TechAddikt Hírek Micro Machines: World Series – újra csatároznak a játékautók

[TESZT][PC] Micro Machines: World Series – újra csatároznak a játékautók

Aki szimulációra vágyik-számít, felejtse el a Micro Machines: World Series-t. Aki viszont elégedett nosztalgiával gondol vissza 10 évvel ezelőttre, annak mindenképp javasolt a Hasbro régi-új megközelítése.

Egyértelműen tehát a kisautóké a főszerep a Micro Machines: World Series-ben. Az elmúlt évtized bár effektíve hosszú idő, a Hasbro sem igazán hallatott magáról, ráadásul a játékkocsik gyártása is megszűnt. Mégis érdemes mosolygós nosztalgiával visszanyúlni a gyökerekhez.

Összesen négyfelé játékmód közül választhatunk a Micro Machines: World Series-ben. A játék folyamatosan online hasít, ennek köszönhetően az arénák, a közös pályák mind élnek, az interakció kellemes.

A négy mód mindegyike hordoz kihívást természetesen. Konzervatívabb játékosok kezdjék nyugodt szívvel a Race móddal: a menüpont tartalma nem meglepő módon körversenyeket takar, indulhat a mókázás körbe-körbe, keresztül-kasul.

A pályák egyre nehezednek a versenyek előrehaladtával, viszont fel tudunk venni gond nélkül mindenféle kiegészítő kelléket (lásd mondjuk Mario Kart). Aknákat helyezhetünk el, rakétákat lődözhetünk – mindezt azért, hogy az ellenfelek helyzetét ellehetetlenítsük.

Eliminate módban tudjuk a leghamarabb megnyerni, vagy elveszíteni az aktuális versenyt. Itt eltérően az “utolsó mindig kiesik a kör végén” sémától mindig az a nyerő befutó, aki a kamera által mutatott scene-ben még benne tud maradni.

Maradva a multiplayer megközelítésnél, nézzük a Battle Arena módot. Capture the flag jelleggel megszerezhetjük a pálya közepére helyezett bombát, és ezzel jócskán alááshatunk az ellennek, de WoW BG jellegű csatározások is várnak ránk szép számmal. Ha pedig nem lenne elég kicsiben játszani, nyugodt szívvel kattintsuk a King of the Hill lehetőségére, ahol a hatalmas, random arénába helyez el a játék több ponton HQ-t, amelyeket el kell foglalnunk többedmagunkkal.

Negyedik módozatként (Skirmish) a fenti három masszáját kapjuk, s hasonlóan az alapmódokhoz, mindegyikbe kizárólag online event résztvevőjeként tudunk csatlakozni. A szavatosságot az egyfolytában véletlenszerűen érkező játékmódok jelentik, ráadásul mindent testre lehet szabni itt.

Negatívumként érdemes megjegyeznünk, hogy pályaválasztásra nincs lehetőségünk, a Micro Machines: World Series ugyan kimondottan megújuló sémával építkezik, viszont egy idő után frusztráló lehet, hogy nincs tulajdonképp döntéshozási alternatíva.

Összesen 12 darab kisautót választhatunk (ezt lehet) a játékban. Sok kultikus modell is helyet kapott a Micro Machines: World Series-ben, mint például a hotrodok, vagy épp a G.I. Joe tank. Fejlődni lehet: folyamatosan érkeznek a jutalmak (powerupok, dobozok formájában), amelyek elsősorban upgrade-eket tartalmaznak.