TechAddikt Hírek Maszkfelismerő technológiát fejlesztett a QNAP

Maszkfelismerő technológiát fejlesztett a QNAP

A QNAP Systems, valamint a CyberLink Corp. együttműködtek a QVR Face Link arcfelismerő megoldás fejlesztése során, amely integrálja a FaceMe AI arcfelismerő motort, lehetővé téve a maszkot viselő emberek azonosítását, ezzel biztosítva az érintkezésmentes biometrikus személyazonosítást a világjárvány utáni korszakban.

A QVR Face képes egyszerűen kihasználni az RTSP kamerák és az API integráció képességeit a harmadik felektől származó felügyeleti rendszerekkel, hogy az RTSP formátumú élő kameraképeket valós időben tudja elemezni a gyors automatizált arcfelismerés és -elemzés érdekében. A FaceMe® AI arcfelismerő motor integrálásával a felhasználóknak csak egyetlen arcképet kell megadniuk a profilok létrehozásához. Ezt követően a QVR Face Link képes lesz akár maszk viselése közben is felismerni az adott személyeket a regisztrált profilok segítségével. A megoldás érintkezésmentes ajtóbeléptető szolgáltatásokat biztosít, amely ideális az egészségügyi intézmények és az olyan különböző területek számára, ahol a maszk viselése kötelező.

„A QVR Face Link anélkül képes elvégezni az arcfelismerési és elemzési feladatokat a NAS-on, hogy további adatokat kellene feltölteni a felhőbe feldolgozás céljából. Ez nagy mértékben javítja a felhasználók adatvédelmét, anélkül, hogy befolyással lenne az eredmény pontosságára – még akkor is, ha az adott személy maszkot visel”– nyilatkozta Hanz Sung, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A megoldás alkalmas az ajtóbeléptetési rendszerekhez, vagy olyan helyzetekhez is, ahol az érintkezésmentes azonosítás kulcsfontosságúnak számít. A QVR Face Link olyan szolgáltatásokkal is kombinálható, mint a QNAP QVR Pro a felügyeleti tartalmak rögzítésére, vagy a QVR DoorAccess, amely segítségével egy ajtóbeléptetési és jelenlétkezelési rendszerré is átalakítható, ezzel hatékonyan csökkentve a kontaktok közötti fertőzés kockázatát azáltal, hogy nem kell eltávolítania senkinek sem a maszkokat az azonosítás során.”

„Az arcfelismerés napjaink egyik legátalakítóbb technológiája, amely egyre népszerűbbé válik a változatos és gyorsan növekvő alkalmazások körében. A FaceMe®, a világ egyik vezető motorja, amely magában foglalja a maszkok viselésének észlelését és 98%-os pontossággal képes felismerni az embereket, ha maszkot viselnek az orruk és a szájuk eltakarásához. Ennek köszönhetően már számos biztonsági, beléptető és egészségügyi szűrő megoldásba integrálódva segített a COVID-19 elleni küzdelemben, most pedig egyre nagyobb szerepet tölt be a hétköznapjainkban is” – nyilatkozta a CyberLink. „Megtiszteltetés számunkra, hogy együttműködünk a QNAP-pal. Azzal, hogy a FaceMe® AI-alapú arcfelismerési technológiánkat a QNAP QVR Face Link-jébe integráljuk, lehetővé tesszük az érintkezésmentes beléptető rendszerek kezelését, valamint az emberek pontosabb felismerését.”

Más harmadik féltől származó megoldások (például felügyeleti rendszerek, beléptető rendszerek és intelligens feliratozó megoldások) egyaránt integrálhatók a QVR Face API segítségével. A neveket és csoportokat tartalmazó adatok felhasználhatók a QVR Face képfelismerő és -elemző API összekapcsolásával, hogy megvalósítható legyen az innovatív alkalmazások rugalmas létrehozása.

Előző cikkSamsung: bár átalakulhatott az otthon szerepe, de televízióra mindig szükségünk lesz
Következő cikkKibertámadások elleni védelmen dolgozik a Toyota