TechAddikt Hardver QNAP QNAP KoiMeeter: intelligens videokonferencia-megoldás

QNAP KoiMeeter: intelligens videokonferencia-megoldás

A QNAP bemutatta a KoiMeeter alkalmazást, az új intelligens videokonferencia-megoldását NAS-okhoz.

A sokoldalú képességekkel ellátott KoiMeeter vezeték nélküli prezentációt, valós idejű AI feliratozást és fordítást, valamint helyszíni tárolást tesz lehetővé videohívások rögzítéséhez, ezáltal ideális és költséghatékony videokonferencia megoldást kínál a vállalkozások, kkv-k és stúdiók számára. A szervezetek egyszerűen javíthatják a többoldalú kommunikációt és korszerűsíthetik a csapatmunkát a KoiMeeter segítségével. 

A legújabb KoiMeeter alkalmazás egyszerűvé teszi a videokonferencia rendszer létrehozását. A felhasználók egyszerűen telepíthetik a KoiMeeter-t egy QNAP NAS-ra, a NAS-t pedig egy HDMI porton keresztül csatlakoztatják a TV-hez. Ezután a kompatibilis kamerákat és mikrofonokat kell csatlakoztatni a NAS USB portjaihoz az intelligens videokonferencia rendszer kiépítésének befejezéséhez.

Ezenkívül a többoldalú, kiváló minőségű videohívások egyszerűen és zökkenőmentesen működnek két KoiMeeter, vagy kompatibilis SIP renszerek között (például: Avaya). A KoiMeeter vezeték nélküli prezentációs funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi az előadók számára, hogy webböngészőn keresztül megosszák a képernyőjüket egy televízión, elkerülve ezzel a további vezeték nélküli projektorok, átalakítók vagy szoftverek szükségességét. A találkozó résztvevői a KoiMeeter Insight View funkciójával megtekinthetik prezentációikat számítógépükön is. A KoiMeeter az intelligens AI funkciókat is integrálja, beleértve az audio feliratozást, a valós idejű fordítást és az AI zajcsökkentő funkciót, hogy a kommunikáció tiszta és érthető legyen. A találkozó rögzített felvételei közvetlenül tárolhatók a KoiMeeter-en további felhasználás céljából.

„A hagyományos videokonferencia rendszerek gyakran drágák” – nyilatkozta Dylan Lin, a QNAP termékmenedzsere. „Ennek eredményeként a vállalatok csak néhány konferenciateremben szerelnek fel videohívó rendszereket, ami a videokonferencia termek túlzott lefoglalását eredményezi. A KoiMeeter segítségével a felhasználók megfizethető, egyszerű, AI-alapú felhő videokonferencia rendszert építhetnek fel egy NAS és egy TV összekötésével HDMI-porton keresztül, valamint a kompatibilis kamerák és mikrofonok csatlakoztatával.”

A KoiMeeter használható a Jabra 180 fokos kameráival és Bluetooth mikrofonjaival, valamint a Logitech kiválasztott kameráival. A KoiMeeter jelenlegi verziója integrálja a hagyományos SIP videokonferencia-rendszert, a további felhőalapú konferencia megoldások integrálása fejlesztés alatt áll. Az intelligens videokonferencia megoldás nagy kompatibilitása lehetővé teszi a különböző hívásmegoldásokkal rendelkező vállalkozások számára, hogy egyszerűen csatlakozzhassanak a megbeszélésekre. A hamarosan megjelenő KoiMeeter mobil verziója még fejlesztés alatt áll, célja pedig megkönnyíteni a felhasználók csatlakozását bárhol és bármikor a mobilkészülékeik segítségével.