TechAddikt Szoftver Felhasználói Rangos elismerést kapott a Kaspersky Internet Security

Rangos elismerést kapott a Kaspersky Internet Security

A Kaspersky Internet Security – az átfogó vírusvédelem, melyet portáljaink is használnak – megkapta az AV-Comparatives legnagyobb Advanced + elismerését a tekintélyes kutató laboratórium tanulmányának eredményei alapján. A vizsgálat egy tesztsorozatból állt, melynek célja, hogy értékelje a biztonsági szoftver hatását a számítógép teljesítményére.

internet_biztonsag

Az AV-Comparatives Performance Test egy alapos vizsgálat, amely arra keresi a választ, hogy a biztonsági megoldások milyen hatással vannak a számítógépek teljesítményére különböző felhasználói helyzetekben. A szakértők ellenőrzik a számítógép teljesítményének változásait fájlok másolása, adattárak létrehozása, alkalmazások telepítése, Office és PDF dokumentumok megnyitása, valamint fájlok online forrásokból való letöltése közben. Annak érdekében, hogy az eredmények teljesen megbízhatóak legyenek, egy további ellenőrzést is végeztek – a rendszer teljesítményét az erre specializált PCMark 8 alkalmazással mérték. A tesztsorozaton a Kaspersky Internet Security 165,7 pontot szerzett, és megállapították, hogy ez a megoldás működik a legalacsonyabb erőforrás-felhasználással.

A teszteket Intel Core i5 processzort, 4 GB RAM-ot és SATA II felületű merevlemezt tartalmazó számítógépekkel végezték, amelyeken Microsoft Windows 8 Pro 64 bites operációs rendszer futott alapbeállításokkal. A vizsgálatban részt vevő biztonsági megoldások teljes mértékben frissítettek voltak, és saját cloud szolgáltatásaikat használták. A tesztek során a szakértők figyelembe vettek minden, a termékek teljesítményére vonatkozó pontos részletet – mert egyes helyzetekben csak akkor kerül sor az ellenőrzésre, amikor az antivírus modul először találkozik a fájllal, ezért a vizsgálatot még kétszer megismételték. Így a végleges eredmény figyelembe vette, hogy a termék hogyan reagál egy ismeretlen objektumra, és hogy mi a reakciója, ha második alkalommal találkozik vele.

“A rosszindulatú szoftverek elleni harc sok tekintetben hasonlít az orvosláshoz. Mindkettő a gyógyulásért van, és alapelvük is közös: ne okozzunk kárt. Minden kétséget kizáróan a kiberfenyegetések elleni védelem nagyon fontos, de a számítógép teljesítményét és a felhasználói élményt nem befolyásolhatja a biztonsági megoldás. A Kaspersky Lab nagy hangsúlyt fektet erre, és a tesztek eredménye is ezt igazolja” – mondta Timur Biyachiev, a Kaspersky Lab antimalware kutatási részlegének igazgatója. A Kaspersky Internet Security a Kaspersky Internet Security – Multi–Device része, melynek célja, hogy megvédje a különböző platformokat a számítógépes fenyegetések ellen. Több független tesztelő szervezet rendszeresen készít tanulmányokat arra vonatkozóan, hogy a védelemnek milyen hatása van a PC teljesítményére. Az AV- Comparatives nem az egyetlen cég, amely elismeri a Kaspersky Internet Security nagy előnyét, hogy a rendszer erőforrásait csak kis mértékben köti le: 2014-ben ez a megoldás megkapta a legmagasabb szintű Best Performance díjat a német AV-Test kutatóintézettől is.