TechAddikt Hardver QNAP Itt a QNAP TVS-882BR, a Blu-ray NAS termékcsalád

Itt a QNAP TVS-882BR, a Blu-ray NAS termékcsalád

MEGOSZTÁS

A QNAP bejelentette a TVS-882BR Blu-ray NAS termékcsaládot (beleértve a TVS-882BR és a TVS-882BRT3 modelleket).

A QNAP ugyancsak bejelentette partneri együttműködését a Fengtao Software-rel, akik minden az egyben mentési megoldást biztosítanak a DVDFab programukkal. A DVDFab teljeskörű mentési megoldást biztosít, hogy lementjük a NAS-ra a lemezeken tárolt fájlokat, így sokkal egyszerűbben érhetjük el azokat, valamint a NAS-ról is kimenthetjük azokat egy esetleges helyreállítás érdekében.

A TVS-882BRT3 Thunderbolt 3 csatlakozókkal is rendelkezik, ezzel nagy hatékonyságú kollaboratív megoldást nyújt a médiaszakembereknek, miközben munkáikat azonnal lemezre is menthetik. A TVS-882BR Blu-ray lejátszóként is működik, amivel lejátszhatjuk lemezeinket a Linux Station, vagy a Virtualization Station (harmadik féltől származó médialejátszó szoftver szükséges – külön licenc vásárlást igényelhet) applikáción keresztül, úgy, hogy a NAS HDMI portjára csatlakoztatjuk a tévénket.

„A TVS-882BR sorozat – előre telepített Blu-ray lemezmeghajtóval vagy üres 5,25 hüvelykes bővítőhelyvel – egyedülálló szegmenst képez a QNAP NAS termékeinél, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy közvetlenül rögzítsék az optikai lemezalapú adatokat a NAS-ra, a könnyebb kezelés és megosztás érdekében. A lemezek írására, pedig egy másodlagos adatvédelmi megoldást is kínál a modern NAS és a felhőalapú módszerek mellett” – nyilatkozta Dan Lin, a QNAP termékmenedzsere. „A robusztus hardver és az M.2 SATA 6Gb/s támogatással a TVS-882BR teljes körű informatikai megoldásokat ad az erőforrásigényes virtualizációs alkalmazások telepítéséhez, az online együttműködéshez és a megosztott Blu-ray NAS munkaállomás között” – tette hozzá Lin.

“Ötvözve a DVDFab biztonsági mentési és archiválási képességét, valamint a QNAP TVS-882BR hatékony hardverét és adattárolási képességét, egyszerűen kezelhetjük a lemezalapú mentési és archiválási feladatait egyetlen NAS használatával. Megtiszteltetés számunkra, hogy együttműködhetünk a QNAP-el, hogy hatékonyabb biztonsági megoldást nyújtsunk a QNAP hardvereihez a szoftverünknek integrálásával” – nyilatkozta Feng Tao, a Fengtao Software vezérigazgatója.

Támogatja a 7. generációs Intel többmagos processzorokat (Core i5, i7), DDR4 2133 MHz-es memóriát (64 GB-ig bővíthető), továbbá négy Gigabit Ethernet portja és SATA 6Gb/s-os csatlakozója is van. A TVS-882BR sorozat akár 447 MB/s olvasási és írási sebességre képes. Az Intel AES-NI titkosítást használva 443 MB/s olvasási és írási sebesség érhető el mind a nagy teljesítményt és az adatbiztonságot kihasználva. Három PCIe Gen.3 bővítőhelyen (a TVS-882BRT3 két előre telepített Thunderbolt 3 bővítőkártyával rendelkezik) a TVS-882BR lehetővé teszi 10GbE / 40GbE hálózati adapter fogadását, SAS tároló bővítőkártya vagy USB 3.1 10GbE adapter hozzáadását. Széleskörű tárolási megoldás. A felhasználók jobb teljesítményt érhetnek el a Qtier ™ auto-tiering technológiával és az SSD gyorsítótárazással a két M.2 SATA 6Gb/s bővítőhelyen. A 4 darab Thunderbolt 3 porttal felszerelt TVS-882BRT3 40Gbps sávszélességet és Thunderbolt-to-Ethernet (T2E) 10 GbE csatlakozást kínál, amely a média szakemberek számára ideális együttműködési platformot jelent a gyártás közben. A lemez írási funkciójával a felhasználók egy átfogó és zökkenőmentes szerkesztési munkafolyamatot használhatnak egyetlen NAS munkába állításával.

A TVS-882BR ideális tárolóeszköze a virtualizációs környezeteknek (köztük a VMware®, a Citrix, a Microsoft Hyper-V és a Windows Server 2012 R2), valamint a virtuális gépek Virtualization Station-ön történő elhelyezésének. A QNAP a QRM+ segítségével a felhasználók központilag kezelhetik és felügyelhetik a Windows, Linux és IPMI-kompatibilis eszközöket, így az informatikai szakembereknek egy kényelmesebb utat mutatnak a hálózaton lévő eszközök kezelésére. A tárolóhely rugalmasan bővíthető 5, 8 vagy 10 lemezes bővítőegységgel (5 lemezes: UX-500P, a 8 lemezes: UX-800P és a 10 lemezes: REXP-1000 Pro; a TVS-882BRT3: 5 lemezes: TX-500P és 8 lemezes: TX-800P) vagy QNAP VJBOD technológiával, amivel más QNAP NAS-ok szabad tárhelykapacitását használhatjuk.

A legújabb QTS 4.3 operációs rendszer használó TVS-882BR-hez számos alkalmazás érhető el az App Center-ből: az IFTTT Agent és a Qfiling automatizálja a napi feladatokat és munkafolyamatokat a hatékonyság és a termelékenység növelése érdekében; a Qsync és a Hybrid Backup Sync egyszerűsíti a fájlmegosztást és a mobil eszközökön tárolt adatok szinkronizálását; a QmailAgent és a Qcontactz lehetővé teszi több e-mail fiók és névjegyek központi kezelését és mentését; a Qsirch teljes szöveges keresést biztosít a felhasználók számára a fájlok gyors megtalálására; a Surveillance Station 8 ingyenes IP kameracsatornát kínál (max. 80 csatornát kezel további licencek megvásárlásával); a QVR Pro (Beta) a felhasználó által meghatározott területet rögzíti, kezeli a keresztplatformos klienseszközöket, kamera beállítási funkciók érhetők el, valamint intelligens tárolási funkciókat biztosít; A Cinema28 lehetővé teszi a csatlakoztatott médiaeszközök kezelését egyetlen platformon.

Szólj hozzá!