TechAddikt Hírek Számos rangos elismerést kapott a Lenovo

Számos rangos elismerést kapott a Lenovo

Rangos díjazásban részesítette a Lenovo-t a felelős vállalatirányításáért és a kiváló fenntarthatóságáért a Hong Kong Corporate Governence Excellence Awards 2014-es átadóján.

lenovo_logo

A Lenovo egyike a 2014-ben elsőként jutalmazott díjazottaknak, ezzel is megerősítve azt a tényt, hogy a cég felelős vállalatirányítási és kiváló fenntarthatósági előírások szerint működik.

A Hong Kong Corporate Governance Excellence Awards díjátadót a Hong Kong-i tőzsdén jegyzett vállalatok kamarája (The Chamber of Hong Kong Listed Companies) és a Hong Kong-i Baptista Egyetem Vállalatirányítási és Pénzügyi Szabályozási központja közösen szervezik. Ezek a rangos díjak elismerést jelentenek azoknak a tõzsdén jegyzett vállalatoknak, amelyek mindenre kiterjedő elköteleződést mutatnak a felelős vállalatirányítás és az üzleti etika iránt. A zsűri a következõ szempontokat vizsgálta a cégek értékelésekor: a részvényesek felé tett kötelezettségvállalások betartását, a szabályozásoknak való megfelelést, integritást, üzleti tisztességet felelõsségvállalast, elszámoltathatóságot, átláthatóságot, független irányítást és vállalati társadalmi felelõsségvállalást.

A Fenntarthatóság Különdíját szintén a Lenovo kapta, amellyel elismerték a cég fenntarthatóságért tett erőfeszítéseit.

Wong Waiming, a Lenovo alelnöke és pénzügyi igazgatója azt mondta: „Nagy megtiszteltetés a számunkra, hogy először kaphattuk meg ezt a két díjat, hiszen megerősítik, hogy példamutatóak a felelős vállalatirányításért és a fenntarthatóságért tett erőfeszítéseink. Hiszünk abban, hogy fent kell tartanunk a magas normákat a felelős vállalatirányításban ahhoz, hogy növeljük a cég átláthatóságát és elszámoltathatóságát a részvényeseink felé. Ugyanakkor fenntartható üzleti modellünk biztosítja a piac nyújtotta lehetőségek kihasználását és az erős üzleti növekedés fenntartását.”

Ráadásul a fenti elismerések mellett a Lenovo-t nemrégiben a Hong Kong-i Könyvelők Intézete (Hong Kong Institute of Certified Public Accountants) által odaítélt “Best Corporate Governance Disclosure Awards 2014” díj platina fokozatával is kitüntették. A Lenovo-t ismét úgy ismerték el, mint a világ egy vezető vállalata, amely átfogó, felelős vállalatirányítással rendelkezik. Ez már a második egymást követő év volt, amikor a Lenovo-t ezzel a díjjal jutalmazták.