TechAddikt Tesztek PC játékteszt Agents of Mayhem – rajzolt akciófilmbe csöppentünk

[TESZT][PC] Agents of Mayhem – rajzolt akciófilmbe csöppentünk

A Techaddikt.hu szerkesztőségében kimondottan szeretjük az rajzfilmeket és az akciófilmeket. Nem árt, ha korai érák szülöttjeit kapjuk kézhez, azonban ha játékkal keverve érkezik az egész, úgy még megkapóbb a dolog. Teszteltük az Agents of Mayhem-et, PC platformon.

Közel 30 óra tiszta játékidőt sikerült belepumpálni az Agents of Mayhem-be. Ez sok, mindenképp – figyelembe véve, hogy a játék multiplayerre kevésbé lett kihegyezve. Márpedig a single mindig rövidebb, visszafogottabb szavatosságot bír feltételezni.

Az Agents of Mayhem hangulatos. Kezdve az AI irányítású szuperautóval, amelyet ha magunkhoz rendelünk, máris egy más világban találjuk magunkat, indulhat is akció: egy szupercsapat-inspirálta TPS a végeredmény. Ami tulajdonképp az egész játék mivoltára, tálalására hatással van.

Az Agents of Mayhem nem titkoltan próbálja visszaadni – többé-kevésbe sikeresen – a televíziókból megismert és imádott akcióhősös sorozatok hangulatát. Ehhez hozzájátszik az igazi rajzfilmes beütés, konkrétan a grafika “rajzolt” megvalósítása. S ha még figyelembe vesszük, hogy az egészhez csatlakozik egy csapat, melynek összes résztvevője-szereplője szimpatikus, teljes az összhang és a harmónia.

A játékban kettő fél áll szemben egymással, konkrétan a LEGION, illetve a MAYHEM csapatok. Dönthetünk tehát, melyik oldalon álljunk, jó szokás és unalomig lerágott téma szerint, de annyit elárulhatunk mindenféle spoilerezés nélkül, hogy mindkét irányban megtalálhatjuk jól számításainkat. Ki így, ki úgy, de ez természetes is véleményünk szerint.

Ugyanakkor tudnunk kell, hogy a Agents of Mayhem mellőz mindenfajta linearitást. A nyílt világ lehetőséget ad arra, hogy a legtöbbet hozzuk ki karaktereinkből, s természetesen a sztoriból. Az NPC-k jópofák, az ellen intelligenciája közepes, ráadásul temérdek kiegészítő eszközt is összeszedhetünk pillanatok alatt, amelyek meg is maradnak annak rendje, s módja szerint.

Minden kétséget kizáróan az Agents of Mayhem egyik legnagyobb erőssége a Special Episodes opció, azaz a speciális részek jelenléte. Ezek a kicsi, ám önálló történetek szorosan kapcsolódnak a fő szálhoz, s alapvetően arra a sémára épülnek, hogy a rosszfiúkat el kell takarítani utunkból, a jók pedig különféle prioritásokat élveznek.

Aki tehát meggyőzően kellemes akciódús kalandokra vágyik, ne habozzon beszerezni az Agents of Mayhem-et, hiszen rettentő sok kellemes játékkal eltöltött percet, órát, napot tud garantálni. Mindehhez persze kell egy nagy adag retró hajlam, illetve a vegyes, keveredő műfajok szeretete. S persze – közhelyszerűen – egy masszív PC sem árt az üdvösséghez, ugyanis klasszisokkal jobb képi tálalást érhetünk el, mint mondjuk PS4-en.

A cikk elkészítéséhez Acer Predator 17 X-et használtunk.

Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. Az Autóaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS

Szólj hozzá!