TechAddikt Tesztek PC játékteszt Crash Team Racing: Nitro Fueled – jó, hogy a műfaj megmaradt

[TESZT][PC] Crash Team Racing: Nitro Fueled – jó, hogy a műfaj megmaradt

Talán a Nintendo-féle Mario-s gokartozás óta nem is nagyon találkozhattunk a műfajjal, amit a Crash Team Racing: Nitro Fueled is képvisel. Most az Activision jóvoltából újra indulhat az eszeveszett száguldozás. Teszt.

Alapvetően a Crash Team Racing: Nitro Fueled egy remake, ami persze nem meglepő, mert manapság reneszánszát éli a régebbi nagy címek leporolása, és HD-be, vagy netán HDR-be átültetése.

Tény, hogy születnek igen silány remake-ek, összecsapott katyvaszok – viszont az is tény, hogy az Activision igencsak kitett magáért, amikor újragondolta a CTR-t. A Nitro Fueled itt egyfajta reloadedként is értelmezhető, na meg persze azért gyakorltaban is van eme opció a játékmenetet tekintve.

Közel 20 év telt el az alap, vagy ha jobban tetszik: original Crash Team Racing megjelenése óta, most az Activision a Beenox fejlesztői háttértámogatását vette igénybe. Méghozzá úgy, hogy se pénzt, se energiát nem kímélve dobták össze a Crash Team Racing: Nitro Fueled-et, ami első, második, sőt: harmadik blikkre is remekbeszabottan sikerült.

Szavatosság tekintetében megunhatatlan a játék. Ami ugyebár fontos egy arcade versenyzős cuccnál, hiszen összejövetelek, partik, baráti versengések állandó kiegészítője lehet. Úgy, hogy nem az unalomig játszott Nintendo-vonalat húzó Mario Kart például – nem mintha bármi probléma lenne a japánok klasszikusával, de kell a változatosság, nemde?

A Crash Team Racing: Nitro Fueled ügyesen ötvözi a Nitro Kart részeket a jelenlegi tartalommal, ezáltal is még változatosabbá téve a játék központi felépítését.

Miután kiválasztottuk a megfelelő karaktert, indulhat a mókázás. A Crash Team Racing: Nitro Fueled zárt világában összesen 17 versenyt tudhatunk le, különböző nehézségi fokozatokon. Szabad kószálással különböző helyszínekre, állomásokra térhetünk be, ezeken a helyeken beszélgetésbe elegyedhetünk a CTR világ különböző szereplőivel.

A versenyek lefolytatása szimpla, lineáris, de nem monoton. Ahogy feljebb már említettük, bőven van tartalék az eventekben több nap folyamatos játék után is.

Ráadásul rengeteget fejlődött az AI, mellé finomhangolták az irányítást is. Kontrollerrel játszók előnyben: egyértelmű, hogy a Crash Team Racing: Nitro Fueled konzolon érzi otthon magát. Legalábbis ami a kormányzást, fékerő-adagolást illeti.

Arcade-os jelleg van, jócskán. S pont ez a varázsa a Crash Team Racing: Nitro Fueled-nek: könnyed, laza, szórakoztató. Nem számít, ha a korlátokról visszapattanunk, kismillió powerupot szedünk össze, vagy épp hatalmasat ütközünk a pályaellenfelekkel, minden happy, pörgős.

Kétségkívül remek kikapcsolódást jelent a Crash Team Racing: Nitro Fueled, ráadásul majd’ 2 évtized távlatában is tud újat mutatni a koncepció. A PC-s grafika remek, ugyanakkor maximum beállításokkal sem kell PC upgradbe-ben gondolkodnunk, GTX 1060-as GPU-n lazán, gond nélkül elfutkározik.

A tesztelést Acer Predator eszközökön végeztük.