TechAddikt Hardver QNAP QNAP QIoT Suite: hibrid felhőmegoldások IoT szolgáltatásokhoz

QNAP QIoT Suite: hibrid felhőmegoldások IoT szolgáltatásokhoz

A QNAP, amely egyébként az IoT piac egyik aktív résztvevője – hivatalosan is bejelentette innovatív privát IoT felhő rendszerét a QIoT Suite Lite-ot, ami a QNAP NAS biztonságos és privát tárolási platformja, hibridfelhő IoT megoldásokkal, ami kihasználja a privát és a nyilvános felhők nyújtotta előnyöket.

A QIoT szolgáltatási stratégiája inkább a rendszerintegrátorokkal való együttműködésre összpontosít, segítve a vállalatokat a digitális értékek megszerzésében, hogy kihasználhassák a tárgyak internetének üzleti potenciálját.

„A mi QIoT jövőképünk az iparágak, az egyetemi tudósok és a döntéshozók számára, hogy az IoT segít a „big data” értékeinek feltárásában és a professzionális és személyes környezet hatékonyságának és minőségének növelésében. Továbbá lehetővé teszi az emberek számára a biztonságos és költséghatékony „a tárgyak internetének” használatát, mindezt minimális pénzügyi befektetéssel” – mondta Teddy Kuo, a QNAP elnöke.

2017 óta a QNAP együttműködött a Webduinoval, hogy megvalósítsa a Tajvanon található Taoyuan Kerületi Mezőgazdasági Kutatási Állomás QIoT megoldását. A gazdálkodási ütemtervek és a távfelügyelet analitikus javaslatait könnyebbé teszik, fejlett módszereket biztosítva a gazdálkodás műveleteihez és kezeléséhez. Miközben a QIoT Suite Lite intelligens érzékelőkből gyűjti és tárolja a helyszíni adatokat (pl. páratartalom, hőmérséklet, pH-érték), a gazdálkodók távolról, valós időben információt kaphatnak számítógéppel és mobileszközökkel, így azonnal reagálhatnak a változásokra, ezzel időt és pénzt takaríthatnak meg; természetesen a helyszíni adottságok ellenőrzéséhez emberi erő is szükséges. A QIoT megoldás nyújt az IoT mezőgazdasági alkalmazásokhoz, hogy segítsék a gazdálkodókat a problémák megoldásában és gazdálkodás korszerűsítésében, a viszonylag megfizethető telepítés és az alacsonyabb képzettségi követelmények mellett.

A QioT Suite Lite rugalmas architektúrája és számos harmadik féltől származó szolgáltatást is integrál. Például támogatja (de nem kizárólagosan) a fejlesztő készleteket, mint az Arduino Yun-t, a Raspberry Pi-t és az Intel® Edison-t a könnyebb telepítéshez; Az API segítségével megosztja az összegyűjtött eszközadatokat a QNAP NAS-on más vezérlőpultokkal, például a Microsoft Power BI-vel a további adatelemzéshez és a kezelés rugalmasságához; Bizonyos QNAP NAS modellek támogatják az AWS Greengrass-ot az Amazon® Cloud Computing használatához. A QIoT Suite Lite a magán és a nyilvános felhők közös előnyeit egyesítve lehetővé teszi a nagyobb rugalmasságot az alkalmazásokban, hogy segítsék a rendszerintegrátorokat abban, hogy az IoT felhasználásokat a lehető legegyszerűbben érjék el, mindezt a lehető legjobb megtérüléssel.

A QIoT Suite Lite olyan fejlett IoT felhasználásra is kiterjed, mint például a Fog Computing, ahol a QNAP NAS-ok a Fog vagy Edge Node-ok alapján hierarchikus módon működnek, és ennek irányításához a Fog Computing szükséges.

A QIoT megoldások bemutatkozása az IoT Tech Expo Global 2017 és a CeBIT 2017 rendezvényeken kiemelkedőre sikeredett. A QNAP szintén aktívan támogatja az IoT valós gyakorlati felhasználását azzal, hogy a Secutech Taipei 2017 rendezvényen a QNAP Hackathon Challangest meghirdette az intelligens városok fejlesztésével kapcsolatban, és ezzel együtt számos QIoT gyakorlati felhasználást mutat be, hogy ösztönözze az embereket arra, hogy megvalósítsák a korlátlan IoT lehetőségeket a QNAP NAS-sal.

Szólj hozzá!