TechAddikt Tesztek PC játékteszt MXGP3 – The Official Motocross Video Game – sokkal életszerűbben

[TESZT][PC] MXGP3 – The Official Motocross Video Game – sokkal életszerűbben

Legyünk őszinték, még ha fájó is: a korábbi MXGP részek nem váltották meg a világot, bár a kategória szerelmeseinek már ezek is kötelező darabok voltak. Az MXGP3 – The Official Motocross Video Game viszont alapvetően újraértelmezi összes elvárásainkat.

Nyilván nagy változást jelent a széria életében, hogy végre befogták alá az Unreal Engine 4-et, melynek következtében gyökeresen megváltozott szinte minden, már ami a tálalást és a dizájnt magát illeti.

Mit is kell érteni ezalatt? Természetesen a külcsín optimalizálását, a pályák realisztikussá tételét. Ha elindítjuk az MXGP3 – The Official Motocross Video Game-t, máris magunkénak tudjuk érezni az egész miliőt, élethű tükröződésekkel, keréknyomokkal. Sőt, a pályák folyamatosan veszítenek jellegükből, tehát ahogyan rójuk a köröket, konkrétan deformálódik a környezet, apró részletgazdagsággal tárva elénk az egyébként nem túl változatos helyszíneket.

Grafika téren – mondanunk sem kell – főként a PC-s felhasználók lesznek előnyben, már akinek olyan hardvere van, hogy az tényleg kihajtsa a játékból az elérhető maximumot. Szorosan a PC platform után következik a PS4, itt is remek a tálalás, bár az alap Playstationös FHD alapérték visszafoghat keveset (de van ugyebár PS4 Pro-alternatíva is).

A részletgazdagság jelen esetben nem áll meg a grafika fejlettsége tekintetében, ugyanis a játékmenet is sokat csiszolódott az elmúlt epizódokéhoz képest. Nagyjából ugyanabból építkezünk, mint annakelőtte, a 2016-os teljes mezőny szerepel a felhozatalban; az MMO elemek némi túlzással visszaköszönnek. Fejleszthetjük a karakterünket (jelen esetben a pilótát értjük ezalatt), bár a nagy customization elmarad, de nem is ez a lényeg, hanem magára a játékra koncentráló kiegészítő opciók.

Ilyenek például az equipmentet, tehát a felszereléseket érintő vonal: nem kevesebb, mint 80 gyártó felhozatalából válogathatjuk ki a nekünk leginkább megfelelő termékeket, bukósisakokat, térd- és könyökvédőket, merevítővel felvértezett overallokat, és a többi.

A járművek kínálata is felbővült jelentősen, az eddigi négyütemű motorok mellett kétütemű klasszikusokat is választhatunk. Természetesen a gépek finomhangolása is ránk háruló feladat lesz a játékban, ennek megfelelően kapjuk majd kézhez az élményt. Bár több megközelítésű modellel is versenyeztünk, egeket rengető különbséget nem sikerült felfedeznünk.

Realisztika szempontjából is sokat fejlődött az MXGP3 – The Official Motocross Video Game, minden egyes bedőlésnek, oldalra húzásnak kihatása van a végeredményre. Ez elsőre kissé nehéznek tűnhet, de gyakorlatban nem lehetetlen véghez vinni a jó eredmények prezentálásához. Mindenesetre nem hátrány, ha rendelkezünk kellő kontrolleres- és egyéb kiegészítős supporttal, mielőtt belefogunk a tényleges versenyzések lebonyolításába.

Szimulációs játéktesztjeinkhez a Playseat rendszereit használjuk.

Tesztünk elkészítéséhez Acer Predator 17 X gamer notebookot használtunk.

Szólj hozzá!