TechAddikt Tesztek PC játékteszt Starcraft II: Legacy of the Void – méltó befejezése egy lenyűgöző...

[TESZT][PC] Starcraft II: Legacy of the Void – méltó befejezése egy lenyűgöző sorozatnak

Régóta vártuk (mint megannyi Blizzard-címet), s lám, megérkezett. A Starcraft II sorban második, egyben befejező kiegészítőjével a saga alapvetően három részes, ha beleszámoljuk az alap Wings of Liberty-t, valamint az első expanziót, a Heart of the Swarm-ot is.

starcraft-2-legacy-of-the-void-teszt-techaddikt-3

Több ízben kiveséztük már a Starcraft II-t, most épp evégett nem tesszük meg újra. Nem fogjuk részletekbe menően kivesézni, hogy mennyire részletes a felbontása az egységek grafikus ábrázolásának, felesleges taglalni az ajánlott taktikai játékmenetet, és még sorolhatnám. Mire is lenne jó? Alighanem mindenki, aki most elolvassa a Starcraft II: Legacy of the Void tesztünket, már játszott az alapjátékkal nem kevésbé a Heart of the Swarm-mal is – és nyilván beszerzi a legújabb sztorit tartalmazó lemezt is.

A Starcraft II: Legacy of the Void kétségkívül nagyot üt, már a bevezető cinematic első képkockái is ezt sugallják. Ugyanis az epikus jelleg már itt felfedezhető, nem beszélve a jól felépített történet alapú küldetések sorozatáról. Mindegyik esemény külön önálló elbeszélés, egy valamirevaló SC2 fan azonnal ráérez a jellegzetes hangulatra, amit jelen esetben is nagyon jól sikerült eltalálnia a Blizzard csapatának.

starcraft-2-legacy-of-the-void-teszt-techaddikt-2

Fantasztikus artwork, még lenyűgözőbb hangzásvilággal. Összegezve talán így lehetne jellemezni tömören a tálalást. Mindezek mellett a folyamatosan bővülő és lélegző mikrokörnyezet is hatásosan kapott ábrázolást, ami még inkább hitelessé, és nem utolsósorban jól játszhatóvá teszi a Starcraft II: Legacy of the Void-ot.

starcraft-2-legacy-of-the-void-teszt-techaddikt-4

Örvendetes, hogy a Starcraft II: Legacy of the Void tökélyre csiszoltan követi azt a vonalat, ami felépült az alapjátékban és bontakozott ki az első expanzióban. Mindazonáltal a részletek kihatással vannak a kampányokra is, okoz is némi déja vu-t, ahogyan a régi kedvenc megközelítések egy-egy új karaktertípusnál köszönnek vissza. Valahogy mindezt úgy, hogy még összetettebb, még kifinomultabb legyen az egész összhatás és élmény.

starcraft-2-legacy-of-the-void-teszt-techaddikt-5

Sok helyen felmerült már, hogy szép és jó, hogy itt a befejezés a Starcraft II: Legacy of the Void kijátszásával, de mi lesz az esetlegesen megmaradó nyitott kérdések megválaszolásával? Nos, sietve jegyezzük meg, hogy dramaturgiailag is jó a beirányzott célegyenes, bár nem szeretnénk spoilerezni, inkább tessék belemászni a Starcraft II: Legacy of the Void magával ragadó történetébe. Mert tényleg az, jó, izgalmas, és még fordulatokat is tartogat – már amennyi fordulatot még elbír a jól ismert koncepció.

starcraft-2-legacy-of-the-void-teszt-techaddikt-7

Talán kevés, talán sok: tény és való, hogy a Starcraft II: Legacy of the Void hemzseg az átvezető moziktól, bár a Blizzard megtalálta az arany középutat, úgy tűnik.

starcraft-2-legacy-of-the-void-teszt-techaddikt-1

Mivel sok helyen lehet olvasni a Starcraft II: Legacy of the Void fő száláról, vezércselekményéről, ezért ezzel most nem untatjuk olvasóinkat – elegendő mindössze egy kattintás a Blizzard Starcraft II: Legacy of the Void hivatalos honlapjára, és a játék megkezdése előtti összes szükséges részletre fény derül. Az persze egyértelmű, hogy ismerni kötelező az előzményeket, és feltehetően ezzel gond nem is lesz, hiszen senki nem kezdi a kiegészítőkkel megspékelt játék kipörgetését az utolsó, záró sztorivonalak boncolgatásával. Szép munka, ismét, Blizzard. Gratuláció.

PC játéktesztjeinkhez ASUS hardvereket használunk.