TechAddikt Hírek Neo QLED TV-ken mutatja be a vizuális szórakoztatás új formáját a Samsung...

Neo QLED TV-ken mutatja be a vizuális szórakoztatás új formáját a Samsung és Michael Murphy egyedülálló műalkotása

A Samsung a perspektivikus művészet úttörőjével, Michael Murphyvel közösen nyitotta meg különleges kiállítását a londoni Saatchi Galériában. Az alkotó lenyűgöző spirális installációjához 11 darab Neo QLED TV Infinity Screen, végtelen képernyőjét használta fel. A magával ragadó látvány egy teljesen új helyszínre repíti a nézőket, ahol az elektronikus zenei duó, a Gorgon City különleges előadását élvezhetik a horvátországi Biokovo Skywalk látványos adriai panorámájával. Az előadás producerei, a Cercle csapata álmodta meg a Gorgon City korábban sosem halott dalához, a Skywalk-hoz illeszkedő látványvilágot, amely az installáció Neo QLED kijelzőin élethű képminőséggel jelenik meg.

Az együttműködéssel a Samsung a technológia és a művészet újabb különleges találkozását ünnepli, amelyet Michael Murphy képvisel. A művész spirális felépítésű alkotása közel 3,6 méteres magasságból függ az elsötétített teremben, ahonnan a közönséget a képi világgal a Gorgon City koncertjére, Horvátországba repíti. A Cercle kreatív fényképezésének és a mesteri operatőri munkának köszönhetően a nézők előtt szinte megelevenedik a horvát tengerparti táj és a Biokovo Nemzeti Park sziklái között hallható koncert, mindez a Neo QLED legújabb 8K Infinity Screen, végtelen képernyőjén. A Gorgon City dalai egészen különlegesen szólalnak meg az üveghíd komplex mérnöki formái között, a Murphy sajátjának számító perspektivikus alkotásában pedig látványosan jelenik meg a koncert a közel kávamentes, Csillogásmentes kijelzőkön, amelyek egymással összhangban játszanak a nézők valóságérzékelésével.

„Nagyon büszke vagyok erre az installációra. Most dolgoztam először mozgóképekkel, így nagy kihívást jelentett, hogy nem csak egy, hanem egyszerre tizenegy kijelző alkosson egységes látványt. Azt gondolom, a végeredmény egészen különleges lett. Természetesen a Cercle lenyűgöző felvételei és a Neo QLED tévék kiemelkedő képminősége nélkül mindez nem sikerülhetett volna – mondta el Michael Murphy. – A Samsung eddigi legkeskenyebb kijelzőivel a művészet egy új szintjét tapasztalhattam meg, ezért is örülök az együttműködésnek. A vállalathoz hasonlóan nekem is az a célom, hogy a közönségem új szemszögből láthassa a világot. Én ezt perspektivikus trükkökkel érem el, a Samsung pedig a lenyűgöző kijelzőkkel.”

Miközben a horvát tengerpart élénk kékjei, narancssárgái és zöldjei végig söpörnek a szinte teljesen kávamentes képernyőn és a Samsung tévén valaha látott leggazdagabb színek repítik a közönséget az Adria partjára, Murphy installációjával nem csak a tengerpartra, hanem egy teljesen új világba is eljuthatnak.

„A Samsungnál mindig új dolgokban próbáljuk ki magunkat, és nincs annál nagyobb lépés, mint egy friss látásmód megismerése és megélése – mondta Nathan Sheffield, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának vezetője. –Nagyszerű élmény volt együtt dolgozni Michaellel, hiszen a munkássága mindig túlszárnyalja és átlépi a művészet és az érzékelés határait. A Cercle ugyanezt érte el a zenével, a filmekkel és a kultúrával. A Samsung célja, hogy megmutassa a felhasználóknak, mennyire kifejező, inspiráló és színes a minket körülvevő világ. Michael, a Cercle és a kivételes Neo QLED készülékek figyelemre méltó vizuális képességeinek köszönhetően nagy lépést tettünk célunk felé.”

„Egyszerűen bámulatos – mondta a Cercle alapítója, Derek Barbolla. – Gyönyörű jeleneteket forgattunk világszerte, és tudtuk, hogy a Gorgon Cityvel készített Skywalk videó sem lesz kivétel. Azonban az általunk forgatott előadások egyike sem tűnt még ennyire élethűnek a képernyőkön. Aztán jött Michael Murphy, akinek az érzékeny művésziségével kombinálva egy teljesen új szintre lépett az alkotásunk. Amikor ilyen formában áll össze a zene, a mozi és a művészet egysége a világ egyik legjobb tévékészülékén, akkor valami igazán különleges jön létre.”

Matt Robson-Scott, a Gorgon City egyik tagja elmondta: „Megtiszteltetés volt számunkra együtt dolgozni a Samsunggal és a Cercle csapatával. Már a forgatás maga is különleges élmény volt a lenyűgöző helyszínen, amely tökéletesen illik a dal hangulatához. Nagyszerű volt a közös munka, reméljük mindenkinek annyira tetszik majd az eredménye, mint nekünk. 

A Samsung új csúcskészüléke, a Neo QLED televízió az élethű képek, a gazdag színek és a tükröződésmentes technológia segítségével nyújt magával ragadó, lenyűgöző élményt. A kizárólag a Neo QLED 8K modelleken elérhető nagyteljesítményű technológia új lehetőségeket nyit meg a felhasználók előtt. Az Samsung 2021-es Neo QLED kínálata, benne az 50 colos QN90A Neo QLED 4K HDR Smart TV, Magyarországon is elérhető. 

Előző cikkA megújult Fujitsu PRIMERGY szerverekkel a KKV-k felgyorsíthatják digitális átalakulásukat
Következő cikkA Thermaltake bemutatta a Divider 300 TG Air toronyházat, amely a Divider sorozat legújabb tagja