TechAddikt Híradástechnika Samsung Mindennapi minőségi zene a Samsung szemszögéből

Mindennapi minőségi zene a Samsung szemszögéből

Október 1-e, azaz a tegnapi nap a zene nemzetközi világnapja volt. Valójában azonban minden egyes nap ünnepeljük – áll egyebek mellett a Samsung szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében.

A zene korosztálytól függetlenül egyre nagyobb részét képezi az életünknek: átlagosan 13 évnyi dalt hallgatunk meg életünk során. Hogy milyen zenéket szeretünk és milyen formátumban, egyénenként eltérő, de a minőség mindenki számára egyaránt fontos, éppen ezért nem mindegy az sem, hogy milyen eszközön játsszuk le a számokat.

Még mindig főleg otthon élvezzük a zenét

Egy felmérés arra hívja fel a figyelmet, hogy a megkérdezett magyarok túlnyomó többsége egyenesen az élet 10 legfontosabb dolga között tarja számon a zenehallgatást. Az EU-n belül a magyar lakosság 61 százaléka online játssza le a dalokat , közel 60 százalékuk pedig már arra sem emlékszik, mikor vett utoljára CD-t.

Az Y, de főként a Z generáció tagjai számára magától értetődő, hogy a zene mindenhol hozzáférhető a számtalan zeneszolgáltató segítségével. Ők azok, akik több mint 80 százalékban már kifejezetten zenehallgatásra használják az internetet. Ugyanakkor az idősebb, sőt javarészt komolyzenét hallgató lakosság is egyre nyitottabb az online zenehallgatásra a pop, rock és elektronikus műfajokat preferáló fiatalok mellett.
Miközben a streaming-szolgáltatók versenye egyre kiélezettebb, 2015 óta az olyan elfeledettnek hitt formátum is reneszánszát éli, mint a bakelit: az elmúlt 10 évben a hanglemezek értékesítéséből származó bevétel csak Magyarországon 3-ról közel 107 millióra nőtt.

Bár kutatás igazolja, hogy a koncertlátogatás segít tovább élni , oldja a stresszt, magabiztosabbak leszünk általa, az európai átlaghoz képest sokkal kevesebbet járunk élőzenés eseményre: a hazai lakosság 58 százaléka egyáltalán nem vagy csupán egyszer jut el koncertre egy évben. A magyar lakosság tehát még mindig főként otthon szeret zenét hallgatni.

A kifogástalan minőségért

A minőségi zenehallgatás számos jótékony hatással bír: csökkenti a depressziót, segíti a koncentrációt, de egy jól megválasztott muzsika, akár a fizikai teljesítőképességünket is növeli . A testi és a lelki egyensúly megőrzésének tehát kiváló eszköze lehet a minőségi zenehallgatás, amelyhez a környezeten és a zene típusán túl egy professzionális lejátszóeszköz is szükséges.

Egy prémium audioeszköz a felvételek teljes hangspektrumát visszaadja, így azok a nüansznyi részletek is jól hallhatóvá válnak, amelyek egy gyenge minőségű eszközön egyáltalán nem vagy nem kristálytisztán szólalnak meg. A zene által kiváltott flow élmény eléréséhez érdemes olyan készülékre beruházni, amely tökéletes hangzást biztosít, ezáltal valódi koncertélményt teremt a nappaliban.

A Magyarországon is elérhető eszközök közül ilyen a Samsung és Harman Kardon első közösen fejlesztett prémium hangprojektora, amellyel a felhasználóknak lenyűgözően gazdag, háromdimenziós hangélményben lehet részük. A HW N950 a vezeték nélküli háttérsugárzókkal és a 8 hüvelykes vezeték nélküli mélynyomóval valódi 7.1.4 csatornás multi dimenziós hang megszólaltatására képes. Egy ilyen prémium hangprojektor olyan befektetés, amely már az első felvétel lejátszásakor megtérül, hiszen a zenei élmény színvonalának olyan mértékű változását eredményezi, amelyet a fülünk azonnal érzékel majd.

Szólj hozzá!