TechAddikt Tesztek Ravpower Ravpower RP-WD009 AC750 2019 – utazzunk, pakoljuk be ezt az eszközt...

[TESZT] Ravpower RP-WD009 AC750 2019 – utazzunk, pakoljuk be ezt az eszközt mindenképp

Utazáshoz nélkülözhetetlen a Ravpower RP-WD009 travel router (ahogy a neve is mutatja), épp ezért ne felejtsük otthon, indulás előtt pakoljuk be. Ne túl mélyre; az autóban ülők méltányolni fogják. Teszt.

A Ravpower márka már korábban is jelentkezett hasonlóval, szerette is a közvélemény, azonban 2019-ben megújított, amolyan „fachliftes” verzióval rukkoltak elő. A Ravpower RP-WD009 egyesít minden olyan tulajdonságot, amellyel a netsharing masszívan felruházható, így ha mobil hotspotot létesítünk az autóban utazás közben, eme eszköz remek szolgálatot bír tenni.

Tálalás tekintetében a Ravpower RP-WD009 aprócska, kompakt, elfér zsebben, vagy épp térképzsebben: tényleges mérete és tudása teszi leginkább alkalmassá arra, amire tervezték: hálózat megosztásra.

AC750, viszont 300 mbps-ig mehetünk sávszél tekintetében. Ez egy átlag mobil hotspothoz bőségesen elegendő.

Az egész lényege az, hogy lossless, azaz veszteségmentes relatív internethozzáférést tudunk biztosítani. Mi egy hosszabb külföldi utazás során 5 (azaz 4, mert a sofőr nem tudta nagyon kihasználni az eszköz adottságait és képességeit) fővel teszteltük a Ravpower RP-WD009-et: 4 mobileszközzel rácsatlakozva, ami a csövön kifért a korlátlan mobilinternesnek köszönhetően.

Az persze más kérdés, hogy Ausztriát elhagyva, Németország sztrádáin már nem volt igazán rózsás a helyzet lefedettség terén – így nem nagyon tudtuk onnantól kezdve kiaknázni a Ravpower RP-WD009 lehetőségeit. Ez persze nem a termék hibája, úgyhogy amint megérkeztünk a szálláshelyünkre, a központi WiFi-re csatlakozva telefonunkkal máris újra működhetett fullspeeden a Ravpower RP-WD009 által nyújtott internet megosztása.

A Ravpower RP-WD009 tényleges AC750 átviteli sebessége két sávon tevődik össze. 300 mbps 2.4 GHz-en, valamint 433 mbps 5 GHz-en. Bár a mai legtöbb mobileszköz képes az 5 GHz sávszélre, azért nem hátrány, hogy van talonban 2.4 GHz az útra – bármi lehetséges szempontot figyelembe kell vennünk.

Fentebb leírtak tehát jellemzően a Ravpower RP-WD009 gyakorlati teljesítményét és felhasználhatóságát hívatottak tükrözni, azonban számos olyan mellékes funkciót is használhatunk vele, mint a médiafilé feltöltés felhőbe SD kártyáról, vagy épp a direkt stream lehetősége külső adathordozóról.

Ravpower RP-WD009 specifikációk

Sávszélesség: 2.4 GHz, 5 GHz

Adatátvitel: 300 mbps

Backup: 12-15 mbps (mért)

Csatlakoztathatóság: wireless