az-egen-0727  

A kollaboráció tartogat még további meglepetéseket, most egy közös nyereményjátékot hirdet a két szervező! Ha szeretnéd mindkét csodás programot meglátogatni, nincs más dolgod, mint, hogy beöltözz valamelyik Star Wars karakternek, oszd meg a fotót valamelyik social platformon, és jelöld meg a szervezőket az Instán @svabhegyi_csillagvizsgalo és @travellinggalaxykiallitas vagy Facebookon @svabhegyicsillagvizsgalo és @Travelling Galaxy Kiállítás.