TechAddikt Mobileszköz Huawei Huawei P8, a prémiumkategóriás okostelefon

Huawei P8, a prémiumkategóriás okostelefon

A Huawei bemutatta legújabb prémiumkategóriás termékét, a Huawei P8 okostelefont London világhírű művészeti- és divatközpontjában, a legendás Billingsgate-ben.

huawei_p8_techaddikt

A vállalat 2012-ben dobta piacra P sorozatát, a stílus és a funkcionalitás jegyében. A most bemutatott készülék ennek a sorozatnak a legújabb modellje, amely a csúcstechnológia, az elegancia és a könnyű használat tökéletes elegyét kínálja felhasználói számára. A P8 emellett olyan forradalmi kameramegoldással érkezik, amely kedvezőtlen fényviszonyok között is kiváló fotók készítését teszi lehetővé.

„A Huawei P8-al az volt a célunk, hogy a világ legfelhasználóbarátabb okostelefonját hozzuk létre.” – nyilatkozta Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezérigazgatója. „Ahhoz, hogy ezt megvalósíthassuk, alapos piackutatást végeztünk, így feltártuk, hogy a prémium kategóriás okostelefonok használói számára melyek azok a nehézségek, amelyek sürgősen megoldásra szorulnak. Ezekre válaszul megterveztük a P8-at, amely egyesíti magában a stílust és a prémium minőséget, emellett pedig hálózati és kamera megoldásaival forradalmasítja a felhasználói élményt. A P sorozat sikereinek alapján biztosak vagyunk abban, hogy 2015-ben a P8 lesz az egyik legnépszerűbb okostelefon a fogyasztók körében.”

A dizájn és a technológia fénypontjai

A Huawei P8 fém unibody házának dizájn elemei a könyvek oldalait, kötését és kemény borítóját idézik. A készülék elegáns fehér és pezsgő színben lesz elérhető Magyarországon.

A Huawei P8 a P sorozat elegáns, letisztult dizájnját folytatja, ezenfelül:

  • A nano-fröccsöntési technológiával készült okostelefon kijelzője az egyik legnagyobb az iparágban, amelyet egy 1,5 mm vékony keret veszi körbe.
  • A telefon mindössze 6,4 mm vastag, akadásmentes 4G kapcsolódást biztosít (amennyiben a hálózat elérhető), illetve egy SIM-es és dual SIM-es változatban lesz elérhető
  • A P8-at az új Kirin 930 nyolcmagos 64-bites processzor és 2600 mAh-s akkumulátor működteti. Ez a párosítás a hasonló akkumulátorral felszerelt telefonokéhoz képest 20 százalékkal nagyobb teljesítményt és páratlan készenléti időt biztosít.
  • A készülék hátlapja acélból készült, amely szavatolja a szerkezet ellenállóképességét.

A P8 kategóriájában a legjobb felhasználói élményt nyújtja

A Huawei P8-at úgy tervezte a gyártó, hogy megoldást nyújtson az okostelefon használók panaszaira, és teljes mértékben megfeleljen igényeiknek – legyenek azok egyszerűek vagy bonyolultak.

A készüléket rendkívül hasznos hangfelismerő funkcióval is felszerelték, amelynek segítségével ha „megszólítjuk” a P8-at, az hangjelzéssel „válaszol” nekünk, hogy segítsen a nyomára bukkannunk.

A Huawei P8 ezenkívül arra is alkalmas, hogy felhasználója zajos környezetben akár 58 százalékkal nagyobb hangerőt állítson be rajta. Szeles időjárás esetén headset használatával az okostelefon a szél zajának 90 százalékát kiszűri. Emellett a P8 kihangosító funkciója akár 2 méteres távolságig is tökéletesen működik, a telefon beépített független audio dekóder lapkakészlete pedig zenehallgatáskor akár kétszeresre növelt hangerővel is ugyanolyan jó minőségű hangzást biztosít.

A P8 tervezésekor a Huawei a felhasználói szokásokat és a jövőbeli trendeket vette figyelembe, és ennek megfelelő funkciókkal látta el az okostelefont:

  • A Huawei P8 automatikusan feloldható a jelszó beírása nélkül, amennyiben a Huawei TalkBand B2-höz vagy hasonló Bluetooth készülékhez lett csatlakoztatva.
  • A P8 hálózati roaming teljesítménye a 4G hálózathoz optimalizált, így közel háromszor akkora sebességre képes, mint az átlagos telefonok.
  • Továbbá egy E-ink képernyővel a telefon hátlapja pillanatok alatt eBook olvasóvá alakítható. (Az E-ink képernyő külön megvásárolható tartozék.)

A P8 kategóriájában a legjobb okostelefon fényfestő kamerával

A Huawei a P8 kapcsán mutatja be új kamera-tervezési filozófiáját, amely szerint a kamerát úgy alkották meg, hogy optimálisan működjön gyenge fényviszonyok és nagy kontraszt esetén is. A P8 ezért egységesíti és kiaknázza a hardver, a szoftver és a szabadalmaztatott algoritmusok nyújtotta előnyöket, így segíti hozzá használóját ahhoz, hogy rossz fényviszonyok mellett is csodálatos képeket készítsen.

  • Az optikai képstabilizátor segítségével a telefonnal kiváló minőségű képek és videók készíthetőek, használata kiküszöböli a fényképezőgépek rázkódását, így a felvételek mindig élesek lesznek.
  • A világ első négy-színes RGBW érzékelője: nagy kontrasztú megvilágítás esetében 32 százalékkal fokozza, és gyenge megvilágításban 78 százalékkal csökkenti a fényerőt.
  • SLR-szintű független képfeldolgozás és tükörreflexes (DSLR) szintű független kép szenzor: felvétel közben lehetővé teszi a zaj csökkentét, intelligensen érzékeli a nagy kontrasztú megvilágítású helyzeteket és tökéletesen rögzíti egy képen belül a nagy kontrasztú és a gyenge megvilágítású részleteket is.

