TechAddikt Hardver Dell Nyílt hálozatkezelési kezdeményezését bővíti a Dell

Nyílt hálozatkezelési kezdeményezését bővíti a Dell

A Dell bejelentette, hogy nyílt hálózatkezelési kezdeményezését a Midokura, globális hálózatvirtualizációs vállalat megoldásaival bővíti.

dell_nyilt_halozatkezeles

A megállapodás egy közös piacra lépési programot tartalmaz, ellenőrzött referenciaarchitektúrával és globális forgalmazói megállapodással.

A Dell és a Midokura

Az együttműködés értelmében a Midokura Enterprise MidoNet szoftver elérhető lesz a Dell eszközeihez. A szoftver olyan hálózatvirtualizációs funkciókat biztosít OpenStack megoldáshoz, melyek lehetővé teszik a nagyvállalati ügyfelek és a szolgáltatók számára, hogy nyílt technológiákra épülő, rugalmas felhőalapú hálózatkezelési infrastruktúrát alakítsanak ki. Mivel az iparág egyre inkább a hardver- és szoftverelemek szétválasztása felé halad, az ügyfeleknek különféle nyílt technológiákra van szükségük. A Dell nyílt hálózati kapcsolói és a szabványoknak megfelelő x86-alapú szerverei ezért a modern adatközpont alapját képezik.

A MidoNet egy szoftveralapú, nagymértékben elosztott hálózatvirtualizációs rendszer, amely lehetővé teszi a szolgáltatók és nagyvállalatok számára, hogy hatékonyabban menedzselhető és felügyelhető, rugalmasabb virtuális hálózatokat alakítsanak ki. A MidoNet az iparági szabványok és a meglévő infrastruktúra kihasználásával biztosítja az agilitást és a méretezhetőséget, miközben segít csökkenteni a költségeket.

A Dell, a Midokura és a Cumulus Networks®

A Dell és a Cumulus Networks 2014 januárjában jelentette be együttműködését. Olyan közös megoldásokat biztosítanak az ügyfelek számára az adatközponti hálózatkezelésben, amelyek megfizethető kapacitást és magas szintű hatékonyságot tesznek lehetővé. A Cumulus Linux operációs rendszer és a MidoNet szoftver segítségével a Dell a nyílt hálózati kapcsolóival átfogó virtualizációs megoldásokat kínál a szoftveralapú adatközpontokhoz.

A Cumulus Linux a nyílt hálózatok operációs rendszereként jelentős szerepet tölt be a szoftverközpontú működésre áttérő, különböző méretű vállalatok életében. Ez a rendszer egyszerűbbé és megfizethetőbbé teszi a modern adatközpontok kialakítását, felügyeletét és automatizálását.

A Dell, a Cumulus Networks és a Midokura megoldásai a szolgáltatók és nagyvállalati ügyfelek egyre nagyobb köre számára teszik lehetővé a méretezhető virtuális hálózatok kialakítását, amellyel percek alatt csatlakozhatnak a terhelésekhez. A Midokura Enterprise MidoNet szoftver maximálisan kihasználja a Dell switchekben rejlő lehetőségeket, így megkönnyíti az adatkapcsolat fenntartását a virtuális és hagyományos eszközök, mint például a nagy teljesítményt igénylő adatbázisok, az e-mail szerverek és a meglévő rendszerek között.

A Gartner bemutatja a „Brite Box” switch megoldásokat

A Gartner iparági elemző vállalat a közelmúltban tette közzé a „The Future of Data Centre Network Switches Looks ’Brite’” (Az adatközponti hálózati kapcsolók „fényes” jövője a „Brite”) című tanulmányát. „A kutatásban a Gartner bevezeti a ’brite box’ (vagy ’brite label’) switch kifejezést, amely a hálózati kapcsolás egy új formáját jelenti. A megoldást a rendkívüli méretű szervezetek ihlették. A white-box kapcsolási technológia felkeltette az „A típusú” szervezetek érdeklődését, azonban a jelentős kihívások miatt sokan meghátráltak. Ennek eredményeképpen a hálózati kapcsolás egy új stílusa jött létre, amelyre a Gartner „brite box kapcsolás” néven hivatkozik. Ez a megközelítés lényegében „megfelezi a különbséget” a hagyományos és a white-box kapcsolás között.”

A Gartner hozzátette: „Az informatikai döntéshozók a ’brite box’ kapcsolók használatával csökkenthetik a költségeket, javíthatják a felügyeletet, és biztosíthatják a hosszú távú innováció alapjait”.

A Dell nyílt hálózatkezelési kezdeményezése

A Dell az ügyfelek egyedi igényeinek megfelelően egy olyan nyílt ökoszisztémát alakít ki, amely piacvezető szabványos hálózati eszközökkel, operációs rendszerekkel és alkalmazásokkal segíti elő az innovációt. A nyílt hálózatkezelési modell a következő előnyöket biztosítja:

  • A legjobb hálózati megoldások a különböző terhelésekhez, alkalmazásokhoz és egyéb hálózatkezelési igényekhez, beleértve az összehangolást, az automatizálást és a felügyeletet;
  • A közös telepítési és üzemeltetési modellnek köszönhetően az adatközponti erőforrások egységes felügyelete alakítható ki;
  • Biztosítja a gyors szabványalapú innovációt és a nyílt forráskódú adatközpont-megoldások széles választékának elérhetőségét.

„Együttműködésünk a Midokura vállalattat bizonyítja, hogy aktívan keressük a kapcsolatot a hasonló gondolkodású szervezetekkel. Közös célunk, hogy felszámoljuk a hálózatkezelés hagyományos modelljét, amely túl merev, túl zárt, és túl lassú a fejlődéshez. A Dell nyílt hálózatkezelési kezdeményezése a nyíltságról, a rugalmasságról és a szoftveralapú megoldásokról szól, amellyel maximálisan támogatjuk ügyfeleinket hatékonyságuk növelésében” – mondta Tom Burns, a Dell Networking alelnöke és vezérigazgatója.