TechAddikt Hírek Lukáts Márton 360 fokos interaktív videoklipet készített

Lukáts Márton 360 fokos interaktív videoklipet készített

Különleges, 360 fokos technikával készített videoklipet Lukáts Márton, a HPS reklámügynökség Junior Motion Designere a Hello Hurricane zenekar albumának egyik dalához.

lukats-marton-360-fok-videoklip-vr-techaddikt

Manapság egyre népszerűbb, innovatív technikák közé tartoznak a 360 fokos videók. Lukáts Márton, a Metropolitan Egyetem végzős, média design szakos hallgatója, diplomamunkája apropóján készítette az egyedi technikájú klipet. Előre lemodellezett és 3D nyomtatással készült tartóeszközbe, 6db GoPro kamera került, melyekkel a klip felvétele készült. A rendezés mellett a vágásért és a teljes utómunkáért is ő felelt.

A 360 fokos videóklip különlegessége, hogy a számítógépen a kurzor lenyomásával, míg az okostelefonok képernyőjén ujjunk vagy az eszköz mozgatásával tudunk minden irányba fordulni a klippen belül. A klip egy virtuális valóság szemüveg használatával még komplexebb hatást ad, hiszen a néző, interaktív módon, virtuálisan élheti át a speciális technika nyújtotta térélményt.

„Ha nézőként belépünk ebbe a virtuális „univerzumba”, és egy fejre erősíthető VR szemüveg segítségével körbenézünk, részeseivé válunk mindennek, ami körülöttünk zajlik. Valódi szereplői leszünk az összes történésnek az adott színtérben”-  mondta Lukáts Márton rendező, aki az egyetemi tanulmányai mellett a HPS Experience reklámügynökségnél Junior Motion Designerként dolgozik.

 A 360 fokos videók interaktív irányítása és megtekintése egyelőre csak a Chrome és a Firefox a böngészőn keresztül tekinthető meg a Youtube-on, Facebookra beágyazva, vagy Safari és az Internet Explorer böngészőn keresztül nem működik az interaktív funkciója.

A What I Can Hide című lemez az emberi kapcsolatok témáját járja körül, azon belül is egy szerelmi viszony megszűnésének feldolgozását, mely köré a választott dal is épül. Aphrodite ami kezdetben ’Blackhole’ névre hallgatott, ahogy a refrénben is többször megjelenik.

A rendező a HPS Experience reklámügynökség Motion Designerként elnyerte a cég által meghirdetett inkubátor program díját, ami hozzájárult a projekt technikai megvalósulásához. A fiatal alkotót munkán kívül is támogatja a cég, hogy a szakdolgozatában részletesen kifejtett témát meg is tudja valósítani, így még számíthatunk tőle hasonló technikával készült alkotásokra.