TechAddikt Hardver QNAP QNAP HybridMount 1.2: távoli szervermappák helyi elérését az egyszerű fájlmegosztáshoz

QNAP HybridMount 1.2: távoli szervermappák helyi elérését az egyszerű fájlmegosztáshoz

A QNAP bemutatta a HybridMount 1.2 megoldását, amely lehetővé teszi, hogy a távoli szervereken lévő mappákat a felhasználók a helyi NAS-on megosztott mappaként kezelhessék. A HybridMount segítségével a NAS felhasználók a társított távoli mappákat lokális címen érhetik el, így ideális fájlmegosztó megoldást kínál a többhelyszínes munkakörnyezetek és a nemzetközi vállalatok számára. 

„A lokális NAS-hoz csatolt távoli elérésű mappákat a HybridMount-on keresztül eddig csak azok érték el, akik a csatlakoztatást csinálták. A HybridMount 1.2 segítségével az informatikai személyzet hozzáférési engedélyeket állíthat be a távoli mappák helyi felhasználóinak, amelyek lehetővé teszik a szervezetük számára, hogy könnyebben elérhessék és megoszthassák a felhőben tárolt fájlokat.”- nyilatkozta Josh Chen, a QNAP termékmenedzsere.

Az informatikai osztály a HybridMount segítségével (az SMB vagy NFS protokollon keresztül) egyszerűen csatlakoztathatja a távoli szerverek mappáit a helyi NAS-okra. Az engedéllyel rendelkező helyi felhasználók ezután a helyi NAS-on (az SMB, AFP vagy NFS protokollon keresztül) könnyedén elérhetik és szerkeszthetik a távoli fájlokat. 

A HybridMount lehetővé teszi a nyilvános felhőtárolók NAS-ra, vagy a szerverek felhőalapú tárolási átjáróként történő csatlakoztatását. A helyi gyorsítótár engedélyezése továbbá lehetővé teszi az alacsony késleltetésű hozzáférést is.