TechAddikt Hírek Felturbózza az adatközpontok teljesítményét a Schneider Electric és a DC Smarter összefogása

Felturbózza az adatközpontok teljesítményét a Schneider Electric és a DC Smarter összefogása

Optimális infrastruktúra teljesítmény, nagyobb rugalmasság, valós idejű információk a megalapozott döntések meghozásához – többek között ezeket kínálja az adatközpontoknak a Schneider Electric és a DC Smarter összefogása. A megállapodás értelmében a német cég digitális iker szoftverét, a DC Visiont integrálják a Schneider Electric adatközpont infrastruktúra menedzsment (DCIM) platformjába, az EcoStruxure™ IT Advisorba. 

A Schneider Electricnél már elérhető DC Vision az EcoStruxure IT adatainak felhasználásával és a kiterjesztett valóság (AR) technológia alkalmazásával olyan átfogó szoftveres megoldást kínál, amely segít az adatközponti infrastruktúrák teljesítményének optimalizálásában és az üzemeltetés rugalmasságának és ellenállóképességének növelésében. A Schneider Electric és a DC Smarter megoldásainak integrálása lehetővé teszi a különböző rendszerekből érkező információk megjelenítését a digitális ikerpárban, ezáltal az adatközpontok üzemeltetői részletes és valós idejű képet alkothatnak az infrastruktúra aktuális állapotáról, illetve megalapozott döntéseket hozhatnak a teljesítmény növelésére, a megbízhatóság javítására, valamint a fenntarthatósági célok teljesítésére. 

„Az EcoStruxure IT Advisor és a fejlett kiterjesztett valóság szoftver kombinációja olyan átfogó megoldást hoz létre, amely csökkenti az állásidőt, javítja a működési hatékonyságot és védi a kritikus rendszereket” – mutatott rá Vincent Barro, a Schneider Electric „Secure Power Division” részlegének német, osztrák és svájci piacért (DACH) felelős alelnöke. 

„Nagyon örülünk a Schneider Electrickel való sikeres együttműködésnek. Az EcoStruxure IT Advisor és a DC Vision közötti szinergia javítja az adatközpontok üzemeltetőinek hatékonyságát. A modern adatközpontok egyre összetettebbé válnak, ugyanakkor a megbízhatóság és a fenntarthatóság követelményei is egyre magasabbak – és mindez akkor történik, amikor fokozódik a szakképzett munkaerő hiánya. A DC Visionnel csökkentjük a helyszíni IT-csapatok terheit, ugyanakkor támogatjuk a strukturált és könnyen dokumentálható munkavégzést” – jelezte Ismar Efendic, a DC Smarter társalapítója és technológiai igazgatója. 

A Schneider Electric EcoStruxure™ IT Advisor megoldásába integrált DC Vision rendkívül hasznos lehetőségeket biztosít a helyszíni dolgozók és az adatközpontok távoli felügyeletét ellátó szakemberek zökkenőmentes együttműködéséhez is. A Remote Assist funkció például lehetővé teszi a szakértők és a létesítményben dolgozók számára, hogy az infrastruktúra kiterjesztett valóság nézetét megosszák egymással, ezzel is támogatva az összetett feladatok közös megoldását, függetlenül attól, hogy maguk a szakértők fizikailag hol tartózkodnak. 

A Schneider Electric EcoStruxure IT Advisor megoldásával a fizikai adatközpont virtuális képe hozható létre, beleértve a szükséges adatbázist is. A virtuális 3D-s ábrázolás lehetővé teszi a teljes IT-infrastruktúra pontos felügyeletét és elemzését. Emellett az AR-szoftver integrációja az IT-személyzet számára könnyen érthető, valós idejű állapotinformációkat és a gyors cselekvést támogató, az adott helyzethez alkalmazkodó utasításokat biztosít, amelyek segítenek a hibák gyors azonosításában és az összetett szervizfeladatok megfelelő kezelésében.