TechAddikt Hírek Fujitsu-féle hibrid IT modell kerül bevezetésre a Borregaardnál

Fujitsu-féle hibrid IT modell kerül bevezetésre a Borregaardnál

A Fujitsu fejlett új IT-rendszert vezet be Norvégia vezető biofinomítója, a Borregaard számára a Microsofttal kialakított globális rendszerintegrátori partnerkapcsolat keretében.

A Borregaard által gyártott fejlett és környezetbarát biovegyszerek kiváltják az olajalapú termékeket. Az innovatív szellemiségű vállalat a technológia intelligens alkalmazásával segíti az új felfedezéseket, és fejleszti tovább biovegyszer-termékei portfólióját. A nemrég kötött outsourcing megállapodás keretében a Fujitsu hiperskálázható nyilvánosfelhő-környezetet épít ki a Borregaardnál.

Első lépésként a Fujitsu áthelyezi a Borregaard kritikus munkafolyamatait a Microsoft Azure felhőbe. Ezzel az a célja, hogy fokozza a rugalmasságot – illetve mérsékelje az infrastruktúrafelügyelet- és üzemeltetés költségét. A bevezetendő hibrid IT-modell részeként a Fujitsu egyes alkalmazásokat a vállalat központjában, az Oslo melletti Sarpsborgban, másokat pedig a világ 16 országában, 20 helyszínen üzemeltet.

„Izgatottan várjuk, hogy a Fujitsuval együttműködve globális szolgáltatási modellt, és annak részeként valamennyi végfelhasználónk számára következő generációs IT-szolgáltatásokat vezessünk be. A Fujitsuval kialakított partnerkapcsolat stratégiai szerepet játszik informatikai működésünkben, és lehetővé teszi, hogy a Borregaard IT-részlegénél az új technológiákra és üzleti alaptevékenységünk digitalizálására összpontosítsunk” – nyilatkozta Lone Larsson, a Borregaard informatikai vezérigazgató-helyettese.

„A komplex hibrid IT-környezetek integrálása és felügyelete terén felhalmozott tapasztalatunkat és a Microsoft hiperskálázható nyilvános felhőjére épülő környezetek kialakításában szerzett szakértelmünket bevetve segítünk a Borregaardnak gyorsítani a digitális átalakulást. Meggyőződésünk, hogy a vállalat ezzel hozzájut a jövőbeni növekedéséhez szükséges IT-környezethez” – mutatott rá Leonard Øvregård, a Fujitsu Norway AS ügyvezető igazgatója.

A sokféle szolgáltatást, azon belül a service desket és a távtámogatást, valamint az adatközponti szolgáltatásokat (a külső helyszínen üzemeltetett infrastruktúrát, a hálózatot és a menedzselt biztonsági szolgáltatásokat) a Fujitsu globális szolgáltatóközpontjai fogják nyújtani a Borregaard számára. A projekt kezdeti, átállási és átalakítási szakaszában Fujitsu a vállalat meglévő infrastruktúrájának és alkalmazáskörnyezetének teljes körű elemzését is elvégzi.