TechAddikt Szoftver Játék Jön a Mario Kart Live: Home Circuit Nintendo Switch platformra

Jön a Mario Kart Live: Home Circuit Nintendo Switch platformra

Vigyázz, tervezz, rajt! Hozd el a Mario Kart frenetikus akcióját a való világba, amint október 16-án megjelenik a Mario Kart Live: Home Circuit Nintendo Switch konzolra!


Az először a Super Mario Bros. 35. évfordulós Nintendo Direct – 03.09.2020-ben bemutatott Mario Kart Live: Home Circuit kétségtelenül egy teljesen új Mario Kart élményt ígér mind a sorozat veteránjainak, mind az újonnan érkezőknek, amint megjelenik Nintendo Switch konzolra október 16-án. Most a Mario Kart Live: Home Circuit – Megjelenési előzetes még mélyebb betekintést enged a játék rejtelmeibe. A Nintendo és a Velan Studios partnerségében készített Mario Kart Live: Home Circuit AR technológiát használ, hogy áthidalja a Mario Kart virtuális világa és a nappalink valósága közötti szakadékot, így hozva el a gyors és frenetikus Mushroom Kingdombéli versenyeket életünkbe képernyőn követett játékmenet és fizikai játékautók kombinációjával. Nézd meg a Mario Kart Live: Home Circuit – Üzenet a Velan Studios fejlesztőjétől című videónkat, és tudj meg többet a Mario Kart Live: Home Circuit játékról, valamint fejlesztésének történetéről.


A Mario Kart Live: Home Circuit tartalmaz mindent, amire a Nintendo Switch tulajdonosoknak szüksége van a játék elkezdéséhez: egy játékautót – Mario vagy Luigi figurájával a volán mögött, attól függően, melyik szettet veszed meg -, négy kaput, két nyíl alakú jelölőt, amik a pálya javítására szolgálnak, valamint USB töltőkábelt a játékautóhoz. A játék szoftvere ingyenes letöltésként érkezik a Nintendo eShopba, és letöltés után szinkronizálódik a fizikai kisautó hardverével.* 

A játék elkezdéséhez el kell helyeznünk a négy kaput a szobában, majd át kell vezetnünk mindegyiken a kisautót, hogy ezzel elkészítsük a pálya alaprajzát. A kulcs a kreativitás, hiszen végtelen lehetőségek állnak rendelkezésünkre pályánk formájának megtervezésében, egyszerű és klasszikus formáktól kezdve komplex alaprajzokig, telis-tele kanyarokkal és csavarokkal. Ajánlott, hogy legalább 3.5 x 3 méteres szabad terület rendelkezésünkre álljon a játékhoz, de ettől eltekintve bármilyen élettér, legyen az kicsi vagy nagy, átalakítható egy egyedi Mario Kart élménnyé, számtalan lehetséges pályakombinációval még kisebb szobákban is. Amint elhelyeztük a pályát, itt az ideje a versenynek!

A fő játékmód a Mario Kart Live: Home Circuit játékban a Grand Prix, ahol a játékosoknak Koopalingek ellen kell küzdeniük nyolc Grand Prix kupában, összesen 24 különböző pályán. Minden verseny során ismerős Mario Kart elemekkel találkozunk a játékban, melyek hatással vannak fizikai kisautónk mozgására is, így a frenetikus szórakozás, amit a Mario Kart játékoktól már megszokhattunk, újabb dimenzióval bővül. Ha a játékban megragadunk egy gombát, a valóságban is begyorsul játékautónk, ha pedig eltalál minket egy piros teknős, igazi kisautónk is megáll pályáján. Egy sor, a Mario Kart játékokból már ismert tárgy bukkan fel, köztük a csúszós banánhéjak, a tintaköpő Blooperek, sőt még Bullet Billek is, amikkel játékautónk nagy sebességgel végigszáguldhat a pályán, önmagát irányítva. Különböző környezeti témák, mint például a tenger mélye, vulkán és a retro világ elemei fűszerezik még tovább a játékbeli veszélyeket és előnyöket, melyek mindegyike hatással van a valóságra. Ha a játékban érméket gyűjtünk, különböző személyre szabási lehetőségekhez jutunk, így virtuális kinézetünket különböző öltözetekkel és autóstílusokkal dobhatjuk fel. A Mario Kart 8 Deluxejátékhoz hasonlóan itt is van kormányzási segítség opció, így könnyebben a pályán tarthatják járgányukat a fiatalabb vagy tapasztalatlanabb játékosok is. 

A Grand Prix mód mellett számos egyéb módon is élvezhetjük a Mario Kart Live: Home Circuit játékot:

  • Custom Race (Tetszőleges verseny): Ebben a módban még több teret kap kreativitásunk, hiszen nem csak a fizikai pályát tervezhetjük meg, de tárgyakat, veszélyeket is magunk adhatunk hozzá, így még egyedibbé tehetjük kreációnkat. 
  • Time Trial (Verseny az idővel): A játékosok felállíthatnak egy pályát, majd abban versenyezhetnek, ki tudja gyorsabban teljesíteni, vagy meg tudják-e dönteni saját rekordjukat. Elég átadni a kontrollert egy másik játékosnak, hiszen a Time Trial mód használatához elegendő egyetlen Nintendo Switch konzol és a Mario Kart Live: Home Circuit szoftverének egyetlen példánya is. 
  • Mirror Mode (Tükrözött mód): Aki még több kihívásra vágyik, megpróbálhatja teljesíteni a Grand Prix pályákat tükrözött formájukban is, ahol a jobb kanyarok ballá válnak, és az addig ismerős terep egészen idegen arcát tudja mutatni. 

Több Nintendo Switch konzollal és a Mario Kart Live: Home Circuit további példányaival akár 4 játékos is versenyezhet egymás ellen akár Grand Prix akár Custom Race játékmódokban**. Ilyen sokféle játékmóddal és a lehetőséggel, hogy bútorokat, játékokat és más háztartási tárgyakat is bevonjuk pályánk építésébe, minden alkalommal egyedi versenypályákkal és élményekkel találkozhatunk a játékban. A Mario Kart Live: Home Circuit végtelen lehetőséget kínál, hogy a képzelőerőben gazdag versenyzők korosztálytól és tapasztaltságuktól függetlenül is jól szórakozzanak. 

A Nintendo és a Velan Studios partnerségében készített Mario Kart Live: Home Circuit egy vadonatúj Mario Kart élmény Nintendo Switch konzolra, ami szó szerint életre kelti a gyorstempójú és végtelenül szórakoztató Mushroom Kingdom-béli versenyeket, és a játékosok fizikai játékautókkal száguldozhatnak otthonukban, az általuk készített pályán. A Mario Kart Live: Home Circuit Mario és Luigi szettben érhető el a boltokban 2020. október 16-ától. 

Előző cikkFiatalokat céloz a Huawei P smart 2021
Következő cikkA Fujitsu mélyíti elkötelezettségét az ENSZ fenntartható fejlődési céljai iránt