TechAddikt Tesztek FSP FSP CMT340 – illusztris mid-tower PC ház, gamerek (megint) előnyben!

[TESZT] FSP CMT340 – illusztris mid-tower PC ház, gamerek (megint) előnyben!

Relatíve ritkán tesztelünk PC házakat, azonban mostantól ilyen témakör is domborít majd a Techaddikt.hu-n. Kezdjük a sort a remek FSP CMT340 közepes méretű toronyházzal.

Tulajdonképpen az FSP CMT340 egy olyan ház, amelyet esportolólnak, és/vagy gamereknek szán a márka. Kifejezetten illusztris darab, ugyanis kétoldali erősített üvegfallal rendelkezik a felépítmény, sötétített tónusokkal a legkorrektebb összhatás érdekében.

Maga a ház szerkezete fém, nem mondhatni, hogy pehelysúlyú, de az sosem baj, ha ilyesmiben van anyag. Az FSP CMT340-ben van matéria bőven, ennek következtében rendkívül stabil, robosztus és masszív darab.

Ami külön előny az FSP CMT340 esetében, az az előre installált ventilátorok megléte. A ház nem kevesebb, mint 4 ventilátorral büszkélkedhet, ezek közül hárommal az előlapi részen, eggyel pedighagyoményos módon, hátul. Így egyértelműen látszik, hogy a perifériák, illetve maga a táp-rész is megkapja a maga hűtés-szupportját, ráadásul kifejezetten trendi, ha figyelembe vesszük az ARGB fényhatás meglétét is.

Az FSP CMT340 ventilátorai egyenként 120 milliméter átmérőjűek, és a hatékony levegőáramoltatás mellett akár 20 féle színvariációban lépesek remekbeszabott vizuális élményt nyújtani. Mindezt úgy, hogy 16.8 millió színárnyalatot tud kezelni az ARGB rendszer.

Nézzük a férőhelyeket: talán a legfontosabb az optimális VGA kártya-méret support. Au FSP CMT340-nél 350 milliméter a maximális hossz, ami bőségesen elegendő a jelenlegi nagyobb teljesítményű RTX kártyák befogadására is.

Maximális CPU hűtés méretként 160 millimétert jelölt meg a gyártó, így a vízhűtéses iránnyal is meg lehet próbálkozni, ha ilyen jellegű konfigurációt óhajtanánk megépíteni.

FSP CMT340 specifikációk

Típus: ATX közepes torony

Szín: fekete

Anyag: SPCC, műanyag, üveg 2 oldalon

Súly: 6.2 kg

Méret: 366x206x471 mm

Maximum CPU hűtő mérete: 160 mm

Maximum VGA kártya hossz: 350 mm

Bővítőhelyek: 7 db

Alaplap támogatás: ATX, micro ATX, ITX

Külső portok: USB 3.0×2, HD audió

Táp: ATX

3.5 HDD: 2

2.5 SSD: 2

ÉRTÉKELÉS
Megjelenés
90 %
Kialakítás
89 %
Kezelhetőség, funkciók
88 %
Minőség
89 %
Ár-érték arány
91 %
Előző cikk[TESZT] Acer Predator Helios 300 PH317-53-78AX – az arany középút
Következő cikkA Fujitsu új ipari automatizációs működési modellje új szintre emeli az automatizációval elérhető megtakarítást
teszt-fsp-cmt340-illusztris-mid-tower-pc-haz-gamerek-megint-elonybenBitang jól néz ki, és rendkívül sokoldalú. Az FSP CMT340 ideális gaming alap.