TechAddikt Tesztek PC játékteszt Monster Energy Supercross 2 – rajongók, csapassuk!

[TESZT][PC] Monster Energy Supercross 2 – rajongók, csapassuk!

Alapvetően a motocross-rajongóknak kedvez a Monster Energy Supercross 2, ugyanis a műfaj, valamint a versenyszéria összes apró részlete megtalálható a játékban. Laikusok is szeretni fogják, bár arcade jellege elhanyagolható. Teszteltük, PC platformon.

Alapvetően szerkesztőségünk az autós témákban mozog otthonosan, ennek ismérveként jelentetünk meg egyebek mellett teszteket az Autóaddikt.hu-n. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kedveljük a motorkerékpárokat (van ilyen kategóriánk is az autós portálon), vagy ne szeretnék kerékpározni – így talán egy kicsit nehezebb dolgunk volt a Monster Energy Supercross 2-vel, ha nagyon szakszerűen akarjuk, vagy akartuk volna közelíteni a kérdést.

A Monster Energy Supercross 2 egész hangulata remek, pontosan olyan, mint amikor sportcsatornára kapcsolunk a tévén, és belenézünk egy ilyen témájú közvetítésbe. A játék fizikája is jól el lett találva, sokkal többet adott, mint amire számítottunk első blikkre – talán ennek köszönhetően volt meg az első percek után a nagybetűs hangulat élménye.

Persze mielőtt nagyon belemelegedtünk volna a körök darálásába, nem ártott némi gyorstalpaló, tanulás az irányítást és a járművek viselkedését illetően.

Kisebbfajta kaszkadőrmutatványnak is beillett minden egyes ugratásunk a bike-kal, ráadásul az irányításnál be kell magunkat konkrétan szabályozni oprimálisan, úgy, hogy versenyzőnk súlyeloszlása ténylegesen rendben legyen. Tehát figyelnünk kell arra, hogy a dőlésszögek, előrehajolások, oldalralendülések és egyebek minden esetben rendben legyenek, ugyanis ha tévesztünk, hatalmas bukfenccel végezzük be a versenyt, azaz az aktuális kört. Természetesen visszateszi a versenyzőt a pályára a játék, de jelentős lemaradásunk lesz a gépi ellenfelek mögött.

Egyébként az ugratások a legmókásabb pontjai a Monster Energy Supercross 2-nek, legalábbis véleményünk szerint. Épp ezért ha ügyesen követtük a kerekek által már előre kivájt nyomvályúkat, irdatlan sebességgel tudtunk nekifutni egy-egy kisebb lankának a pályán, ezáltal sok esetben jelentős előnyt szerezve a többiekkel szemben.

A Monster Energy Supercross 2-ben játszhatunk karriert, nulláról felépítve előmenetelünket, jó XP-rendszerrel, skill fejlődéssel. Viszont van mód kettő, egymástól elkülönített season játszására is; versenyezhetünk a 250-es, illetve a 450-es osztályok ligájában is. A játék egyébként start után automatikusan very easy-re állítja az ellenfelek AI-szintjét, úgyhogy a practice ebből adódóan tényleg egyszerű. Ha karrier módban is a legalacsonyabb nehézségi fokozatot választjuk, akkor karakterünk fejlődési mértéke is lassabb lesz.

Grafika terén sincsen ok panaszra: a Monster Energy Supercross 2 kitűnően néz ki, realisztikus shaderekkel, jó dinamikatartománnyal, középkategóriás gépre jól optimalizáltan. Tesztjeink során 1920x1080p felbontást preferáltunk, egy-egy korábbi generációs VGA-n is tökéletesen hozható a 30 FPS, maximum beállítások mellett.

esdsd