TechAddikt Hardver QNAP Otthonra, kisebb irodákba ajánlja a QNAP a TS-x31P NAS termékcsaládját

Otthonra, kisebb irodákba ajánlja a QNAP a TS-x31P NAS termékcsaládját

A QNAP ma jelentette be nyilvánosan a TS-x31P NAS szériát (TS-131P, TS-231P és TS-431P).

qnap-ts-1635-nas-techaddikt

A nagyteljesítményű, otthoni és SOHO felhasználására szánt, biztonságos privát felhő megoldást az Amazon AnnapurnaLabs Alpine AL-212 dual-core 1.7GHz processzorára építették. A TS-x31P természetesen teljesíti az alapvető elvárásainkat, mint a tárolás, megosztás és mentés, azonban olyan plusz szolgáltatásokat is tud, mint a felhő alapú jegyzet-készítés, központosított e-mail és kontakt menedzsment, valamint számtalan multimédia applikáció is jár hozzá.

„A költséghatékony és megbízható NAS megoldás kétségtelenül az egyik kulcsfontosságú beruházás a kisvállalkozások és szervezetek életében, hogy a munkafolyamatok hatékonyságát növelni tudják. Az otthoni felhasználók általában egy egyszerű és praktikus tárolási megoldásra vágynak, folyamatos online eléréssel, melyekkel megteremthetik a valódi digitális otthonukat.” nyilatkozta Dan Lin a QNAP termékmenedzsere. „A TS-x31P úgy terveztük, hogy eleget tegyen a felhasználók elvárásainak az adatbiztonság terén, ugyanakkor teljes üzleti és multimédia szolgáltatásokat is adjon” – tette hozzá Lin.

Energiatakarékos ARM Cortex-A15 dual-core 1.7GHz processzorral, 1GB DDR3 RAM-mal, valamint 6Gb/s SATA HDD és SSD támogatással, a TS-x31P nagysebességű, akár 225 MB/s adatátvitelre is képes, valamint kiváló multitasking feladatok ellátására is. Az AES 256-bit Full NAS Volume Encryption típusú hardveresen gyorsított titkosítás esetében ez a sebesség 180 MB/s (teszt modell: TS-431P).

A többfunkciós TS-x31P termékcsaládhoz számos termelékenységet növelő alkalmazást ingyenesen érhetünk el: a QmailAgent-tel központilag menedzselhetjük e-mail címeinket; a Qcontactz a központosított kontakt menedzsmentben segít; a Notes Station appal a felhasználók digitális jegyzeteket készíthetnek a privát felhőjükbe, azokat megoszthatják és együttműködhetnek barátaikkal, kollégáikkal; a Container Station az LXC és Docker® virtualizációs technológiákat egyesíti, valamint a Qsync erőteljes cross-platform szinkronizációs megoldással fájljainkat naprakészen tarthatjuk a NAS-on és egyéb különböző eszközökön.

A DLNA, AirPlay és Chromecast támogatásnak köszönhetően megnézhetjük fotóinkat, HD videókat, melyeket a TS-x31P-n tárolunk. Ehhez mindössze egy kompatibilis okos-TV-re, konzolra vagy médialejátszóra lesz szükségünk, amivel a TS-x31P a multimédia rendszerünk lelkét adja. A Photo Station, Music Station és Video Station appokkal a felhasználók központilag menedzselhetik fotóikat, zenéiket és a videókat. A fájlok elérése távolról ugyancsak nagyon egyszerű a QNAP számos mobilalkalmazásával (Qphoto, Qmusic, Qvideo, Qfile és Qmanager).

A TS-x31P megbízható all-in-one NAS megoldás adattárolásra, mentésre, megosztásra és központi menedzsmentre. Rugalmas biztonsági megoldásokat kínál Windows® és Mac® környezetben, valós idejű távoli replikációt (RTRR) is támogat verziókövetéssel, valamint rsync és felhő biztonsági mentést (kompatibilis az Amazon® Glacier, Azure™ Storage, Google Cloud Storage™, Google Drive™, Microsoft® OneDrive®, Dropbox®, Amazon® Drive, Yandex® Disk, Box® és Amazon® S3/OpenStack Swift/WebDAV cloud tárolási szolgáltatásokkal) platformfüggetlen fájlmegosztással a Windows®, Mac®, Linux® és UNIX® rendszereken.

A Surveillance Station telepítésével a TS-x31P professzionális megfigyelő megoldást kínál 2 ingyenes IP csatornára (ez bővíthető maximum 25 csatornára további licenszek vásárlásával). Az App Center-ből a QNAP és harmadik féltől származó programok tömkelege tölthető le, amivel tovább bővíthetjük a NAS funkcionalitását.

Tulajdonságok

  • TS-131P: 1 lemezes, torony kialakítású modell; 1 x Gigabit LAN porttal
  • TS-231P: 2 lemezes, torony kialakítású modell; 2 x Gigabit LAN porttal
  • TS-431P: 4 lemezes, torony kialakítású modell; 2 x Gigabit LAN porttal

AnnapurnaLabs (an Amazon company) Alpine AL-212 dual-core 1.7 GHz processzor, 1GB DDR3 RAM; hot-swap 3.5″/2.5″ SATA 6Gb/s, 3Gb/s HDD vagy SSD; 3 x USB 3.0 port; Kensington biztonsági zár.