TechAddikt Tesztek PC játékteszt MXGP 2019 – The Official Motocross Videogame

[TESZT][PC] MXGP 2019 – The Official Motocross Videogame

Bár a beharangozók egybehangzóan megújulásról szóltak, a valóság nem ennyire egyértelmű. Sikerült meg nem is – MXGP 2019 – The Official Motocross Videogame teszt, PC platformon.

Korábbi tesztünkben kiveséztük már a hasonló témakörben mozgó Monster Energy Supercross 2 című játékot. Ott felvázoltuk, hogy bizony rengeteg nóvum került a felépítésbe és a szerkezetbe, ezeknek mind örültünk, hát még a nagy motocross rajongók… Tudván és ismervén az „előéletet”, boldogan vágtunk neki a MXGP 2019 – The Official Motocross Videogame-nek, bízva abban, hogy itt is rengeteg újítást lelünk majd fel a tavalyi, 2018-as verzióhoz képest.

Ami ugyebár MXGP Pro néven futott, és már akkor is felvonultatott mindent, ami számít. Legalábbis a részletek, a megvalósítás terén – ugyanakkor azt azért le kell szögeznünk, hogy antimotoros userek révén sajnos igazán nincs realisztikus összehasonlítási alapunk. Míg az Autóaddikt-on folyamatosan jönnek-mennek az autótesztek, és például egy Forza Horizon 4-ről írni, beszélni egyszerűbb úgy, hogy a legtöbb játékban szereplő autót ki is tudtuk, tudjuk próbálni a valóságban – jóval egyszerűbb. No persze ne McLaren Senna-ra vagy Bugatti Chiron-ra gondoljunk próba terén.

Visszakanyarodva tehát a MXGP 2019 – The Official Motocross Videogame-hez, a leginkább (elsőre) szembetűnő újítás a menürendszer elrendezése és felépítése. Jobban átlátható, szerethetőbb, mint a tavalyi, ráadásul a megnövekedett opciós választások száma miatt kifejezetten előny a jobb organizálás.

Az MXGP 2019 – The Official Motocross Videogame leginkább most a casual játékosokat vette célba. Ennek nyilván az az oka elsősorban, hogy nagyobb, szélesebb rétegeket szeretett volna a kiadó megszólítani – ez így rendben is van, és nagy valószínűséggel meg is találták, találják számításaikat e téren.

Kicsit visszafogottabb AI és fizika jellemzi az MXGP 2019 – The Official Motocross Videogame játékmenetét, felépítését. Ha például verseny közben nekirongyolunk a gumifalnak, jó eséllyel inkább visszapattanunk, mintsem bukjunk, ami jó is, meg nem is. Unalomig ismételt közhely lehet, hogy a profi játkosok (vagy legalábbis azok, akik annak érzik magukat) háborognak, hogy így, meg úgy, ez nem jó, nem az igazi, egyebek. A feljebb már említett casual egyedek pedig mosolyognak, örülnek, hogy imáik meghallgattattak – őszintén szólva mi is az utóbbiak táborát erősítjük.

Ismét nem célunk, hogy a cikkben spoilerezzünk, bár itt, az MXGP 2019 – The Official Motocross Videogame esetében túl nagy titkokat nem árulnánk el a kommersz és egyben lineáris játékmenetet illetően. Sokkal inkább próbálunk figyelemfelkeltők és egyben objektívek lenni – nézzük is a technikai részeket, mint például grafika, GFX és hangok!

High-end gaming PC-n, és a hozzá tartozó HDR támogatású monitoron teszteltük az MXGP 2019 – The Official Motocross Videogame-et. Nyilvánvaló, hogy túl nagy grafikai fennforgásba nem futottunk bele, minden maximumra húzva 4K UHD-ban, HDR support bekapcsolása mellett 100 FPS feletti értékeket kaptunk. Remek fény- és árnyékhatások, jó tükröződések és élsimítások mellett – leginkább a DirectX 12-nek köszönhetően – már-már teljesen fotórealisztikus grafikát kaptunk.

Aki kicsit jártas az MXGP-ben, az biztosan minden hangra, effektre felkapja a fejét, és elégedetten bólogat. Tény, hogy az audio remek, mind a kommentátorok, mind pedig a crossmotorok hangját tekintve, így a realisztikus játékélmény tökély audiovizuális masszává varázsolja az MXGP 2019 – The Official Motocross Videogame-et.

játékok teszteléséhez, és a cikkek elkészítéséhez a Techaddikt.hu Acer eszközöket használ.