TechAddikt Hardver QNAP Médiastreameléshez ideális a QNAP TVS-1582TU Thunderbolt 3 NAS

Médiastreameléshez ideális a QNAP TVS-1582TU Thunderbolt 3 NAS

A QNAP bejelentette a TVS-1582TU 19 hüvelykes rackbe szerelhető Thunderbolt 3 NAS-t, amely alkalmas közvetítő kocsiba való beszerelésre és kültéri médiaszerkesztő környezetek kialakítására.

Négy Thunderbolt 3 porttal, kettős 10GbE csatlakozóval és USB 3.1 Gen2 (10 Gbps) aljzattal a nagysebességű adatátvitelhez és biztonsági mentésekhez a TVS-1582TU minőségi, hatékony 4K tárolási környezetet biztosít az SNG / OB élő gyártás számára a gyors reagálást igénylő média iparágnak.

„A TV és a filmgyártás, valamint a kültéri műsorszolgáltatás helyszíni felvételt és szerkesztést igényel, azonnali biztonsági mentés mellett a fájlok elvesztésének megakadályozására” – mondta David Tsao, a QNAP termékmenedzsere, hozzátéve: „A TVS-1582TU erre a célra készült a környezete és a 19 hüvelykes rack formátumú kialakítása különösen előnyös az SNG / OB élő médiagyártáshoz, amely gyakori mozgatást igényel.”

A nagy teljesítményű 7. generációs Intel Core i5 vagy Core i7 négymagos processzorral működő TVS-1582TU magas sávszélességű Thunderbolt 3-at és 10GbE csatlakozást kínál a többfeladatos média-együttműködéshez a Thunderbolt / NAS / iSCSI hármas megoldással. Tökéletes kiegészítő a Thunderbolt által kínált Mac® és Windows felhasználók számára a 4K munkafolyamatokhoz, a fájlok tárolásához és a nagy sebességű megosztáshoz. A QNAP innovatív Thunderbolt-to-Ethernet (T2E) technológiájának köszönhetően az Ethernet porttal nem rendelkező számítógépek 10GbE hálózati erőforrásokhoz férhetnek hozzá a TVS-1582TU Thunderbolt-csatlakozásán keresztül, ezzel is rugalmas és költséghatékony adatátviteli módszert biztosít.

A TVS-1582TU egy 15 lemezes hibrid tárolási megoldás, amely támogatja a 3,5 hüvelykes merevlemezeket és a 2,5 hüvelykes merevlemezeket / SSD-ket egy NAS-on belül. Az Auto Tiering megoldással a Qtier technológiával a TVS-1582TU folyamatosan optimalizálja a tárolási hatékonyságot a nagyteljesítményű SSD és nagy kapacitású SATA meghajtókon dinamikusan, a magas teljesítményt igénylő nagyfelbontású média- és virtualizációs alkalmazások számára. A TVS-1582TU támogatja a 4K@30Hz-et a HDMI kimeneten a multimédiás megjelenítők számára.

A robusztus TVS-1582TU és az intelligens QTS 4.3 operációs rendszer egy teljesértékű NAS megoldást kínál a tárolás, a mentés/helyreállítás, a megosztás, a távoli hozzáférés és a felügyelet számára. Fejlett üzleti alkalmazások: QRM + (QNAP Remote Manager Plus) központosított menedzsment megoldás a kritikus hálózati eszközök (szerverek, számítógépek és vékony kliensek) feltérképezéséhez, felügyeletéhez és kezeléséhez, ráadásul grafikus topológia diagrammal; A Virtualization Station a Linux, a UNIX és az Android alapú virtuális gépeket kezeli a NAS-on; a Container Station lehetővé teszi a közel végtelen számú LXC és Docker konténeres alkalmazások tárolását és a tárgyak internetére való fejlesztést; a Qfiling és Qsirch az adattárolási megoldások optimalizálásával automatikus fájlrendszerezéssel és gyors fájlkereséssel támogatják a felhasználókat.

A TVS-1582TU-ba 90 TB RAW kapacitást telepíthetünk (10 TB 3,5 hüvelykes merevlemezeket használva), és akár hat QNAP Thunderbolt bővítőegységet (TX-800P vagy TX-500P) vagy QNAP USB alapú bővítőegységet csatlakoztathatunk hozzá (UX-1200U-RP, UX-800U-RP, UX-800P vagy UX-500P). A tárolókapacitás kiterjeszthető a VJBOD (Virtual JBOD) használatával is, amely más QNAP NAS-ok nem használt tárolókapacitását allokálja, így megbízható, nagy kapacitású tárolási megoldást kínál a növekvő médiafájlok számára.

Szólj hozzá!