TechAddikt Szoftver Felhasználói Magyar vállalatokat segít a Kaspersky Lab

Magyar vállalatokat segít a Kaspersky Lab

A DDoS támadások egyre nagyobb veszélyt jelentenek, ezért a Kaspersky Lab a vállalatok megsegítésére elérhetővé tette Magyarországon a Kaspersky DDoS Protection-t – amely egy új megoldás, és speciálisan arra készült, hogy az online szolgáltatásokat megvédje a DDoS támadásoktól.

kaspersky_dos_vallalatok

A Kaspersky Lab kiberfenyegetések terén meglévő széleskörű szakértelme, az ellenük való sikeres küzdelem során szerzett tapasztalatai, valamint testreszabható intelligens technológiái révén a megoldás képes kezelni bármilyen méretű és bonyolultságú DDoS támadást.

A B2B International és a Kaspersky Lab közös felmérése szerint az európai cégek csaknem negyede (23 százaléka) a DDoS támadásokat a három legnagyobb üzleti veszélyforrás között tartja számon. Ez a kiberbűnözők egyik leggyakrabban bevetett pénzszerzési technikája, ezért a támadások száma és erőssége évről évre növekszik, ami védekezésre kényszeríti a vállalati felhasználókat. A vállalatok napi 10.000 és 50.000 dollár közötti összeg elvesztését kockáztatják, a további, a hírnevüket romboló károkról nem is beszélve. A kutatásból kiderült, hogy az európai cégek 26 százaléka 2015-re a három legfontosabb IT célja közé sorolja a szolgáltatások folyamatosságát.

Egy DDoS támadás célja, hogy egy weboldal vagy adatbázis információs rendszerét elárassza rengeteg kéréssel, melynek eredményeképpen a szolgáltatás a felhasználók számára elérhetetlenné válik. Számos ok állhat a háttérben: huliganizmus, terrorizmus, tisztességtelen verseny vagy akár zsarolás is.

A támadások alacsony költsége (már napi 50 dollárért rendelhet valaki ‘DDoS támadás’ szolgáltatást), az elkövetők felkutatásának lehetetlensége, valamint a bot által megfertőzött számítógépek és mobileszközök magas száma mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a DDoS támadások ma az egyik legelterjedtebb és legveszélyesebb kiberfenyegetések közé tartoznak.

“A DDoS támadásoknak nincsenek határai, az áldozatok lehetnek nemzetközi nagyvállalatok és kis, helyi online üzletek is. Sőt, gyakran a DDoS egy szervezet ellen irányuló, célzott támadás része: az online szolgáltatások túlterhelése egyfajta elterelés, amíg a támadók megszerzik a bizalmas adatokat. Ahhoz, hogy megóvjuk az ügyfeleinket az ilyen veszélyektől és minimalizáljuk a szolgáltatás kimaradásából fakadó károkat, létrehoztuk a Kaspersky DDoS Protection-t.” – mondta Anton Porok, a Kaspersky Lab kelet-európai vezetője.

A Kaspersky DDoS Protection fontos része a forgalomtisztító központok Európa szerte elosztott infrastruktúrája. A Kaspersky Lab DDoS elhárító intelligenciája még az intenzív DDoS támadások esetében is képes a potenciális fenyegetések igen korai szakaszban történő felismerésére. Azt is lehetővé teszi, hogy szükség esetén – valós időben – átállítsák a rendszer beállításokat, ami megbízható védelmet nyújt az ügyfeleknek mind a pénzügyi, mind a reputációt érintő kockázatok ellen.

A forgalom figyelésére és tisztítására szolgáló Kaspersky DDoS Protection szoftver működési módját gyorsan meg lehet változtatni, reagálva a támadók által használt technikákra, akár egy folyamatban lévő támadás közben is. Ráadásul, a Kaspersky DDoS Protection képes kiszűrni a támadásban résztvevő forgalom nagy részét a támadó által használt internetszolgáltatónál, ha az érintett ISP technológiai partneri megállapodást kötött a Kaspersky Lab-bel. Ez azt jelenti, hogy csak igen csekély mennyiségű, rendkívül kifinomult „hulladék” forgalmat kell a Kaspersky Lab tisztító központjaiba irányítani.

A Kaspersky DDoS Protection programot felügyelő szakértők az aktuális fenyegetettségi viszonyokhoz igazodva tudják beállítani és módosítani az észlelést és a szűrőket. Ez egy még magasabb szintet jelent a védelemben, amely azonnal módosítható és implementálható, még nagyobb biztonságot nyújtva a felhasználóknak. Azáltal, hogy az ügyfelekre szabott védelmet kínál, az ő körülményeikhez és kockázataikhoz igazítva, biztosak lehetünk abban, hogy az elérhető legjobb védelmet biztosítja.

A legmagasabb szintű megbízhatóság érdekében a Kaspersky Lab csak és kizárólag európai berendezéseket és szolgáltatókat használ a forgalom tisztítására és megfigyelésére az európai országokban. Minden forgalomtisztító központ Európában található, továbbá a szolgáltatás által vizsgált és elemzett metaadatok sosem hagyják el az Európai Unió határait.