TechAddikt Hardver QNAP Növeli a platformok közti együttműködést a QNAP TVS-1282T3 Thunderbolt 3 NAS

Növeli a platformok közti együttműködést a QNAP TVS-1282T3 Thunderbolt 3 NAS

MEGOSZTÁS

A QNAP bejelentette az új nagy teljesítményű Thunderbolt 3 NAS-t, az TVS-1282T3-at, amely 7. generációs Intel 14nm többmagos processzorra épül, négy Thunderbolt 3 porttal és HDMI kimenettel is rendelkezik, valamint magasabb adatátviteli sebességre képes, mint az elődje.

Kiemelten nagy hangsúlyt fektettek a funkcionalitásra és a nagy adattárolási kapacitásra. A TVS-1282T3 kiválóan csatlakoztatható a Thunderbolt 3 porton keresztül a MacBook Pro-hoz, és természetesen visszafelé is kompatibilis a Thunderbolt 2 csatlakozóval rendelkező eszközökkel – ehhez Thunderbolt 3 (USB-C) és Thunderbolt 2 adapterre van szükség. A magas adatátviteli sebességre képes Thunderbolt 3 csatlakozás számtalan előnyt biztosít a videóvágásnál, utómunkánál és a megosztásnál, ezért a TVS-1282T3 kifejezetten ajánlott olyan Mac® és Windows rendszerekhez, melyek Thunderbolt 3 csatlakozóval rendelkeznek és 4K utómunkához készültek, illetve abban az estben is, amikor nagy mennyiségű adatot kell tárolnunk és azt nagy sebességgel meg is kell osztanunk.

„Mint piacvezető Thunderbolt 3 NAS gyártó kiemelt figyelmet fordítunk erre a szegmensre” – nyilatkozta David Tsao a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „Egyre több Windows eszköz rendelkezik Thunderbolt 3 csatlakozóval, valamint a legújabb Final Cut Pro® X 10.3, mint új funkciót, tartalmazza az SMB protokollt. A TVS-1282T3 platformfüggetlen fájlmegosztással jelentősen javítja a csapatmunkát, valamint a munkafolyamatokat a Mac és Windows felhasználók számára.”

A TVS-1282T3 maximálisan kihasználja a 7. generációs Intel Core i5 és Core i7 négymagos processzorok páratlan teljesítményét. A TVS-1282T3 csatlakoztathatóságáról a Thunderbolt 3 gondoskodik, illetve ezzel párhuzamosan tudja kezelni a helyi 10 GbE LAN kapcsolatot, ezzel pedig egy exkluzív Thunderbolt/NAS/iSCSI hármas megoldást kínál számtalan alkalmazáshoz. A Thunderbolt 3 port kompatibilis az USB Type-C kábelekkel és eszközökkel, valamint 10 Gbps sebességre képes az USB 3.1 Gen2 csatlakozáson, tehát az újabb és gyorsabb USB eszközök esetében dinamikusabban vihetjük át nagy fájljaikat. A QNAP innovatív Thunderbolt-to-Ethernet (T2E) technológiájával a számítógépek ethernet port nélkül is hozzáférhetnek a TVS-1282T3 10 GbE hálózatához a Thunderbolt csatlakozón keresztül, így sokkal rugalmasabban és költséghatékonyabban mozgathatjuk az adatokat.

A TVS-1282T3 fejlett hardverei nagyobb hatékonysággal működnek, például tartalmazzák a SATA 6 Gbps M.2 SSD foglalatokat, zónákra bontott hűtést és a szerszám nélküli HDD telepítést. A QNAP Qtier™ technológiája automatikusan dolgozik a háttérben, ami segít folyamatosan optimalizálni az adattároló teljesítményét az M.2 SSD, az SSD és a NAS SATA meghajtói között. A különböző meghajtókon független partíciók is létrehozhatók az alkalmazások adatátviteli igényeinek megfelelően. Hogy megfeleljenek a hálózati forgalom elosztás követelményeknek, több hálózati porton keresztül az egyes applikációk dedikált interfészeket is kaphatnak.

A TVS-1282T3 már az intelligens QTS 4.3 operációs rendszert használja, amely kulcsfontosságú funkciókat biztosít a privát felhőhöz, beleértve a mentést és visszaállítást, megosztást, távoli elérést és menedzsmentet.

Fejlett alkalmazások:
– QRM+ központi menedzsment megoldás, mely felismeri, feltérképezi, felügyeli a hálózaton lévő eszközöket és kontrollálja a kulcsfontosságú elemeket (szerverek, asztali számítógépek és vékonykliensek), illetve topologikus ábrát is készít róluk;
– a Virtualization Station hosztolja a Windows, Linux, UNIX és Android alapú virtuális gépeket a NAS-on;
– a Container Stationnel szinte számtalan konténeres (LXC és Docker), valamint IoT applikációt fejleszthetünk;
– a Qfiling és Qsirch hatékonyan rendszerezi és keresi meg a fájlokat, ezzel különösen hatékonnyá téve a nagy kapacitású adatközpontot.

A TVS-1282T3 akár 80 TB nyers tárolási kapacitás befogadására képes (10 TB-os merevlemezeket használva), és kapacitása akár hat darab QNAP Thunderbolt bővítőegységgel (TX-800P és TX-500P) is tovább növelhető. Az adattároló a VJBOD (Virtual JBOD) funkcióval még tovább bővíthető, ebben az esetben más QNAP NAS-ok nem használt tárterületét használja ki, ezzel megbízható, nagy kapacitású megoldást nyújt a gyorsan növekvő nagyfelbontású médiafájlokhoz.

Szólj hozzá!