A Huawei továbbfejlesztett technológiája és szoftvere négy professzionális minőségű gyér megvilágítású helyzetekhez használható rögzítési módot, rendezői módot és kreatív-szórakoztató módot, beleértve a szelfik készítését is tartalmaz. Minden felhasználó – a festőtől az építészen át a divatipar képviselőjéig – már hozzáférhet egy olyan mobil fotó és videó stúdióhoz, amely sokféle, valamint innovatív funkciókat kínál a mindennapi életben jelenlévő művészeti inspirációk rögzítéséhez.

Ilyen funkció például a Fényfestő Mód, ami az egyik a négy professzionális minőségű gyér megvilágítású helyzetekhez használható rögzítési mód közül. Ennek segítségével a P8 kézi kamerája képes széles, összefüggő csíkban rögzíteni a fényt éjszaka, művészi hatású képen mutatva meg a fény „áramlását”. A telefon használója a saját kezével készíthet „fényfestést” a készülékkel, kis elemlámpa fényét használva a sötétben. Az iparágban szintén első a gyenge fényviszony technológia: a fény ellenőrzés és az előnézeti mód, amelyet a készülékbe építettek. Ez utóbbi megmutatja a kép készítőjének, hogy a felvétel hogyan fog kinézni, így megkönnyíti a kísérletezést a fényforrásokkal a sötétben.

A P8 rendezői módot az iparág első professzionális szintű, mobiltelefonon használt videokészítési funkciója. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy négy szemszögből egyidejűleg rendezzen és irányítson maximum három másik androidos telefont videofelvétel közben és összehangolja a videoklipp szerkesztését.

A P8 bevezet egy új, nagyszabású szelfi készítési módot is, amely segítségével a felhasználó testre szabhatja, és előre rögzítheti a képjavító beállításokat.

A mobil kapcsolódás új mércéje

A Huawei prémium okostelefon-használók körében végzett megkérdezései és kutatásai során a válaszadók leginkább a szétkapcsolt hívásokra és jel-gyengülésekre panaszkodtak. A Huawei világszínvonalú távközlési technológiájának DNA-re építve a P8 újrafogalmazza a tökéletes hálózati kapcsolat benchmarkját.

A Huawei által szabadalmaztatott Signal+ technológia, a kompakt és nagy teljesítményű kettős antenna modell és a gyors váltást biztosító technológia segítségével a telefon intelligensen felismeri a legjobb használati módot. Amennyiben az antenna egyik vége fedésben van és a jel erőssége gyengül, a P8 azonnal és a többi okostelefonnál gyorsabban átkapcsol az antenna másik végére, biztosítva ezzel az erős jel-kapcsolatot. Ez a funkció jelentősen csökkenti a megszakadt hívások számát. Továbbá a Signal+ növeli a sikeres hívás-kapcsolódások számát, még abban az esetben is, ha a felhasználó akár egy 300 km/óra sebességű vonaton utazik.

Azoknak a felhasználóknak, akik repülőgéppel utaznak, időbe telik, amíg a telefonjuk az új repülőtéren a hálózathoz kapcsolódik. Huawei P8 viszont meggyorsítja a roaming hálózatokhoz való a kapcsolódás sebességét. Több mint 20 ország és régió nemzetközi roaming teszt adatira építve – beleértve Európát, Észak-Amerikát, Latin-Amerikát, Ausztráliát és Ázsiát – a roaming hálózatok teljesítményét 4G-re optimalizálva, a Huawei P8 a többi okosotelefonnál háromszor gyorsabban szinkronizálja egymáshoz a hálózati roaming szolgáltatásokat.

A Huawei rendkívül elegáns P termékvonalát kedvezően fogadták világszerte: a P6 telefonból 5 millió darabot adtak el 60 országban, a P7 eladásai mindössze 6 hónap alatt meghaladták a 4 millió darabot 100 országban. A P6 és a P7 sikere jelzi, hogy a vállalat erős keresletet vár a P8 termékére is.

A Huawei a P8-ot több változatban tervezi piacra dobni. A Huawei P8 standard verzió várhatóan május második felétől 169 900 Ft-os javasolt bruttó fogyasztói áron lesz elérhető Magyarországon.

A P8 Lite verziója 5 inches HD kijelzővel, erőteljes Kirin 620 nyolcmagos 64-bites processzorral és 2200 mAh-ás akkumulátorral érkezik. A P8 Lite LTE Cat4 hálózati támogatással rendelkezik, így akár 150 Mbps-os sebességre is képes. A készüléket 13 MP-es hátlapi, 5 MP-es előlapi kamerával, valamint hasznos extra fénykép- és videókészítő funkciókkal látta el a gyártó. A P8 Lite tervezésekor a Huawei a zene szerelmeseire is gondolt: a készülék oldalára helyezett hangszóró garantálja, hogy az asztalra vagy puhább felületre letéve se tompuljon el a telefon hangja. A P8 Lite Magyarországon 79.900 forintos ajánlott bruttó fogyasztói áron lesz elérhető.

P8 Lite

A P8 max a standard verzió szépségét megőrizve, azonban nagyobb, 6,8 inches kijelzővel, erősebb akkumulátorral és egy különleges fénykövető kamerafunkcióval érkezik a piacokra. 13 megapixeles hátlapi kamerája olyan optikai rezgéscsökkentővel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy éjszaka vagy akár állvány használata nélkül is jó fotókat készíthessünk. A Huawei P8 max Magyarországon nem lesz elérhető.