TechAddikt Hardver DataLocker Megjelent a DataLocker legbiztonságosabban kezelhető, nagy kapacitású USB meghajtója

Megjelent a DataLocker legbiztonságosabban kezelhető, nagy kapacitású USB meghajtója

A DataLocker, Inc. bejelentette a legújabb titkosított USB meghajtó megoldását. A DL4 FE gyökeres változást kínál a biztonsági szakemberek számára a fokozott védelemnek és az egyszerű távkezelésnek köszönhetően, egy kompakt kialakítású, maximum 15,3 TB kapacitású USB meghajtóval.

„Az állami szereplők, a hackerek és a kiberkartellek támadása folytatódik. A támadók több terrabájtnyi adatot próbálnak eltulajdonítani, hogy váltságdíjat kérhessenek értük. Továbbá akadnak olyanok is, akik az alapvető informatikai rendszerekhez próbálnak jogtalan hozzáféréshez jutni, hogy később kihasználhassák azokat. Az iparágban szükségünk van olyan hatékony titkosító eszközök használatára, amelyek az adatokat a tulajdonosaik kivételével teljesen használhatatlanná teszik mindenki számára. Mindig is erre törekedtünk, megoldásaink pedig folyamatosan fejlődnek velünk együtt.” – nyilatkozta Jay Kim, a DataLocker vezérigazgatója.

„Az új DL4 FE több, mint egy titkosított meghajtó. Egyszerűbb megoldást kínál a bizalmas adatok kezelésére akár több száz felhasználó és távoli helyszín esetén is. A DL4 FE-t olyan iparágak számára készítettük, amelyek szigorú elvárásokkal rendelkeznek a nagyméretű adatfájlok biztonságos továbbításához, valamint olyan szervezetek számára, ahol az adatok biztonságának megőrzésével mentenek életet. Úgy tekintünk a DL4 FE-re, mint a világ legérzékenyebb adatainak egyszerűbb védelmére tervezett eszközére.” – tette hozzá.

A FIPS 140-2 Level 3. szabvány alapján tervezett, és Common Criteria EAL5+ tanúsítvánnyal rendelkező vezérlővel felszerelt DL4 FE a legbiztonságosabb nagy kapacitású USB meghajtó a DataLocker kínálatában. Az AES 256 bites hardveres titkosítás biztosítja, hogy az eszközön lévő adatok visszafejtése szinte lehetetlen legyen a behatolók számára.  Ezenkívül számos olyan biztonsági funkcióval rendelkezik, amelyek a legérzékenyebb adatokat a legigényesebb körülmények között is biztonságban tartják:

  • Távoli megsemmisítés – Lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy az eszközt és a rajta tárolt adatokat távolról megsemmisítsék, hogy megakadályozzák a titkosítási kulcsok eltulajdonítását.
  • SilentKill™ – Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy speciális kód megadását követően azonnal megsemmisítsék az eszköz büntető rutinját és a titkosítási adatokat.
  • Véletlenszerű érintőképernyős billentyűzet – Megakadályozza a kijelzőn található ujjlenyomatok felületi elemzését, illetve azt, hogy az illetéktelen behatolók a különböző mintázatok alapján kitalálják az eszköz jelszavát.
  • Fizikai védelem belső kriptográfiai modulok számára – A megerősített belső elektronika és a külső váz növeli a fizikai biztonságot.
  • Integrált maleware védelem – A McAfee® integrált anti-malware megoldása átvizsgálja és karanténba helyezi az eszközön található fertőzött fájlokat.

A DL4 FE egyik legnagyobb előnye a távvezérlésben rejlik. A DataLocker SafeConsole® felügyeleti platformja megkönnyíti DL4 FE kezelését az adminisztrátorok számára: biztonságos házirendeket állíthatnak be/hozhatnak létre, távolról törölhetik vagy megsemmisíthetik az eszközöket, visszaállíthatják a jelszavakat, vagy átvizsgálhatják a meghajtókat, hogy lássák, milyen adatok kerültek hozzáadásra, módosításra vagy törlésre. A SafeConsole lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy távolról zárolják vagy engedélyezzék az USB portok használatát a PortBlocker® segítségével. A SafeConsole már elérhető Windows számítógépekhez.

A DL4 FE egyaránt elérhető SSD, valamint merevlemez (HDD) formában is. Emellett 1 TB és 15,3 TB közötti kapacitású változatok is elérhetők. A DL4 FE USB-C vagy USB-A segítségével csatlakozik a rendszerekhez és kompatibilis a legtöbb a Mac, Windows és Linux operációs rendszerekkel, valamint minden olyan géppel, amely támogatja a külső adattárolók csatlakozását.

*A DL4 FE-t FIPS 140-2 Level 3. szabvány alapján tervezték, hitelességének ellenőrzése pedig jelenleg is folyamatban van egy akkreditált NIST laboratóriumban. Az eszköz megtalálható az NIST hivatalos hitelesítés alatt álló eszközeinek listáján. ​​​​​​​