TechAddikt Hardver PC Dell PowerEdge C4130: nagy teljesítményű megoldás

Dell PowerEdge C4130: nagy teljesítményű megoldás

A Dell nemrégiben lebbentette fel a fátylat a nagy teljesítményű számítástechnikához (High Performance Computing, HPC) tervezett PowerEdge C4130 szerveréről.

dell_logo

A grafikus gyorsítókártyák méretét tekintve iparágvezető Dell PowerEdge szerverkínálat legújabb tagja a legnagyobb teljesítményigényű feladatok végrehajtását is felgyorsítja.

Az információk gyors, zökkenőmentes és megbízható elérése versenyelőnyt biztosít a vállalatok számára. A Dell célja, hogy innovatív, nagy teljesítményű, méretezhető és gyorsan reagáló megoldásokat biztosítson. A vállalat új, a jövőre felkészített HPC megoldása – korábbi, világszerte telepített szoftverereivel és szervereivel együtt – a legjobb kutatócégek, vezető informatikai, ipari és pénzügyi vállalatok számára is biztosítja a forradalmi felfedezésekhez szükséges teljesítményt.

Dell PowerEdge C4130: optimális gyorsaság

A legnagyobb teljesítményigényű HPC-munkaterhelések gyorsítására kialakított PowerEdge C4130 rack szerver rendkívül kisméretű grafikus vezérlővel rendelkezik. Ez az egyetlen Intel® Xeon® E5-2600v3 1U processzorral ellátott szerver, amely akár négy grafikus gyorsító kártya1 befogadására is képes, így versenytársaihoz képest akár 33 százalékkal nagyobb grafikai teljesítményt biztosít.2 A PowerEdge C4130 processzoronként és rack szekrényenként négyszer annyi PCIe grafikus gyorsítókártyát tartalmaz, mint a hasonló HP rendszerek1. A PowerEdge C4130 több mint 7,2 teraflop sebességre képes egyetlen 1U méretű szerver segítségével, az energiafelhasználásra számított sebesség pedig elérheti a 4,17 gigaflop/watt értéket3. Így a felhasználók tovább optimalizálhatják alkalmazásaik teljesítményét és hatékonyságát, és a hagyományos adatközpontokban jelentkező hely- és energiakorlátok sem jelentenek problémát.

A PowerEdge C4130 ötvözi az NVIDIA és az Intel innovatív technológiáit, és öt, különböző HPC-környezetekhez igazított konfigurációban érhető el. Így a tudományos és orvosi kutatólaboratóriumok, pénzügyi cégek, valamint vagy a nagyobb elemzéseket végző, illetve nagy adatmennyiséget feldolgozó ipari vállalatok és szervezetek is gyorsabban alkalmazkodhatnak a változó üzleti igényekhez.

A PowerEdge C4130 két Intel® Xeon® E5-2600v3 processzort, 16 DIMM DDR4 memóriamodult és két 1,8 hüvelykes SATA SSD rendszerindító meghajtót is tartalmazhat mindössze 1U méretű helyen. Az akár négy 300 W-os Intel® Xeon Phi™ segédprocesszorral vagy NVIDIA Tesla grafikus gyorsítóval, beleértve az új NVIDIA® Tesla® K80 modellt is, rendelkező PowerEdge C4130 még a legösszetettebb és legnagyobb számítási igényű munkaterheléseken is lehetővé teszi a zökkenőmentes elemzést és az adatok feldolgozását.

„Az új, nagy teljesítményű rendszerekhez készült megoldás újításai megfelelő teljesítményt biztosítanak a legjobb kutatócégek forradalmi felfedezéseihez, valamint felgyorsítják a vezető informatikai vállalatok termék- és szolgáltatásfejlesztéseit” – nyilatkozta Jimmy Pike, a Dell alelnöke és architektúrákért felelős főmunkatársa.