TechAddikt Hardver Samsung Samsung: gyors és időtálló PRO Plus, valamint továbbfejlesztett EVO Plus microSD kártyák

Samsung: gyors és időtálló PRO Plus, valamint továbbfejlesztett EVO Plus microSD kártyák

A Samsung bemutatja az új PRO Plus microSD és az újratervezett EVO Plus microSD kártyákat. A 2021-es kártyákkal a vállalat a felhasználók széles körének nyújt ideális megoldást, legyen szó otthoni vagy professzionális körülményekről. Az új microSD kártyák számos különböző kapacitású kivitelben, kiemelkedő olvasási és írási sebességgel[1], valamint időtálló kialakítással érkeznek.

 

Az új microSD kártyák ideálisak lehetnek mobileszközök memóriájának bővítésére és magas minőségű fotók rögzítésére, 4K Ultra HD (UHD) videók[2] és más tartalmak kezelésére akciókamerákon és drónokon, akár extrém körülmények között is. 

A legújabb Samsung microSD kártyák fejlett védelemmel rendelkeznek, kettővel több réteg tartja őket biztonságban, mint a korábbi modelleket, így képesek ellenállni a víznek, az extrém hőmérsékleteknek[3], a röntgensugaraknak, a kopásnak[4], a leejtésből adódó károknak és a mágnesességnek is. 

„A hobbi-felhasználók és a szakemberek egyaránt olyan memóriakártyákat keresnek, amelyek egyszerűvé teszik az adatok mentését és előhívását, miközben biztosak lehetnek abban, hogy a legfontosabb képeik és videófájljaik biztonságban vannak – mondta KyuYoung Lee, a Samsung márka- és termékcsapatának alelnöke. – A Samsung legújabb microSD kártyái a felhasználók számára leginkább szükséges tulajdonságokat és képességeket kínálják, magasabb sebességgel, kiemelkedő megbízhatósággal és tartóssággal biztosítják a mindennapok és a munkavégzés során szükséges teljesítményt. 

A Samsung microSD kínálatának legújabb darabjai, a PRO Plus microSD kártyák, a tartalomgyártók számára készültek, kivételes olvasási és írási sebességük akár a 160 MB/s, illetve a 120 MB/s-ot is elérheti[5]. A PRO Plus microSD kártyák 128 GB, 256 GB és 512 GB kapacitással érhetők el.

Az EVO Plus microSD kártyát úgy tervezték, hogy az alkalmi felhasználók megbízható társa legyen és stabil teljesítményt biztosítson a mindennapi használat során. Akár 130 MB/s átviteli sebességre is képes és 1,3-szer gyorsabb szekvenciális olvasási sebességet biztosít az előző verzióhoz képest. Az EVO Plus microSD kártya 64 GB, 128 GB, 256 GB és 512 GB kapacitású kivitelben elérhető.

microSD kártyaPRO PlusEVO Plus
Kapacitás512GB256GB128GB512GB256GB128GB64GB
Ajánlott fogyasztói ár38.590 Ft19.590 Ft10.590 Ft32.990 Ft16.990 Ft10.590 Ft6.990 Ft
CsatolófelületUHS-I
SD StandardSDXC™SDXC™
Teljesítmény[6]OlvasásAkár 160 MB/sAkár 130 MB/s Átviteli Sebesség
ÍrásAkár 120 MB/s
Sebességi osztályU3, V30, A2, Class 10U3, V30, A2, Class 10U1, V10, A1, Class 10
TanúsítványokFCC, CE, VCCI, RCM
Védelem (6)Víz, Hőmérséklet, Röntgen sugárzás, Mágnesesség, Leejtés, Kopás
Jótállás10 éves limitált jótállás (*SD Adapterre 1 év jótállás)

[1] Az olvasási és írási sebességek kontrollált környezetben végzett belső mérések eredményei. A tényleges sebesség a kártya kapacitásától és a kompatibilitástól függően változhat. A feltüntetett teljesítmény Samsung kártyaolvasók mellett érhető el. 

[2] Az EVO Plus 64GB verzió esetében nem érhető el. 

[3] Hőmérséklettel szembeni ellenállóság: -25 C és 85 C között működőképes; ellenáll -40 C és 85 C közötti hőmérsékletnek.

[4] Akár 10.000 csatlakoztatásig.

[5] A feltüntetett teljesítményt a PRO Plus microSD kártyával érték el Samsung kártyaolvasóval. 

[6] Akár 160MB/s olvasási sebesség a Samsung belső fejlesztésű technológiája segítségével. A 104 MB/s UHS-I sebességnél magasabb teljesítményhez kompatibilis eszközre van szükség. Akár 120MB/s írási sebesség, a Samsung belső tesztjei alapján. A teljesítmény alacsonyabb lehet a befogadó készüléktől, a használati feltételektől és más tényezőktől függően.

Előző cikkItt a HarmonyOS, a Huawei legújabb operációs rendszere
Következő cikkAz új HarmonyOS lehetővé teszi, hogy a Huawei MatePad-ek akár másodlagos kijelzőként is használhatók legyenek