TechAddikt Hírek QNAP HS-453DX: hangtalan NAS, otthoni felhasználásra

QNAP HS-453DX: hangtalan NAS, otthoni felhasználásra

A QNAP bemutatta a HS-453DX, teljesen hangtalan NAS-t, amely Intel® Celeron négymagos processzorral, HDMI 2.0 (4K 60Hz) kimenettel, 4K valós idejű átkódolással és 10GbE nagy sebességű kapcsolattal rendelkezik.

A stílusos, set-top box-szerű kialakítású HS-453DX ventilátor nélküli hűtési koncepciójával tökéletesen illeszkedik a nappaliba és a meglévő házimozirendszerekhez. A HS-453DX elnyerte a CES 2019 Innovation Award és a Computex kiváló minőségű terméktervezés d&i Díjat.

Az Intel® Celeron® J4105 négymagos 1,5 GHz-es processzor (2,5 GHz-ig felskáláz), 4 GB, vagy 8 GB DDR4 memóriával és két 3,5 hüvelykes SATA 6 Gb/s meghajtórekesszel, a HS-453DX akár 677 MB/s olvasási és írási sebességre képes. A két M.2 2280 SATA SSD bővítőhellyel (M.2 SSD-k külön vásárolhatók meg) a HS-453DX hibrid tárolási struktúrát biztosít hagyományos merevlemezek teljesítményét növelő SSD gyorsítótárral, ezáltal megkönnyítve az erőforrás-igényes alkalmazások (beleértve a média streaming alkalmazásokat is, például a Roon szerver) működését. A 10GbE-csatlakozást a beépített 10GBASE-T öt sebességes port támogatja(10G/5G/2.5G/1G/100M), hogy a felhasználók számára egy jövőképes tárolási megoldást kínáljon.

„A televízióktól kezdve a játékkonzolok és a mobileszközökön át, teljes mértékben támogatja a 4K streamet a modern digitális otthonokban. Az egyre növekvő fájlméretek és a 4K médiafájlok nagyobb bitrátainak köszönhetően az otthoni felhasználóknak megfelelő tárolási megoldásra van szükségük ahhoz, hogy kiegyensúlyozott multimédiás élményt nyújtsanak. A HS-453DX nem csak HDMI 2.0 porttal rendelkezik a közvetlen 4K 60Hz kimeneten, hanem támogatja az M.2 SSD gyorsítótárazást és a 10GbE csatlakozást is, így biztosítja a folyamatos adatfolyamot és a gyors fájlátvitelt. A teljesen csendes set-top-box külsőbe integrált ventilátor nélküli hűtésű HS-453DX tökéletesen illeszkedik a modern nappali helyiségekbe” – nyilatkozta Jason Hsu, a QNAP termékmenedzsere.

A HS-453DX multimédiás alkalmazások széles körét kínálja, többek között kétcsatornás 4K valós idejű átkódolás(videó konvertálása univerzális fájlformátumokká különböző eszközökön valólejátszáshoz); Plex® Media Server streamelés a DLNA® eszközökre, mint például aRoku®, az Apple TV®, az Amazon Fire TV® és a Google Chromecast ™ a Cinema28 aHS-453DX-et központosított otthoni multimédiás központtá alakítja; az OceanKTV lehetővé teszi, hogy, mint karaoke központ használhassuk a HS-453DX-et.

A QTS 4.3.5-től a szoftveresen definiált SSD RAID extra over-provisioning (OP) funkcióval további OP területek (1%-tól 60%-ig) kiosztását teszi lehetővé a véletlenszerű írási sebességek optimalizálására és az SSD élettartamának meghosszabbításához. A HS-453DX számos alkalmazást is kínál az App Centerben: Az „IFTTT Agent” és a „Qfiling” automatizálja a felhasználói munkafolyamatokat a jobb hatékonyság és a termelékenységérdekében; a „Qsirch” teljes szöveges keresést biztosít a fájlok gyors megtalálásához; a „Qsync” egyszerűsíti a fájlmegosztást és az eszközök közötti szinkronizálást. Támogatja a blokk alapú pillanatképeket, ami segíthet a felhasználóknak a zsaroló- és a rosszindulatú programok potenciális hatásainak enyhítésében.

Előző cikkSamsung tippek: így csökkentsük a karácsonyi készülődés okozta stresszt
Következő cikkThermaltake Pacific CL sorozatú réz radiátorok