TechAddikt Hardver ASRock DeskMini: az egyik legkisebb PC, az AsRock és az Intel tálalásában

DeskMini: az egyik legkisebb PC, az AsRock és az Intel tálalásában

Az ASRock és az Intel megalkotta a világ egyik legkisebb mini PC-jét, az ASRock DeskMini-t: a legtöbb ember már olyan PC-t szeretne, ami a lehető legkisebb, kompakt dizájnnal és számtalan technikai újdonsággal rendelkezik. Két kiváló cég összefogásának köszönhetően, az ASRock és az Intel megalkotta a világ egyik legkisebb mini PC-jét, az ASRock DeskMini-t.

deskmini-asrock-techaddikt

Steve R. Peterson az Intel Corp. Client Marketing és Enabling Managere mondta: „A Mini Socket Technology Extended (mini-ITX)  szabvány, Intel® LGA 1151-es tokozással, a processzorok valódi variálhatóságát adja a mini PC szegmensben. Továbbá a Mini-STX komponensek a konfigurálhatóság lehetőséget biztosítja a csatornának, hasonlóan, mint a DT tornyok esetében, azonban a jelenleg elérhető legkisebb, mini PC méretben.

Az ASRock DeskMini alapját a legújabb Mini Socket Technology Extended, az-az Mini-STX szabvány adja. Ellentétben más, átlagos, kisméretű rendszerekkel, a felhasználók nem csak az Intel® processzorok cserélhetőségét kapják meg, hanem azt is, hogy a CPU dobozában lévő standard hűtőt, valamint további két darab 2.5” méretű diszket is telepíthetnek a mindössze 1.92 literes házba.

Az ASRock DeskMini Intel® Core i3-6100 processzorral érte el a 392 cb CPU pontszámot a Cinebench R15 teszten az, míg egyéb rendszerek a Core i7-6500U-val sem tudnak ehhez az értékhez közel kerülni.

Továbbá a jelenleg a desktop piacon lévő megoldásoknál jóval energiatakarékosabb, valamint a NUC rendszereknél jóval erősebb. Számos teszt (Cinebench R15, Sandra és 3DMark) után egyértelművé vált, hogy az ASRock DeskMini az Intel® Core i3-6100 CPU-val egyszerűen eléri, vagy túlszárnyalja más mini PC-k teljesítményét, melyek Core i7-6500U-val voltak szerelve.