TechAddikt Hírek Kickapp Cup: magyar applikáció kovácsolhatja össze világszerte a hobbi focistákat

Kickapp Cup: magyar applikáció kovácsolhatja össze világszerte a hobbi focistákat

Budapesten rendezték meg a nemzetközi KickApp Cup kezdeményezést közép-európai színhelyként, amely során az Oltalom Sportegyesület pártfogoltjai és az SAP szoftvercég önkéntesei közösen fejlesztettek mobilalkalmazásokat. A három napos rendezvényen a hátrányos helyzetű fiatalok továbbá megismerkedhettek az információs technológia világával.

kickapp_cup-techaddikt

A KickApp Cup eseménnyel az Oltalom Sportegyesület és az SAP célja, hogy a labdarúgás közösségteremtő, csapatépítő jellegén és a szoftverfejlesztésben rejlő lehetőségeken keresztül segítse a társadalom perifériájára szorult embereket. A rendezvény egyedülállóan ötvözi az információs technológia és a sport nyújtotta előnyöket és csapatmunkára ösztönzi a résztvevőket, akik megtapasztalják az alkotás, az értékteremtés élményét.

A fiatalok az SAP munkatársaival közös focimeccsen, csoportos foglalkozásokon, ötleteléseken és készségfejlesztő előadásokon vehettek részt. Oláh Gergő, énekes egy musical próbája közben szakított időt, hogy saját példáján keresztül előadásával motiválja és bátorítsa a jelenlévőket.

A nyertes ötlet

Az eseménysorozat záró napján az elkészült okostelefon alkalmazásokat az Oltalom Sportegyesület és az SAP képviselői zsűrizték, akik végül a bemutatott öt applikáció közül a GoalR meccsszervező program készítőinek ítélték oda az első díjat. Ez az alkalmazás az SAP HANA felhő platformjára építve lehetővé teszi, hogy a hobbi sportolók okostelefonon keresztül szervezzenek mérkőzéseket, edzéseket és kupákat. A játékosok értékelhetik egymás teljesítményét, sportszerűségét, és egy algoritmus ezek alapján hasonló képességű csapatokat állít össze, hogy a küzdelem kiegyenlített legyen.

A fejlesztőcsapat nyereménye, hogy júniusban ellátogathat a németországi Walldorfba, a szoftvercég központjába, majd utána Lyonba, hogy a programsorozat egyes állomásainak brazil, indiai, izraeli és amerikai győzteseivel találkozhasson. A nyertes alkalmazást az SAP később elérhetővé teszi, így azt bárki letöltheti okostelefonjára.

Zajkó Roland az Oltalom Sportegyesület nevében elmondta: „A KickApp Cup során a korábban hajléktalan vagy drogproblémákkal küzdő fiatalok is megtapasztalhatták a munka és a sport közösségformáló erejét, amely segítheti társadalmi integrációjukat.”

„Reméljük, e programmal több fiatal számára sikerült vonzóbbá tenni az informatikában rejlő lehetőségeket, akár a későbbi karrierválasztás szempontjából is”- húzta alá Markus Hilken, az SAP fejlesztőközpontjának vezetője.