TechAddikt Tesztek PC játékteszt Star Wars Battlefront 2 – intergalaktikus támadás

[TESZT][PC] Star Wars Battlefront 2 – intergalaktikus támadás

Nyilvánvaló, hogy a Star Wars Battlefront esetében több ízben maradtak felhangok a játékosokban. Vagy inkább a fanatikusokban, hiszen nem titkoltan elsősorban az SW rajongókat vette célba és szippantotta be a játék. Vagy inkább biggyesszük oda a “ha” szócskát is, hiszen voltak hiányosságok.

Unalomig ismételve emeljük ki azt, hogy a Star Wars Battlefront szimplán a multiplayerre koncentrált. Ami nem baj, hiszen vannak ilyen koncepciók (lásd Destiny 2 például), viszont a storyline és maga a hamisítatlan SW-téma/környezet alaposan megkívánta, hogy komplexebb legyen az összhatás. Legyen például sztorimód, és legyen kevesebb a mikrotranzakciós fejlesztés előtérbe helyezése.

Úgy tűnik, mindezt sikerült kiküszöbölni a Star Wars Battlefront 2-ben, ugyanis az imák meghallgatásra találtak, mint látszik. És mennyire látszik gyakorlatban!

Nem kétséges, hogy a Star Wars Battlefront 2 elsődlegesen ismét a multiplayerre koncentrál – kihangsúlyozzuk: elsődlegesen. Ugyanis végre kapunk történetet is, amit offline megközelítésben is letolhatunk – igaz, csak relatíve off, mivel az egész játék létezéséhez és működéséhez elengedhetetlen az állandó online kapcsolat.

Aki egy kicsit is otthonosan mozog mondjuk a World of Warcraft PVP berkeiben, az egész biztos, hogy nem veti meg a jófajta BG-k kihívásait. A Star Wars Battlefront 2-ben hasonló az érzet, van is déja vu: ha akarjuk, becsatlakozhatunk egy-egy 40 fős Galactic Assault-ba, és máris a filmben érezhetjük magunkat.

Igen, a filmben: itt a klasszikus, episode 4-5-6 az, ami fókuszban pompázik: végre átélhetjük testközelből a kultikus jeleneteket, a klasszikus történések résztvevői lehetünk.

Ugyanakkor némileg frusztráló lehet (akár az első epizódban) az, hogy mindent folyamatos unlockolással szerezhetünk be, legyen szó akár a masszívabb karakterekről (Yoda, vagy épp Luke).

Úgyhogy figyelmünket irányozzuk szépen a Battle Pointokra, és máris indulhat a fejlődésünk, beszerezve némi X-winget, vagy épp AT-ST-t (attól függ, melyik odalra húz a szívünk).

Mindenesetre ahogy a fenti sorokból is kiderülhetett, a Star Wars Battlefront 2 leginkább a fejlődésre, annak kifinomult részleteire hajaz, és ezt remekül teszi.

Mindehhez hozzájárul egy nagy adag vaskos körítés, ezalatt értendő a PC-s látványvilág, ami ismételten lepipálja a konzolost, akár PS4, akár Xbox One platformról legyen szó. Persze ehhez kell a megfelelő hardver is, de ha ebben nincs hiány, akkor higgyük el, csúcsra járatott élményt könyvelhetünk el vizuálisan is.

A hangeffektek is remekül sikerültek, ami nyilván nem meglepő egy Star Wars alapú játék esetében: a DICE ismételten kitett magáért, úgy, hogy az előzmények – jelen esetben maga az első rész a BF-ből – minden túlzás nélkül túl lettek szárnyalva minden tekintetben.

A cikk elkészítéséhez Acer Predator 17 X-et használtunk.

Játéktesztjeinkhez AOC gaming monitorokat használunk.

Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarországbiztosítja. Az Autóaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., MagnewTelenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS