TechAddikt Hardver QNAP QNAP TS-x31P3 széria: quadcore 1.7 GHz-s 2.5 GbE NAS

QNAP TS-x31P3 széria: quadcore 1.7 GHz-s 2.5 GbE NAS

A QNAP bemutatta a négymagos, 1,7 GHz-es 2,5 GbE TS-x31P3 sorozatú NAS-t. A 2- és 4-lemezes változatokban is elérhető TS-x31P3 sorozat zökkenőmentes multimédia lejátszást biztosít, támogatja a pillanatképpel történő biztonsági mentést és a HBS-t (Hybrid Backup Sync) a helyi, helyszíni és a felhő biztonsági mentéshez.


A TS-x31P3 sorozat azoknak az otthoni és irodai felhasználóknak ajánlott, akik képesek kihasználni a 2,5 GbE hálózat előnyeit a mindennapi használat és a katasztrófa utáni helyreállítás gyorsítása érdekében.Az 1 GbE és a 2,5 GbE portokkal a TS-x31P3 sorozat lehetővé teszi a nagy sebességű hálózatok egyszerű használatát.

A meglévő CAT5e/CAT6 kábelek segítségével a TS-x31P3 sorozatú NAS könnyedén összeköthető egy 2,5 GbE switch-csel, így felgyorsítva a biztonsági másolat készítésének idejét és biztosítva a gördülékenyebb média streaminget. A három USB 3.2 Gen 1 port lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különféle perifériákat és eszközöket csatlakoztassanak – beleértve a bővítőegységeket is, amelyekkel rugalmasan növelhetik a TS-x31P3 tárolókapacitását. A TS-x31P3 sorozat alapváltozatai 2 GB vagy 4 GB RAM-mal rendelkeznek, továbbá akár 8 GB RAM-ot is támogatnak.

„A TS-x31P3 sorozat elérhető megoldást kínál az otthoni és irodai felhasználók számára egyaránt a 2,5 GbE sebességű NAS használatához. A négymagos 1,7 GHz-es processzorral és akár 8 GB RAM-mal felszerelhető TS-x31P3 megbízható működést garantál a széleskörű mindennapi feladatok során, beleértve a tárolást, a biztonsági mentést, a média streaminget és még sok mást” – nyilatkozta Jason Hsu, a QNAP termékmenedzsere.

A Notification Center a TS-x31P3-on konszolidálja az összes QTS-rendszer eseményt és riasztást, ezzel egy alkalmazásba összegyűjve mindegyik értesítést. A Security Counselor elemzi és tanácsokat kínál a biztonsági beállításokkal kapcsolatban a NAS védelmének javítása érdekében. A HBS lehetővé teszi a biztonsági másolatotok készítését a NAS adatairól egy másik NAS-ra, vagy a felhasználók egy felhőalapú tárolóra készíthetnek helyszíni másolatot a nagyobb adatbiztonság érdekében.

A pillanatképek szintén támogatottak a fájlok véletlenszerű törlését/módosítását követő visszaállításhoz és a zsarolóvírusok elleni védelemhez.A beépített QTS App Center az alkalmazások széles választékát kínálja a produktivitás növelésére: a Surveillance Station lehetővé teszi egy biztonsági megfigyelőrendszer kiépítését; a Qsync automatikusan szinkronizálja a fájlokat a NAS, a mobil eszközök és a számítógépek között; a Container Station lehetővé teszi az LXC és a Docker® alkalmazások futtatását; a QmailAgent központosítja több e-mail fiók kezelését; a Notes Station 3 lehetővé teszi az együttműködéses jegyzetek készítését; a Qfiling automatizálja a fájlok szervezését; a Qsirch pedig lehetővé teszi a fájlok gyors keresését. A felhasználók a mobilalkalmazások letöltésével távolról kezelhetik a NAS-t a hatékonyság növeléséért.