TechAddikt Hírek Oracle: a vállalatok többsége nyitott a felhőszolgáltatásokra

Oracle: a vállalatok többsége nyitott a felhőszolgáltatásokra

Az Oracle szerint a vállalatok többsége pozitívan vélekedik a felhőről, 92 százalékuk az innováció felgyorsítása, 76 százalékuk új ügyfelek szerzése miatt kedveli a megoldást, azonban az átálláshoz kapcsolódó kérdések és bizonytalanságok egyre jelentősebbek – derült ki az amerikai informatikai óriáscég megbízásából készített nemzetközi felmérésből.

orcale-felhoszolgaltatas-techaddikt

Az összegzés szerint a hibrid felhőmegoldások telepítésének egyik legfőbb akadálya az összetett informatikai rendszerek kezelése, amelyet a válaszadók 60 százaléka említett, 52 százalékuk az informatikai beszállítóval való kapcsolatot, 27 százalékuk pedig a hálózati sávszélességet tekintette kihívásnak.

A kutatásból kiderült az is, hogy a vállalatok csaknem 20 százaléka már elérte a felhő bevezetéséhez szükséges fejlettséget, két éven belül további 51 százalék éri el ezt a szintet. A válaszadók 29 százaléka szerint a sikeres bevezetés legfontosabb építőkövei az üzleti döntéshozók támogatásának elnyerése, 25 százalék a költséghatékonyságot, 22 százalékuk pedig a beszállítókkal való erős kapcsolat kiépítését tartja elengedhetetlennek.

A felmérést az Oracle megbízásából az IDG Connect végezte, több mint 450 EMEA térségbeli cég döntéshozóinak megkérdezésével (Európa, Közel-Kelet és Afrika).

Az Oracle korábbi tájékoztatása szerint 600 különböző felhő alkalmazást kínál, a cég az elmúlt fél évben közel 1500 új SaaS (Software-as-a-Service) és több mint 2100 új PaaS (Platform-as-a-Service) ügyfélre tett szert.

Forrás: MTI