TechAddikt Hírek Globális inkubációs programot indít a Kaspersky Lab

Globális inkubációs programot indít a Kaspersky Lab

A Kaspersky Lab a egy merőben új, egész világra kiterjedő kezdeményezést jelentett be, amelynek célja, hogy felismerjék és gondozzák a biztonsági iparág új tehetségeit.

kaspersky_lab_logo_techaddikt

A Security Startup Challenge (SSC) egy mentor által irányított inkubátor program, amelyet a Kaspersky Academy keretében dolgoztak ki és hajtanak végre, a kockázati tőkebefektetés vezető szereplőivel, a Mangrove Capital Partners-sel és az ABRT Venture Fund-dal együttműködésben.

Az SSC élvonalbeli üzleti, kiberbiztonsági és iparági szakértelmet nyújt majd a világ minden tájáról érkező startupok számára.

A kiberfenyegetések ma már globális problémát jelentenek, és nem csak a számuk nő, de egyre kifinomultabbá is váltak. A Kaspersky Lab jelenleg 325.000 új rosszindulatú fájlt azonosít naponta. A cég termékei a tavalyi évben összesen 6,167,233,068 fenyegetést derítettek fel és semlegesítettek[1]. A Kaspersky Lab missziója a világ megmentése, ezért a vállalat eltökélt mindenfajta rosszindulatú program felderítésére és megsemmisítésére, s azáltal, hogy megpróbálja felhívni rájuk a figyelmet, párbeszédet kezdeményez a kérdésben, és oktatóprogramokat szervez, valamint fontos lépéseket tesz a kiberbűnözés elleni nemzetközi összefogásért.

“Ahogy a kiberfenyegetések egyre veszélyesebbé válnak, a világnak szüksége van új ötletekre, elgondolásokra és megközelítésekre a kiberbiztonsággal kapcsolatban. Ennek eredménye, hogy az iparág korai szakaszban lévő startup cégeiben jelentősen megnőtt a kockázati tőkebefektetés. Ma a fiatal vállalkozóknak remek lehetőségeik vannak, hogy egy valóban sikeres céget hozzanak létre. Az elmúlt évtizedek során a technológiai startupok jelentős vagyongyarapodást hoztak a tulajdonosaiknak és a társadalom egészének. A mi cégünk is egy startup volt nem is olyan sok évvel ezelőtt, és megerősíthetem, nagyszerű érzés az, hogy rosszfiúk ellen harcolunk.” – mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab elnöke és vezérigazgatója.

A márciustól augusztusig tartó időszakban a Security Startup Challenge 2015 részeként előzetes, kétnapos workshopokat tartanak majd Jeruzsálemben, Berlinben, San Franciscóban, Szingapúrban és Moszkvában. Ezt egy három hónapos inkubátor program követi, amelynek része a távolsági csapatmunka és két tábor Luxemburgban. Ezeket egy végső döntő esemény zárja, amelynek a Massachusetts Institute of Technology (USA) ad otthont.

A workshopokon való részvételhez az online regisztráció és a teljes program már elérhető a www.SSC2015.org oldalon. A jelentkezési határidő 2015. április 28. A kiválasztási folyamatot egy különleges bizottság végzi, akik a legígéretesebb, leginkább újító és legizgalmasabb javaslatokat keresik, egyéni és csapatszinten egyaránt. Összesen 40 szabad hely van az SSC 2015-re, olyan startup projektek alapítói számára, amelyek kiberbiztonsági vagy ahhoz kapcsolódó területen (pénzügyi technológia, egészségügy, mobil, IoT és felhő) tevékenykednek. Lehetőséget kapnak ismereteik bővítésére, továbbá megküzdhetnek a 80.000 dolláros díjazásért és a programot követő támogatásért.

A résztvevők 30 szakértő vezetésével mélyíthetik el tudásukat a kiberbiztonsági iparágról, kibővíthetik az üzleti és startup építési ismereteiket, továbbá megtanulhatják, hogyan kapcsolják össze a két területet, hogy sikeres vállalkozást építhessenek. A program során kapcsolatba léphetnek kiberbiztonsági szakértőkkel, kockázati tőkebefektetőkkel, és tapasztalt vállalkozókkal, hogy a vállalkozásuk professzionális színvonalú globális hálózatot létesíthessen. Bár a workshopokon való részvétel fakultatív, és nem feltétele a fő programba való jelentkezésnek, a résztvevők számára további előnyöket jelenthet az ott szerzett tudásanyag és szakértelem.

“A technológia megatrendjei, a mobil eszközök, a felhő alapú számítástechnika és az IoT bár akaratlanul, de egyre inkább kiteszik a fogyasztókat a kiberveszélyeknek. Talán még aggasztóbb az a tény, hogy a bűnözők szervezetei ugyanúgy méretezhetők, mint bármely más internet alapú vállalat.”- mondta Michael Jackson, a Mangrove Capital Partners üzlettársa. “Meg kell újítanunk a kiberbiztonsághoz való hozzáállásunkat, egy olyan világ igényeire szabva, amelyben minden mindenhez kapcsolódik. Ez az inkubáció az első a maga nemében, amely összehozza a kiberbiztonsági startupokat a világ minden tájáról, és a legígéretesebbek számára minden segítséget és támogatást biztosít a gyors növekedéshez.”

“Mind a fogyasztók, mind a vállalatok számára előnyökkel járhat a kiberbiztonsági innováció. Hiszünk abban, hogy a sokéves szakértelemmel és kompetenciával rendelkező erős, vezető iparági szereplőkkel való együttműködés segít abban, hogy a tehetséges vállalkozók elérhessék a céljukat és olyan technológiai termékeket hozzanak létre, amelyek az IT infrastruktúrát biztonságosabbá teszik. Örömünkre szolgál, hogy csatlakozhatunk a Kaspersky Lab-hez ebben a kezdeményezésben és platformot adhatunk egy ilyen együttműködésnek.” – mondta Andrew Gershfeld, a ABRT Venture Fund befektetési igazgatója.