TechAddikt Hírek SAP HANA-hoz fejlesztett infrastruktúrával támogatja az adatközpont korszerűsítését a Fujitsu

SAP HANA-hoz fejlesztett infrastruktúrával támogatja az adatközpont korszerűsítését a Fujitsu

A Fujitsu bemutatott néhány lehetőséget arra, hogyan futtathatják a vállalatok kritikus SAP HANA feladataikat hiperkonvergens infrastruktúrán.

E lehetőségek révén az ügyfelek teljes körűen virtualizált, fejlett SAP-megoldáskörnyezetet üzemeltethetnek és skálázhatnak igényeik szerint.

A Fujitsu PRIMEFLEX for VMware vSAN integrált rendszere leválasztja a számítási, adattárolási és hálózati képességeket a mögöttes infrastruktúráról. Ily módon a vállalat teljes adatközpontját virtualizálva élvezheti a felhőjellegű működés előnyeit, és összes feladatát (azon belül az SAP-alkalmazásokat és az SAP HANA-val támogatott többi üzleti alkalmazást) közös, szoftveralapú erőforrásbázison futtathatja.

Ennek eredményeként a nagy teljesítményű alkalmazások az egységes erőforrásgazdálkodás minden előnyét kihasználva, igény szerint skálázhatók. A helyszíni erőforrások optimalizálása költségmegtakarítást eredményez, és fokozza a nagy adattömeg feldolgozását igénylő alkalmazások teljesítményét. Így a vállalatok a digitális kor szükségleteiknek megfelelően, rugalmasan bővíthetik SAP-megoldáskörnyezetüket – miközben a hiperkonvergens szemlélet a jövőbeni felhőintegráció lehetőségét is előkészíti számukra.

A Fujitsu PRIMEFLEX for VMware vSAN kategóriavezető komponensekből kialakított komplett infrastruktúra, a benchmark-teszteken folyamatosan kiválóan teljesítő, nagy teljesítményű négyfoglalatos Fujitsu PRIMERGY x86 szerverekkel és a piacvezető vSAN VMware virtualizációs szoftverrel. A megoldás támogatja a négyfoglalatos szervereket, és teljes körűen optimalizált az SAP HANA-ra, valamint a memóriaalapú adatbázisok sebességét kiaknázó (pl. valós idejű adatanalitikai) alkalmazásokra.

A Fujitsu PRIMEFLEX for VMware vSAN sokféle felügyeleti lehetőséget kínál. Egyszerűsíti az adatközpont működését az integrált Fujitsu ServerView szerverfelügyeleti szoftvercsomaggal, amely az összes kritikus hardverkomponens fejlett monitorozását és felügyeletét elvégzi. A Fujitsu Software Infrastructure Manager központi ellenőrzést biztosít a szervezeteknek teljes adatközpontjuk felett, a Fujitsu Software Enterprise Service Catalog Manager pedig azoknak az ügyfeleknek nyújt hasznos segítséget a továbblépéshez, akik hibrid környezetté szeretnék alakítani virtuális infrastruktúrájukat. A PRIMEFLEX for VMware vSAN bevezetését és üzemeltetését a Fujitsu tanácsadási, integrációs és támogatási szolgáltatásokból álló átfogó csomagja egyszerűsíti.