TechAddikt Hardver Dell Előremutató szerver-megoldások a Dell kínálatában, kis- és középvállalkozásoknak

Előremutató szerver-megoldások a Dell kínálatában, kis- és középvállalkozásoknak

A Dell bejelentette, hogy bővíti a 13. generációs Dell PowerEdge szervercsaládját. A négy új belépő szintű szerver nagyobb teljesítményt, rugalmasságot és hatékonyságot biztosít, így teszik lehetővé a kis- és középvállatok (kkv) jövőbeli növekedését.

dell-poweredge-r330-szerver-techaddikt

Az informatikai döntéshozók körében végzett friss nemzetközi kutatás eredménye szerint a kkv-k az informatika területén világszerte a teljesítmény, a hardverkapacitás és a technológiai komplexitás problémáival küzdenek leginkább1. A jövőbeli növekedés érdekében a Dell úgy alakította ki legújabb PowerEdge szervereit, hogy az ügyfelek legyőzhessék az említett akadályokat: nagyobb teljesítményt érjenek el, tudjanak igazodni a változó alkalmazásigényekhez és hatékonyabbá tehessék a működésüket.

Erőteljes, hatékony és sokoldalú

Az új Dell PowerEdge szerverek közé tartozik a rackszekrénybe szerelhető PowerEdge R330 és R230, valamint a torony kivitelű PowerEdge T330 és T130 szerver. Most először a T130 belépő szintű szerver a Dell OpenManage rendszer-felügyeleti portfóliójával együtt vásárolható meg. Ezek a szolgáltatások a központi telepítéshez szükséges időt 40 százalékkal2 csökkenthetik és egyszerűbb felügyeletet biztosítanak, ugyanakkor könnyen kezelhető eszközök. Az új szerverek a következőket kínálják az ügyfeleknek:

  • nagyobb teljesítményt számos alkalmazás futtatása során a legújabb Intel Xeon E3-1200 v5 termékcsalád erőteljes processzorainak köszönhetően.
  • gyorsabb válaszidőt a DDR3 memóriához képest 33 százalékkal gyorsabb memóriateljesítményt nyújtó DDR4-nek hála3.
  • kétszeres adatátviteli sebességet, az I/O teljesítményt növelő PCIe Gen 3.0 kártyahelyek jóvoltából4.
  • kétszeres IOPS (I/O műveletek száma másodpercenként) teljesítményt a Dell innovatív, legújabb generációs PERC9 RAID vezérlő segítségével3.

A belépő szintű PowerEdge szerverek legújabb generációja

Az új, belépő szintű PowerEdge szerverek nagy belső tárolókapacitással büszkélkednek, kiemelkedően rugalmasan konfigurálhatóak és bővíthető a memóriájuk. Az adott modelltől függően akár négy DDR4 memóriahellyel vagy nyolc merevlemezzel rendelkezhetnek. Az új szervercsalád tagjai:

  • Dell PowerEdge R330 – rackszekrénybe szerelhető szerver, amely ideális olyan kisvállalkozások számára, ahol fontos a folyamatos rendelkezésre állás és a jól szervizelhető hardver, valamint a nagyvállalatok és OEM-ügyfelek kihelyezett irodáinak. A PowerEdge R330 akár 56 százalékkal nagyobb tárolókapacitást biztosít, mint az előző generációs szerverek.5
  • Dell PowerEdge R230 – rackszekrénybe szerelhető erőteljes és hatékony szerver, amely tökéletes választás a kis- és középvállalkozások, tárhelyszolgáltatók és OEM-ügyfelek alkalmazásaihoz. Az előző generációs szerverekhez képest ez a modell 100 százalékkal nagyobb memóriakapacitással, háromszoros belső tárolókapacitással és kétszeres I/O bővítménnyel rendelkezik.5
  • Dell PowerEdge T330 – bővíthető, rackszekrénybe szerelhető toronyszerver, olyan kis- és középvállalatoknak, nagyvállalati részlegeknek és kihelyezett irodáknak, amelyeknek nagyobb belső tárhelyre van szükségük. Az akár négy DDR4 memóriahellyel és akár nyolc 3,5 hüvelykes merevlemezzel ellátott PowerEdge T330 szerver célja, hogy elősegítse a növekedést.5
  • Dell PowerEdge T130 – erőteljes és megbízható torony kivitelű szerver, amely ideális az együttműködés támogatására és a termelékenységet támogató alkalmazásokhoz kisebb irodák és otthoni munkavégzés esetében. A PowerEdge T130 az előző generációs szerverekhez képest kétszer akkora memóriakapacitást nyújt.5

Az új PowerEdge szerverek a Dell teljes körű hardverkínálatával, szoftvereivel és szolgáltatásaival minden szinten hatékonyabb működést és rugalmasságot biztosítanak.

„Világszerte több mint 125 millió kisméretű és otthoni iroda működik, amelyeknek egy kihívásokkal teli, gyorsan változó környezetben kell helytállniuk – miközben nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy külön informatikai részlegük legyen. Ezeknek az ügyfeleknek olyan megoldásokra van szükségük, amelyek támogatják a jövőbeli növekedést, emellett biztosítják az alkalmazások megfelelő teljesítményét és a hatékony működést. A Dell évtizedek óta támogatja ügyfeleit a céljaik elérésében, és az új, belépő szintű PowerEdge szerver biztosítja azt a szükséges teljesítményt, bővíthetőséget és rugalmasságot, ami az üzleti tevékenységüket még hatékonyabbá teheti” – mondta Ashley Gorakhpurwalla, a Dell Server Solutions alelnöke és vezérigazgatója.

Előző cikkDalaran változtatásai a World of Warcraft: Legion kiegészítőben
Következő cikkMegvásárolható a Samsung Gear VR Light virtuális valóság szemüveg