TechAddikt Hardver Seagate Mesterséges intelligenciával ellátott megfigyelési hálózatokhoz fejlesztett meghajtót a Seagate

Mesterséges intelligenciával ellátott megfigyelési hálózatokhoz fejlesztett meghajtót a Seagate

A Seagate bejelentette a SkyHawk AI merevlemezeket (HDD), az első olyan meghajtót, mely a mesterséges intelligenciával rendelkező video-felügyeleti rendszerekhez fejlesztett.

A Seagate 10 éves a megfigyelés rendszerek optimalizálása terén szerzett tapasztalatával építette meg a SkyHawk AI meghajtót, ami kimagasló adatátviteli sebességet és feldolgozási teljesítményt biztosít a folyamatos működő, adat-intenzív terhelésnél, ezzel egyidőben pedig több HD kamera felévtelének elemzését is lehetővé teszi.

A videomegfigyelő rendszerek esetében elvárt elemzések iránti igény folyamatosan növekszik, az előrejelzések alapján, ami 2016-ban 27.6 millió leszállított eszköz volt, az 2021-ben már 126 millió lesz (Cropley, 2017), ezért a hardver gyártók is folytatják rögzítő rendszereik (NVR) elemző szenzorokkal történő felszerelését. Ez azonban csak akkor fog növekedni, ha a mesterséges intelligencia (AI) – különösen a mély tanulás és a gépi tanulási alkalmazások, például az arcfelismerés és a viselkedési szabálytalanságok elemzése – egyre jobban előtérbe kerül. Ezzel párhuzamosan a gyors videóelemzés iránti igény továbbra is emelkedni fog, növelve az NVR-tároló terhelését.

A SkyHawk AI ideális az számítás intenzív feladatokhoz, tipikusan az AI streamekhez, mivel magas adatátviteli sebességgel és továbbfejlesztett gyorsítótárral, valamint alacsony késleltetéssel kimagasló véletlenszerű olvasási teljesítménnyel gyorsan megtalálja a kívánt képet. Ez lehetővé teszi a pontos döntéshozatalt, kiküszöböli a felhőalapú adatok késleltetését és feldolgozását.

A Seagate ImagePerfect AI firmware-rel a lemez megbízhatóan rögzíti a kiváló minőségű, éles videofelvételeket anélkül, hogy egyetlen képkocka is sérülne, miközben ezzel egyidőben fut az AI-kompatibilis NVR analízis – biztosítva, hogy az intelligencia által összegyűjtött adatok be vesszenek el.

Minden SkyHawk AI meghajtó 5 és korlátozott gyártói jótállással és két év Seagate Rescue Services adathelyreállítási szolgáltatással rendelkezik. A hagyományos SkyHawk lemezekhez képest, melyek 180TB/év terhelést bírnak csak el, a SkyHawk AI-t 550TB/év-re tervezték. Ugyancsak az összes modell megkapta az RV szenzorokat.

Szólj hozzá!