TechAddikt Tesztek Xplora Xplora X5 Play eSIM – az ideális első okoseszköz gyerekeknek

[TESZT] Xplora X5 Play eSIM – az ideális első okoseszköz gyerekeknek

Elsősorban a 10 év környékén járó gyerekeknek készült az Xplora X5 Play eSIM okosóra. Egy olyan eszköz, amely amellett, hogy rendkívül hasznos GPS-figyelőeszközként funkcionál a szülők számára, mozgásra és aktivitásra is sarkallja a gyereket. Teszteltük.

Nyilván egy 10 éves, vagy egy 10 év alatti gyereknek még nem kifejezetten szükséges mobiltelefont vásárolni, bár a mai rohanó, és nem túl biztonságos világ megköveteli. Elsősorban azt, hogy a szülőktől távol lévő gyerkőc mindig tudathassa a szülővel, épp merre, miért és hogyan, viszont nem mindegy, hogy mennyire szimplán történik meg mindez. Ugyanakkor az is fontos, hogy meglegyen a szükséges napi edzés, még ha nem is célzottan, hanem úgy, hogy észre sem veszi a delikvens, mennyit tett az egészségéért. Mindez a fiatalság hajnalán fontosabb, mint gondolnánk.

Az Xplora X5 Play eSIM pontosan olyan eszköz, amely mosolyogva teljesíti a fentebb leírtakat. Egyrészt divatos, mai szemmel ténylegesen trendkövető okosóra, olyan, mint a nagyok, meg olyan, mint amilyet a felnőttek viselnek, vagy épp az unokatesó, aki már gimnazista. Fontos ez is, hiszen az adott termék – jelen esetben az okosóra – így adható el a leginkább a beirányzott célcsoport számára.

Mindent tud, amit egy basic okostelefonnak, okoseszköznek tudnia kell: hívást fogad, a gyereket bármikor lehet hívni, videochat funkció is rendelkezésre áll ehhez. A működéshez elengedhetetlen egy eSIM előfizetés, így történik a hálózati beazonosítás, így tudjuk direktben elérni dedikált hívószámon keresztül az óra viselőjét.

Mindemellett a GPS funkció lehetővé teszi, hogy a gyereket nyomon tudjuk követni távolról, így ténylegesen megtudhatjuk pozícióját, GPS koordináták alapján. Így bárhol, bármikor le tudjuk ellenőrizni, hogy éppen merre tart, illetve meglrkezett-e biztonságban az adott, megbeszélt helyszínre (például fakultatív zongoraóra, vagy edzés iskola után). Ehhez minden mobilplatformon elérhető a megfelelő applikáció, melyet okoseszközünkre teleőítünk, és folyamatos kapcsolatban tartjuk az Xplora X5 Play eSIM okosórával.

Természetesen az Xplora X5 Play eSIM rendelkezik minden olyan alap funkcióval, amelyeket mi, felnőttek is kultiválunk egy okosórában. Így az egészségünket, fizikai erőnlétünket figyelő funkciók, mint például a lépésszámláló, pulzusmérő) a gyerek rendelkezésére állnak, és napi szinten kedvet is kaohat a használatukhoz. Ugyanis a lépésszámláló jutalmaz, achievementet ad, majd fizikai ajándékokra váltható a sok-sok megtett kilométer. Nagyon ötletes és innovatív megoldás ez, borítékolhatóan szeretni fogják a lurkók.

Nagyon jó alternatívát jelent az Xplora X5 Play eSIM az első mobiltelefon megvásárlása előtt, ugyanis a gyerek az okosórája – mint első okoseszköz – tud behatóan ismerkedni a digitális világgal, annak minden olyan vonzatával, ami a célcsoportot érintheti. Ami külön tetszett szerkesztőségünknek az Xplora X5 Play eSIM-ben, hogy minden olyan, alapvetően személyiségfejlődésre nem mindig pozitívan kiható opciót, mint az internet-hozzáférés, vagy maga a közösségi média-szociális háló szegmens – eltávolították, nincs rá lehetőség, hogy hozzáférhető legyen.

Viszont kap a gyerek 4 GB-nyi háttértárat, amelyre feltöltheti kedvenc zenéit, médiatartalmait. Mindezt egyébként felügyelheti szintén a szülő, és alkalmazhatja a megfelelő szükséges, helyzettől függő restrikciókat is.

Xplora X5 Play eSIM specifikációk

Termék: X5 Play eSIM

Szín: rózsaszín

Súly: 60 gramm

Méret: 52.5×42.0x15.6 mm

Chipset: Spreadtrum SC9820E

Támogatott frekvencia sávok: 4G, 3G, 2G

OS: Android

Szenzorok: G-sensor

Kijelző méret, felbontás: 1.4 col színes LCD LED kijelző, 240×240 képpont

Vízállóság: IP68 (1.5m/30 min-ig vízálló)

Kamera: 0.3MP szelfi kamera

RAM: 512 MB

ROM: 4 GB

ÉRTÉKELÉS
Megjelenés
85 %
Kialakítás
88 %
Teljesírmény
83 %
Minőség
88 %
Ár-érték arány
85 %
Előző cikkA SteelSeries és a UBISOFT bejelentette a Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction promócióját
Következő cikk[TESZT] Acer Nitro 5 AN515-55-56F5 – masszív játékélmény, masszív tálalás
teszt-xplora-x5-play-esim-az-idealis-elso-okoseszkoz-gyerekeknekIdeális okosóra-választás gyerekek számára az Xplora X5 Play eSIM.